<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlikin hinta putosi juuri murto-osaan!

27.06.2018

wes-hicks-480398-unsplash-080018-edited

Välillä saattaa mennä puurot ja vellit sekaisin – myös BI-järjestelmien hintavertailussa. Usein vertailuun päätyvät suositut Qlik Sense ja Power BI -järjestelmät, mutta ongelmana on ratkaisujen varsin merkittävät eroavaisuudet. Siksi Power BI:tä kannattaakin vertailla Qlik Cloudiin. Tässä vinkkejä onnistuneeseen BI-järjestelmien hinta- ja ominaisuusvertailuun.

Qlik Sense vai Qlik Sense Cloud Business?

Qlik Sensen kertahinnoitellut lisenssit asennetaan organisaation omaan ympäristöön, jolloin alkuinvestointi on isompi, mutta monesti pidemmällä aikavälillä kilpailukykyinen vaihtoehto. Qlik Sense Cloud Business toimii nimensä mukaisesti pilviympäristössä, eikä vaadi palvelinta tai asennuksia. Alusta on käytössä parissa minuutissa ja maksaa joko 15€ kuukaudessa per käyttäjä tai 150€ vuodessa (12,50€/kk/käyttäjä, hintatiedot 06/2018).

Qlik Sense Cloud Business -järjestelmän taustalla toimii sama QIX-moottori kuin Qlik Sensessä, joten käytössä ovat samat täysin interaktiiviset ja responsiiviset sovellukset. Qlik Cloud ei kuitenkaan ole kaikilta osin aivan yhtä monipuolinen ja kyvykäs kuin Qlik Sense Enterprise – se onkin suunniteltu alentamaan pienten ja keskisuurten yritysten kynnystä hankkia BI-järjestelmä.

Power BI vai Power BI Report Server?

Power BI on myös pilvipohjainen SaaS-palvelu, joka maksaa 9,99 USD (n. 8,48 €, 06/2018) kuukaudessa per käyttäjä. Ratkaisua pidetään yleisesti edullisena – etenkin jos käyttäjiä on vain muutama. Power BI on saatavilla Qlik Sensen tapaan myös palvelimille asennettuna (Power BI Report Server), mutta sen hinta on monin kertainen pilvipohjaiseen Power BI:hin verrattuna.

Etenkin pienissä organisaatioissa Power BI on varsin riittävä ja edullinen BI-järjestelmä. Itse Power BI Desktop -sovelluksen asennus ja sopivien käyttäjäkohtaisten lisenssien hankinta on vaivatonta. Järjestelmä on helppokäyttöinen Exceliin tottuneille käyttäjille, mutta edistyneempi analyysi vaatiikin enemmän taitoa. Muutamille käyttäjille Power BI on omiaan numeroiden murskaamiseen, mutta käyttäjämäärän kasvaessa lisenssihinnat nousevat nopeasti.

 

Oleellista on verrata oikeita asioita keskenään ja peilata niitä omiin tarpeisiin

Qlik Sense Cloud Businessin ja Power BI:n yleisominaisuudet ovat melko samanlaiset, mutta järjestelmien käytettävyydessä on eroja. Toki Qlik Cloudin käyttäjä myös maksaa n. 4 €, (06/2018) kuukaudessa Power BI:n käyttäjää enemmän, mutta tuolla summalla saa paljon enemmän toiminnallisuuksia ja hyötyjä järjestelmästä irti.

Oman organisaation BI-tarpeisiin sopivan järjestelmän etsimisessä kannattaakin keskittyä hintavertailun lisäksi näihin osa-alueisiin:

  • Järjestelmät: käytössä olevat lähdetietojärjestelmät, kuten toiminnanohjausjärjestelmät sekä tietokannat ja niiden mahdollinen integraatio BI-järjestelmiin.
  • Henkilöstö: BI:n käyttäjäryhmät ja roolit, eri roolien tarpeet, käyttäjien määrät.
  • Sisäiset prosessit: keskeiset prosessit, joita tuetaan BI:n avulla, esimerkiksi myynti-, osto-, taloudenhallinta- ja valmistusprosessit.
  • Johtaminen: kaikki toiminnot, joissa organisaatio hyödyntää BI:tä päätöksentekoon tai yrityksen eteenpäin viemisen tueksi sekä oman työn johtaminen.

 

Lisätietoa BI-järjestelmien ominaisuuksista

Hinnoittelumalleja on syytä vertailla, mutta muista, etteivät eurot kerro koko totuutta. Ota BI-järjestelmien vertailun tueksi tämä kattava taulukko järjestelmien ominaisuuksista. Sen avulla Qlik Sensen, Qlik Sense Cloudin, Power BI:n ja Power BI Report Serverin sopivuutta omiin tarpeisiin on helpompi kartoittaa. Lataa maksuton whitepaper tästä!

Lataa ominaisuusvertailutaulukko

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi