<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kaikki irti Qlik Sense -työkalusta

26.08.2015

Qlik-Sense-dashboard

Qlik Sense on Business Intelligence –työkalu, jonka ensiluokkaisuus perustuu sen käyttöliittymän helppouteen ja tarkasti mietittyyn visuaalisuuteen. Qlik Sense mahdollistaa käyttäjän itseohjautuvaan tiedonhallintaan ja analysointiin, ja se on tarkoitettu koko yrityksen henkilöstön käyttöön. Kirjoitimme Qlik Sensen julkaisun yhteydessä esittelyartikkelin mm. työkalun lisensoinnista ja käyttöönotosta, mutta tässä artikkelissa pureudumme Qlik Senseen hieman tarkemmin ja esittelemme erityisesti sovelluksen parhaita puolia.

Qlik Sense siirtää vallan käyttäjälle

Itse rakennettuja raportteja. Qlik Sense on täysin loppukäyttäjää ajatellen luotu raportointityökalu. Se on niin helppokäyttöinen sovellus, että kuka tahansa yrityksessä pystyy luomaan omat räätälöidyt raporttinsa itse. Käyttäjällä on loputtomat mahdollisuudet luoda, soveltaa ja laajentaa visualisointeja millä tahansa laitteella. IT-tukikin pääsee helpommalla, kun henkilöstö pystyy tuottamaan raportteja täysin itsenäisesti.

Älykäs haku tuo uusia oivalluksia. Erilaisten vaihtoehtojen ja skenaarioiden kokeilu voi mahdollistaa täysin uudenlaisten oivallusten tekemisen, ja kaikki tämä tapahtuu älykkään hakutoiminnon avulla. 

 

Lataa maksuton Qlik Sense -opas, josta saat tietoa mm. Qlik Sensen ominaisuuksista, käytöstä ja hankinnasta!

 

"Raahaa ja pudota" -toiminto (Drag and Drop). Niin sanotulla ”Raahaa ja pudota” –toiminnolla käyttäjä voi valita tietovirrasta parhaat palat sekä vetää ne suoraan kaavioihin ja taulukoihin.  

Esitysten laatiminen. Erityisesti myös Qlik Sensen visuaalisuus ja ”tarinankerronta” –ominaisuus ansaitsevat tunnustusta. Käyttäjä voi luoda mukautetun esityksen ottamalla tärkeistä kaavioista ja tunnusluvuista kuvakaappauksia, ja liittämällä ne suoraan esitykseen. Esitys toimii samaan tapaan kuin PowerPointilla, mutta esitykseen liitetyt kuvakaappaukset ovat reaaliaikaisesti muunneltavissa, sillä ne ovat yhteydessä taustalla olevaan dataan. Uusia kaavioita ja taulukoita ei tarvitse luoda, vaan kaikki muutokset tapahtuvat tässä ja nyt, vain parilla klikkauksella.

Tiedonhallintaa missä ja milloin vain, millä tahansa laitteella. Myös mobiilikäyttöön on Qlik Sensen kohdalla erityisesti panostettu. Mobiililaitteilla pystytään tekemään käytännössä kaikki samat asiat, mitä tietokoneellakin. Qlik Sensen mobiilikäyttö on luontevaa ja intuitiivista, ja kokeilemisen mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Miksi Qlik Sense?

Qlik Sensen käyttöönoton avulla yrityksellä on mahdollisuus säästää useita työtunteja viikossa, jopa heti käyttöönoton jälkeisinä päivinä. Työajan säästö syntyy tiedonkeruun ja analysoinnin automatisoinnista, kun henkilöstön ei enää tarvitse kerätä tietoa eri lähteistä ja ajaa erillisiä raportteja, vaan data kerätään automaattisesti analysoitavassa muodossa. 

Qlik Sense on luonnollinen käyttää millä tahansa laitteella, ja muokkausten tekeminen raportteihin on nopeaa ja helppoa. Jos käyttäjä on esimerkiksi luonut graafin myynnin trendeistä myyjittäin, ja haluaakin graafin esittävän myynnin trendejä asiakkaittain, muokkaus on yksinkertaista. Käyttäjä vain vetää ”Raahaa ja pudota” –toiminnolla graafiin haluamansa elementit.

Qlik Sensen avulla yhteistyö ja kommunikaatio yrityksen sisällä lisääntyy, kun erilaisia raportteja on helppo jakaa muiden kanssa. Raportteja voidaan myös luoda ja muokata yhteisesti, jolloin jokainen näkee aina reaaliaikaisen raportin esimerkiksi oman tiiminsä tilanteesta. Tällöin tiimien tehokkuus kasvaa ja kommunikaatio paranee automaattisesti.

IT-osasto pystyy keskittymään ydinosaamiseensa, kun raportoinnin itseohjautuvuus henkilöstön keskuudessa on huipussaan. Henkilöstökin voi innostua raportoinnista aivan uudella tavalla sen helppouden ja visuaalisuuden vuoksi.

Kenelle Qlik Sense sopii?

Qlik Sense sopii oikeastaan kaiken kokoisille yrityksille alasta riippumatta. Qlik Sense on hyvä BI-järjestelmä erityisesti yrityksille, joiden raportoinnin tarpeet muuttuvat jatkuvasti, ja käyttäjillä on tarve päästä itse tekemään ja näkemään muutoksia nopeasti. Sense toimii parhaiten ympäristössä, jossa itseohjautuvuuden aste henkilöstön keskuudessa on suuri, ja kun raportointia tarvitaan läpi organisaation, esimerkiksi ad hoc –tyyppisesti yksittäisiin tarpeisiin räätälöitynä.

Qlik Sense toimii äärimmäisen hyvin myös QlikView’n rinnalla. Molemmat järjestelmät käyttävät samaa dataa hyödykseen, mutta datan visualisoinnissa ja käyttäjän mahdollisuuksissa on kuitenkin eroja. Vaikka yrityksellä olisi siis jo käytössä QlikView, Qlik Sense voi tuoda tiedon analysointiin ja hyödyntämiseen täysin uusia ulottuvuuksia.

Kiinnostuitko?

Voit lukea tuotteesta lisää aiemmin kirjoittamastamme artikkelista ”Qlik Sense julkaistu – mistä on kyse?”. Mikäli haluat lisätietoa Qlik Sensestä tai muista Qlikin tuotteista, ota rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä, miten Business Intelligence –ratkaisut voivat auttaa myös teitä.

Voit halutessasi tutustua myös muihin blogiartikkeleihimme ja oppaisiimme:

qlik_sense_opas

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi