<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik Mobiilikäyttö – BI-työkalu saatavillasi laitteesta ja paikasta riippumatta

23.11.2017

BI-mobiilikäyttö

Mobiililaitteiden käyttö on kasvussa niin arjessa kuin työelämässäkin, joten mobiilikäyttöä vaaditaan myös BI-järjestelmältä. Täysimittainen sovelluskehitys onkin mahdollista myös mobiilissa ja esimerkiksi Qlik-ratkaisut skaalautuvat käytettävän laitteen ruudulle sopivaksi kaikilla selaimilla. Tehokas tiedonhallinta ja tiedolla johtaminen onnistuu siis riippumatta laitteesta tai sijainnista.

BI-työkalut mobiililaitteilla

Jotta BI-järjestelmät pystyvät tuottamaan yritykselle oikeasti kilpailuetua, pitää ajankohtaiseen tietoon päästä käsiksi missä ja milloin vain. Juurikin laiteriippumattomuus tukee päätöksentekoa, kun viimeisin tieto on aina käden ulottuvilla: Qlik-ratkaisujen ansiosta visuaaliset, helppolukuiset ja automaattisesti päivittyvät raportit ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Myös sisäinen raportointi on helpompaa ja koko henkilöstö pääsee hyödyntämään tietoa omassa tehtävässään.

Qlikin käyttö mobiililaitteilla on vaivatonta. Kosketusnäytön avulla raporttien luominen ja tietoihin porautuminen on helppoa, ja pääset itse muokkaamaan omat näkymäsi tarpeisiisi sopivaksi. Voit myös tallentaa tärkeät näkymät kirjanmerkeiksi laitteellesi, jolloin et jää paitsi kriittisimmästäkään tiedosta.

Mobiilikäyttö tuottaakin selvästi etua niille, jotka tarvitsevat BI-työkalua ajasta ja paikasta riippumatta. Qlikissä et myöskään tarvitse erillistä mobiiliversiota, vaan sama työkalu ja sama versio ilman muutoksia toimii myös mobiililaitteellasi.

Mobiilikäytön turvallisuus

Qlikin mobiilikäyttö on täysin tietoturvallista – siitä huolen pitävää salattu yhteys myös yrityksen palomuurien ja servereiden ulkopuolella. Lisäksi tiedot tallennetaan palvelimelle, eikä itse käytettävään laitteeseen, ja niihin pääsee käsiksi vain käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Eli jos laite katoaa tai varastetaan, tiedot pysyvät suojassa.

Oman organisaation mobiilikäyttötarvetta kannattaa arvioida jo BI-järjestelmää valitessa, sillä kaikki markkinoilla olevat ratkaisut eivät taivu mobiilikäyttöön samalla tavalla. Jos mobiilikäyttö on kriittistä esimerkiksi myyjien menestymiselle, kannattaa pohtia päätöstä juuri laiteriippumattomuuden ja tietoturvan kannalta.

Kaikkia Qlikin tuotteita on mahdollista käyttää jokaisella käyttöjärjestelmällä ja selaimella, eli työkalujen käyttö ei ole millään tavalla sidottu käytössä olevaan laitteeseen. Erityisesti Qlik Sense on rakennettu siten, että järjestelmän käyttö on yhtä luontevaa jokaisella laitteella. Qlikin tuotteiden kohdalla tietoturvaan on erityisesti panostettu, joten niitä voidaan huoletta käyttää myös mobiilisti.

Lisätietoa aiheesta

Käy lataamassa maksuton Qlik Sense -oppaamme ja lue, kuinka saat olemassa olevasta datasta kaiken mahdollisen irti ja johdat yritystäsi tehokkaammin - missä tahansa, milloin tahansa!

Voit myös tutustua seuraaviin:

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi