<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik Sensen visuaalisuus ja intuitiivisuus

29.03.2016

Qlik Sense

Qlik Sense on monipuolinen järjestelmä, jossa on monia hyviä ominaisuuksia tiedon analysoinnin ja raportoinnin tueksi. Qlik Sensen ensiluokkaisuus perustuu erityisesti sen visuaalisuuteen ja intuitiiviseen käyttöön. Mitä nämä ominaisuudet kuitenkin käytännössä tarkoittavat?

Visuaalisuus kaiken keskiössä

Qlik Sense on Qlikin kehittämä uuden sukupolven työkalu tiedon visualisointiin ja analysointiin. Qlik Sense on kuitenkin paljon enemmän kuin vain visualisointityökalu. Sen avulla voit luoda, muokata ja kehittää tarpeisiisi vastaavia sovelluksia, raportteja ja esityksiä – täysin itsenäisesti.

Qlik Sense on visuaalisuutensa puolesta ensiluokkainen työkalu monenlaisiin tarpeisiin. Ei enää tylsiä taulukoita tai graafeja, vaan selkeitä, värikkäitä ja suorastaan mukaansatempaavia datan mallinnuksia. Saat itse päättää, millaisessa muodossa tietosi esität, ja Qlik Sense huolehtii siitä, että valintasi on aina oikea. Kaikki data on esitetty jollain tapaa visuaalisesti, jolloin pelkkien numeroiden analysointia ja tulkintaa ei tarvita – näet lukujen yhteydet, eroavaisuudet, nousut, laskut ja hälytykset yhdellä silmäyksellä.

Qlik Sensen avulla saat tiedosta irti kaiken mahdollisen ja saatat löytää myös sellaisia yhteyksiä, joita et osannut odottaa. Visualisoinnit antavat uudenlaisia merkityksiä yrityksessä olevalle tiedolle. Visualisointi ei kuitenkaan itsessään riitä, vaan visualisointien taustalle tarvitaan hyvin jalostettua ja siivottua raakadataa, valtavan datamassan käsittelyä ja kehittyneitä analyyseja. Tämän vuoksi Qlik Sense ei ole ainoastaan visualisointiin tarkoitettu työkalu, vaan toimittaa samaa virkaa kuin muutkin kehittyneet BI-järjestelmät, kuten QlikView.

 

Lataa maksuton Qlik Sense -opas, josta saat tietoa mm. Qlik Sensen ominaisuuksista, käytöstä ja hankinnasta!

 

Myös työkalun ”tarinankerronta” –ominaisuus ansaitsee tunnustusta. Käyttäjä voi luoda mukautetun esityksen ottamalla tärkeistä kaavioista ja tunnusluvuista kuvakaappauksia, ja liittämällä ne suoraan esitykseen. Esitys toimii samaan tapaan kuin Microsoft Officen PowerPointilla, mutta esitykseen liitetyt kuvakaappaukset ovat reaaliaikaisesti muunneltavissa, sillä ne ovat yhteydessä taustalla olevaan dataan. Saat siis reaaliajassa muokattavan PowerPoint-esityksen! Uusia kaavioita ja taulukoita ei tarvitse luoda, vaan kaikki muutokset tapahtuvat tässä ja nyt, vain parilla klikkauksella.

Luota intuitioosi

Qlik Sensessä kaikki datan pohjalta luodut kaaviot, taulukot ja diagrammit ovat reaaliaikaisesti kytkettyinä toisiinsa. Jokainen klikkaus muuttaa näkymää automaattisesti kaikkiin tarkastelemiisi taulukoihin ja kaavioihin, joten työkalun käyttö on hyvin intuitiivista.

Älykäs hakutoiminto tuo sinulle uusia oivalluksia. Hakutoiminnon käyttämiseksi sinun ei tarvitse välttämättä edes tietää, mitä etsit – työkalu tulkitsee hakujasi ja ehdottaa hakutermejä itse. Jossain vaiheessa huomaat löytäväsi jotain sellaista, jota et olisi osannut etsiäkään. Totta kai hakutoiminto mahdollistaa myös perinteisemmän haun, eli saat kyllä varmasti näkyviin myös sen, mitä alun perin etsit. Erilaisten vaihtoehtojen ja skenaarioiden kokeilu voi kuitenkin mahdollistaa täysin uudenlaisten oivallusten tekemisen.

Qlik Sensessä on myös niin sanottu "Raahaa ja pudota" -toiminto (Drag and Drop). ”Raahaa ja pudota” –toiminnolla voit valita tietovirrasta juuri sinun kannaltasi parhaat palat ja vetää ne suoraan kaavioihin ja taulukoihin. Toiminnon avulla raporttien muokkaaminen on äärimmäisen helppoa. Jos olet esimerkiksi luonut graafin myynnin trendeistä myyjittäin, ja haluatkin graafin esittävän myynnin trendejä asiakkaittain, muokkaus on yksinkertaista - vedät vain ”Raahaa ja pudota” –toiminnolla graafiin haluamasi elementin.

Lisätietoja aiheesta

Lataa maksuton Qlik Sense -pikaopas! Opas on kattava tietopaketti Qlik Sensestä, sen käytöstä ja hankinnasta. 

Voit halutessasi tutustua myös muihin materiaaleihimme:

 

qlik_sense_opas

 

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi