<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik on laajentanut alustaansa yritysostojen myötä – tässä uudet ominaisuudet

25.04.2019

Qlik on kuluneen vuoden aikana laajentanut tarjontaansa yritysostojen kautta. Qlik haluaa palvella asiakkaitaan yhä paremmin ja sen vuoksi se pyrkii kehittämään alustaansa voimakkaasti. Laajentuminen ja yhteistyö uusien yritysten kanssa on laajentanut Qlik-alustan tarjoamia mahdollisuuksia entisestään.

 Qlik on laajentanut alustaansa yritysostojen myötä - tässä uudet ominaisuudet | Pengon blogi

Näistä viimeaikaisista uudistuksista on hyötyä erityisesti yrityksille, jotka tarvitsevat Qlikiä vaativampaan käyttöön ja joilla datamäärät ovat suuria. Uusien sovellusten ansiosta datan käsittely helpottuu ja tiedon hakeminen onnistuu entistä tehokkaammin ja vaivattomammin. Esittelemme seuraavaksi muutamia uusia sovelluksia:

Attunity & Podium Data

Helmikuussa 2018 Qlik osti integraatioihin ja datan hallintaan erikoistuneen Attunityn ja heinäkuussa 2018 Podium Datan, joka on keskittynyt myös datan hallintaan, muutoksiin ja siirtoihin.

Uudistukset kohdistuvat prosessin alkupäähän, eli siihen vaiheeseen, jossa tietoa haetaan eri järjestelmistä. Näiden sovellukset helpottavat entisestään datan käsittelyä ja auttavat datan alkuperäisen lähteen tunnistamisessa.

Tekoälyä Qlik-sovelluksiin – DataRobot

Qlik on aloittanut yhteistyön DataRobotin kanssa. DataRobotin vahvuusalueena on tekoälyrobottien hyödyntäminen ja yhteistyön ansiosta Qlik pystyy hyödyntämään tekoälyä dataan pohjautuvien toimenpiteiden suorittamiseen. Qlikin ja DataRobotin integraatio mahdollistaa Qlikissa olevan datan hyödyntämisen reaaliajassa. Kyseisestä sovelluksesta on hyötyä yrityksille, joilla olisi muutenkin tarve tekoälyn hyödyntämiselle tominnassaan (ks. Milloin yrityksen kannattaa ottaa tekoäly käyttöön BI-järjestelmässä?).

Analytiikka osana chat-sovelluksia – Qlik Insight Bot

Yksi Qlikin uusista sovelluksista on Qlik Insight Bot. Se syntyi, kun Qlik osti CrunhBotin ja Crunch Datan. Sovellus tunnistaa puhetta ja kirjoitusta. Kun botille esittää kysymyksen, se tulkitsee sen ja hakee kysymykselle vastauksen Qlikin kokoamasta datasta. Sovellukselta voi esimerkiksi kysyä, kuinka suuri oli kyseisen asiakkaan viime vuoden myynti ja botti hakee vastauksen kysymykseesi. Sovellus pystyy tuottamaan vastauksen myös puheena.

Lue lisää Qlik Sensestä

Qlikin uusi lisensointimalli avaa uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia raportoinnin kehittämiseen ja lisäksi se on huomattavasti yksinkertaisempi ja selkeämpi tapa hallinnoida Qlik-ympäristöä ja -käyttäjiä. Lue lisää Qlik Sense -järjestelmän ominaisuuksista ja mahdollisuuksista kattavasta tietopaketista!

qlik_sense_opas

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi