<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlikin hinta joustaa asiakkaan tarpeiden mukaan

27.12.2018

spring-1453075_1920

Qlikin joustava hinnoittelu tekee siitä sopivan järjestelmän kaiken kokoisille organisaatioille. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä tekijät vaikuttavat Qlik-järjestelmän kustannuksiin ja miten valitsette organisaatiollenne parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Qlik-ratkaisun kustannuksiin vaikuttavat:

Ratkaisun toteutus - SaaS vai On Premise?

Qlik on mahdollista ottaa käyttöön On Premise -ratkaisuna, SaaS -palveluna tai näiden yhdistelmänä. On Premise -ratkaisussa järjestelmä asennetaan asiakkaan osoittamalle palvelimelle. Tämä palvelin voi sijaita asiakkaan omissa tiloissa tai palvelinkapasiteetti voidaan hankkia tutulta palveluntarjoajalta. SaaS -ratkaisuna Qlikkiä käytetään pilvipalveluna eikä erillistä asennusta tai omaa erillistä palvelinkapasiteettia vaadita. Lisäksi näiden yhdistäminen on mahdollista asiakkaan tarpeen mukaan.

Qlik Sense Enterprise (On Premise -toteutus) skaalautuu pk-yrityksistä monikansallisiin konserneihin, sillä  käyttäjä-, sovellus- tai datamäärissä ei ole rajoituksia. Lisäksi käyttäjähallinnan mahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset. On Premise on suosittu toteutustapa, sillä tällöin asiakkaalla on täysi hallinta omasta liiketoimintatiedostaan, eikä tieto siirry organisaation ulkopuolelle.

Qlik Sense Cloud Business (SaaS eli Software-as-a-Service ) -ratkaisu on asiakkaan kannalta yksinkertainen ja huoleton. Qlik Sense Cloud -järjestelmä on valmiina pilvipalvelussa ja on heti käyttövalmis rekisteröitymisen jälkeen. Ylläpito tapahtuu täysin ratkaisun toimittajan puolelta eikä asiakkaan tarvitse hankkia palvelimia järjestelmää varten. Samoin tietoturva ja kapasiteetin mitoitus on valmiiksi mietitty ilman, että asiakkaan tarvitsee niistä huolehtia.

Hybridimallissa on mahdollista yhdistää nämä kaksi toteutustapaa. On Premise-ratkaisulla voidaan ratkaista monimutkaisimmatkin tarpeet, joita voidaan edelleen jakaa edullisen SaaS-palvelun kautta. Tämä mahdollistaa entistä joustavamman ja yrityksen tarpeisiin paremmin sopivan lisenssikokonaisuuden luomisen.

Hinta joustaa käyttäjämäärän mukaan

Tyypillisesti Qlik -ratkaisut on hinnoiteltu käyttäjäkohtaisesti. Kaikille Qlikin käyttäjille hankitaan oma lisenssi, jolloin hinta joustaa käyttäjämäärän mukaan. Qlik sopii siis kaiken kokoisille yrityksille! Yksi merkittävä ero kilpailijoihin nähden tulee siitä, että jo yhdenkin Qlik-käyttäjän ympäristössä saat mukana koko Qlikin teknologia-alustan!

Yleisin ja edullisin hinnoittelumalli On Premise -toteutuksessa on maksaa käyttäjälisenssit kertamaksuna. SaaS-pohjaisessa ratkaisussa, eli Qlik Sense Cloudissa puolestaan hinnoittelumalli on käyttäjäkohtainen kuukausimaksu.

Qlikin käyttöä on helppo laajentaa myös organisaation ulkopuolelle. Tähän tarpeeseen vastaavat mm. Qlik Analytics Platform (QAP) ja Qlik NPrinting.

QAP on monipuolinen kehitysympäristö, jossa voidaan rakentaa räätälöityjä internetselaimessa toimivia analytiikkaportaaleja. QAP tarjoaa ainutlaatuisen työkalupakin toteuttaa kehittyneitä analytiikkapalveluita organisaationne sidosryhmille. QAP on luotu ajatellen käyttäjäorganisaation ekosysteemiä kokonaisuutena: se palvelee sekä koko organisaatiota, että yksittäistä käyttäjää, mutta myös organisaation ulkopuolisia sidosryhmiä. Tässä esimerkki QAP:llä toteutetusta analytiikkaportaalista.

Qlik NPrinting mahdollistaa esimääriteltyjen tietosisältöjen jakamisen automatisoidusti esimerkiksi sähköpostiin tai verkkoportaaliin. NPrinting:llä voidaan lähettää esimerkiksi päivä tai viikkoraportteja automatisoidusti organisaation sisällä tai sidosryhmille. NPriting:llä voidaan lähettää dataperusteisia hälytyksiä halutuille vastaanottajille.

Hinta joustaa tarvittavien ominaisuuksien mukaan

Qlik Sense Enterprise (On Premise) ja Qlik Sense Cloud Business (SaaS) -ratkaisut sisältävät saman täysiverisen Qlik Sensen assosiatiivisen analytiikkamoottorin, mutta sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Hankintaa tehdessä tuleekin miettiä mm. organisaation raportointi- ja analytiikkatarpeiden laajuutta.

  • Qlik Sense Enterprise skaalautuu pk-yrityksistä monikansallisiin konserneihin ja niiden erilaisiin tietojohtamisen tarpeisiin, tietolähteistä ja datan määrästä riippumatta.

  • Qlik Sense Cloud Business sopii alle 50 käyttäjän organisaatiolle kevyempiin analytiikkatarpeisiin.

Cloud -versiossa on saatavissa yhdenlaisia käyttäjälisenssejä, kun taas Enterprise -mallissa lisenssien ominaisuuksien laajuuden voi valita käyttäjien tarpeiden mukaan - ja hinta joustaa mukana. Organisaatiossa voi esimerkiksi olla käyttäjiä, jotka luovat aktiivisesti uutta sisältöä analyysisovelluksiin kun taas osa käyttäjistä analysoi dataa valmiiden sovellusten pohjalta. Kevyemmän tason käyttäjille on tässä tapauksessa saatavilla ominaisuuksiltaan ja kustannuksiltaan kevyemmät lisenssit. Lue lisää Qlik Sense Enterprise lisensseistä täältä.

Qlikin hankinnan kokonaishinta - Qlik toimitus

Itse Qlik-lisenssin lisäksi yritys voi tarvita apua käyttöönotossa, kustomoitujen raporttien ja sovellusten rakentamisessa sekä järjestelmän käyttäjien kouluttamisessa. Jotta yritys saisi kaiken tehon irti Qlikistä, hankitaan se useimmiten kokonaisratkaisuna, joka sisältää myös toimituksen sekä ylläpidon.

Miten hinnoittelu eroaa muista BI-ratkaisuista?

Toisin kuin monien muiden BI-ratkaisujen käyttöönotto, Qlik ei vaadi oman tietovaraston rakentamista. Qlikin mantran “Leave data where it is” mukaiaisesti tietolähteet, kuten ERP- ja CRM-järjestelmät ym. tietokannat, voi liittää suoraan Qlikiin. BI-ratkaisut vaativat yleensä erillisten tietovarastojen luomista, jotta tieto saadaan siirrettyä oikeassa muodossa itse analyysisovelluksiin ja visualisointeihin. Tämän työvaiheen poisjäänti vaikuttaa suoraan käyttöönoton työmäärään ja laskee näin merkittävästi ratkaisun hankinnan ja ylläpidon kustannuksia.

Haluatko lisätietoja Qlikin hinnoittelusta?

Lisätietoa eri Qlik-ratkaisujen ominaisuuksista ja hinnoittelusta löydät maksuttomasta oppaastamme. Sen avulla voit helposti kartoittaa Qlik Sensen, Qlik Sense Cloudin, Power BI:n ja Power BI Report Serverin sopivuutta omiin tarpeisiisi. Lue lisää ja lataa tästä!
ominaisuusvertailu-cta
Voit testata Qlik Sensen käyttöä itse täysin maksutta Qlik Sense Desktop -ohjelmiston avulla. Qlik Sense Desktop on täysiverinen versio Qlik Sensestä ja se on maksuton yhdelle käyttäjälle. Ohjelman avulla voit tutkia haluamaasi dataa, luoda raportteja ja tarkastella analyysejä täysin vapaasti. Qlik Sense Desktop soveltuu hyvin esimerkiksi Qlik Sensen testaamiseen ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä suuremmalle käyttäjämäärälle. Lataa Qlik Sense Desktop täältä!

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi