<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik Sense julkaistu - mistä on kyse?

05.11.2014

Qlik Sense

Qlik Sense on Qlikin julkaisema uusi Business Intelligence -työkalu. Sense ei ole QlikView:n uusi versio, vaan täysin oma järjestelmänsä - jossa on toki paljon yhteistä QlikView:n kanssa, mutta hieman eri lähestymistavalla. Järjestelmät toimivat rinnakkain ja molempia kehitetään eteenpäin.

Uusi lisensointimalli tuo joustavuutta

Monesti PK-yrityksissä ollaan kiinnostuttu Business Intelligencestä, mutta järjestelmien kustannukset koetaan liian suuriksi. Qlik Sense vastaa tähän uudella lisensointimallillaan, jossa ei tarvita erillisiä palvelinlisenssejä ja käyttäjälisenssejä voidaan palastella eri rooleissa olevien käyttäjien kesken joustavasti. Qlik Sense sopii pienempien käyttäjämäärien BI-järjestelmäksi, mutta sitä voidaan skaalata ylöspäin lähes rajattomasti.

Käytännössä esimerkiksi viidelle käyttäjälle Qlik Sensen lisenssi- ja ylläpitomaksut ovat noin puolet QlikView:n vastaavista kustannuksista. Qlik Sense ei kuitenkaan ole QlikView:n kevytversio, vaan täysiverinen BI-järjestelmä, jolla voidaan toteuttaa useimmat keskeisimmät QlikView:n toiminnallisuudet. 

Lataa maksuton Qlik Sense -opas, josta saat tietoa mm. Qlik Sensen ominaisuuksista, käytöstä ja hankinnasta!

Qlik Sensellä voidaan hyödyntää QlikView:lle tehtyjä datamalleja ja sovelluksia, jolloin samaan tietoon saadaan uusia näkökulmia myös sellaisissa yrityksissä, joissa QlikView on jo käytössä. Näin uusia visualisointeja ja lisensointia voidaan käyttää myös QlikView:n rinnalla.

Miten Qlik Sense eroaa QlikView:stä?

Qlik Sensen taustalla toimiva tiedon analysointimoottori on päivitetty versio QlikView:n taustamoottorista. Myös Qlik Sense noutaa ja yhdistää tietoa yrityksen eri lähdejärjestelmistä, esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmästä, taloushallinnosta ja/tai CRM:stä. Kuten QlikView, myös Qlik Sense asennetaan joko yrityksen omalle palvelimelle tai vuokrapalvelimelle.

Merkittävin eroavaisuus hinnoittelun lisäksi tulee kuitenkin käyttöliittymästä. Qlik Sense on responsiivinen, eli sen käyttöliittymä skaalautuu käytettävän laitteen mukaan, oli kyseessä sitten pöytätietokone, älypuhelin tai tabletti. Myös sovelluskehitys on mahdollista mobiililaitteilla.

Käyttöliittymään ja visualisointiin on muutenkin panostettu: loppukäyttäjä voi luoda omia visualisointejaan ja raporttejaan "Raahaa ja pudota" -tyylisesti. Visualisoinnit ja raportit on myös helppo jakaa muiden Qlik Sense -käyttäjien kanssa. Sensen kehitysfilosofiana onkin ollut, että käyttäjä voi luoda haluamiaan visualisointeja ja raportteja oman tarpeensa mukaan ilman, että niitä täytyy etukäteen määritellä kehittäjän toimesta.

Kokeileminen mahdollista Qlik Sense Desktopilla ja selaindemoilla

Qlik Sense Desktop on käyttäjän omalle koneelle asennettava ilmainen versio Qlik Sensestä. Sen avulla voit kokeilla, miten Qlik Sense toimii ja pystyt luomaan Qlik Sense -sovelluksia, visualisointeja ja raportteja. Desktop-versiossa lähdedata pitää ladata järjestelmään itse (vaikka Excel-taulukkona). Desktop-versiossa tehdyt sovellukset voi siirtää palvelinversioon muidenkin käyttäjien saataville, eli mikäli teet huippuhienon sovelluksen ilmaisversiolla, voimme auttaa sen siirtämisessä palvelinversioon ja tuotantokäyttöön.

Qlik Sense Desktopin voit ladata Qlikin sivuilta tästä. Voit myös kokeilla erilaisia demoja selaimellasi täältä.

Kiinnostuitko Qlik Sensen mahdollisuuksista?

Pengon Oy on pohjoismaiden kokenein Qlik Sense -toimittaja. Teemme BI-sovelluksia, joiden laadusta olemme ylpeitä. Tavoitteenamme on parantaa asiakasyritystemme kannattavuutta tehostamalla tärkeän tiedon saatavuutta.

Qlik Sensen avulla Business Intelligencen hyödyntäminen on mahdollista entistä pienemmillä kustannuksilla. Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut Qlik Sensen hyödyntämisestä. Katsotaan yhdessä, millaista hyötyä Business Intelligencestä teille saataisiin.

Qlikin omat Qlik Sense -sivut löydät täältä.

Tutustu myös halutessasi seuraaviin: 

Alla Qlikin julkaisema esittelyvideo Qlik Sensestä:

 

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi