<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sepa: “Power BI:n kokeilu PoC-toteutuksella erittäin toimiva paketti – suosittelen”

3.2.2022

Kattoristikkovalmistaja Sepa Oy pitää Proof of Concept (PoC) -toteutusta hyvänä tapana kokeilla tiedolla johtamista Power BI -järjestelmällä. ”Pengonin PoC-konsepti antoi meille hyvän startin myynnin raportointiin ja Power BI -raportoinnin kehittämiseen. Power BI on helpottanut myynnin raportointia huomattavasti. Ajatuksenamme on laajentaa raportointia mm. talouden ja tuotannon raportteihin”, talouspäällikkö Sampsa Pöllänen kertoo.

Onko organisaatiossanne harkittu raportoinnin ja analytiikan tehostamista tai Business Intelligence -järjestelmän käyttöönottoa? Haluatteko saada enemmän irti datastanne ja laajentaa tiedolla johtamista organisaatiossanne?

Proof of Concept -toteutus on vaivaton tapa päästä liikkeelle.

Kuvassa Sepan työntekijöitä tehtaalla.

Sepa – Suomen johtava kattoristikkovalmistaja kokeilemaan BI-järjestelmää 

Suomen johtavalla kattoristikkovalmistaja Sepa Oy:llä on tuore kokemus PoC-toteutuksesta Pengonin kanssa. Noin 100 henkilöä työllistävä Sepa valmistaa ja toimittaa kattoristikoita ja rakennuskomponentteja mm. rakennusliikkeiden ja talotehtaiden tarpeisiin.

Yhtiö auttaa rakentajia toteuttamaan unelmansa vaikkapa kauniista mansardikattoisesta kodista tai perinteisestä harjakattoisesta hirsitalosta. Luotettavien rakenteiden avulla kestävä katto ottaa vastaan niin lumet, tuulet kuin myrskyt vuosikymmenet eteenpäin.

Tavoitteena helpottaa raportointia

Korkealaatuisista tuotteistaan tunnettu yritys arvostaa toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Tästä syystä Sepa halusi nostaa myynnin raportoinnin eri tasolle.


Yhtiö haki ratkaisua tyypillisiin haasteisiin raportointimallissaan:

  • Raportointi söi paljon aikaa ja resursseja.
  • Raporttien manuaalinen työstäminen oli työlästä.
  • Raporttien yhdistely oli haastavaa – ERP-järjestelmästä saadut tiedot oli yhdistettävä erikseen raporteiksi Excel-työnä.
 

Toimiva Proof of Concept (POC) –paketti

Sepa halusi lähteä kokeilemaan tiedolla johtamista yhteistyössä Pengonin kanssa, jonka se tiesi asiantuntevaksi toimijaksi. Liiketoiminnan näkökulmasta oli luontevinta aloittaa kehittäminen myynnin raportoinnista ja teknologiaksi valikoitui Microsoft Power BI. 

Liikkeelle lähdettiin Proof of Concept (PoC) -toteutuksella, jonka avulla:


  • Sepalle rakennettiin aito Power BI myynnin sovellus 3 päivässä.
  • Henkilöstö pääsi testaamaan sovellusta päivittäiskäytössä kuukauden ajan.
  • Myyntisovellus jäi Sepan käyttöön myös PoC:in jälkeen.

PoC kätevä tapa kokeilla BI-järjestelmää

Asiakkaan puolelta PoC-hanketta vetänyt talouspäällikkö Sampsa Pöllänen pitää Proof of Concept (PoC) -toteutusta hyvänä ja kevyenä tapana kokeilla BI-järjestelmää.

Ensimmäisessä vaiheessa Sepan oli päätettävä, mitä tietoa myynnin sovellukseen haluttiin ja missä muodossa. Tämän jälkeen Pengonin asiantuntija rakensi sovelluksen PoC-toteutukselle varatussa 3 päivän aikaikkunassa yhteistyössä Sepan kanssa.

”Varasimme Pengonin asiantuntijan kanssa nämä päivät kalenteristamme myyntisovelluksen rakentamiseen. Toteutus tapahtui workshop-tyyppisesti etänä. Pääsin seuraamaan sovelluksen kehittämistä koko tämän ajan läheltä. Yhdessä tehty toteutus oli hyvää kokemusta itselle ja toi ideoita jatkoon – vastaan raportoinnin kehittämisestä yrityksessämme.”

Pöllänen pitää Pengonin toteutusta asiantuntevana ja ketteränä.

“Jos eteen tuli kysymyksiä tai ongelmakohtia, ne pystyttiin ratkaisemaan lennossa ja toteutus pääsi jatkumaan. Todella asiantunteva porukka.”

Kuva Sepan tehtaasta.Kuvat: Sepa

Power BI yksi parhaista BI-järjestelmistä

Kun sovellus oli julkaisuvalmis, Sepa sai Pengonilta perehdytyksen ja ohjeet työkalun käyttöön. Tämän jälkeen yhtiön ensimmäisen Power BI -sovelluksen testaus pääsi alkamaan.

“Power BI on helpottanut huomattavasti myyntitiedon saamista ja hyödyntämistä. Emme haikaile entiseen – raporttien manuaalinen ajaminen saa jäädä historiaan. Nyt riittää, että avaa Power BI -näkymän ja reaaliaikainen tieto on välittömästi käytettävissämme. Voimme tarkastella myyntiä kätevästi eri näkökannoilta esimerkiksi myyjä- tai segmenttikohtaisesti.”

Pöllänen pitää nykyaikaista tiedolla johtamista tärkeänä siksi, että liiketoiminnan muutoksiin pitää pystyä reagoimaan yhä nopeammin.

“Tiedolla johtamisen edellytyksenä on tiedon saanti. Mitä nopeammin tieto on saatavilla, sitä nopeammin pystymme reagoimaan markkinoilla tapahtuviin muutoksiin. Nopea reagointi muutoksiin ei ole mahdollista, mikäli johtamisprosessi tai tiedon raportointijärjestelmä eivät ole kunnossa”.

Pöllänen pitää Power BI -järjestelmän parhaina puolina: 

  • Helppokäyttöinen järjestelmä, johon pääsee nopeasti sisään itse kokeilemalla.
  • Mahdollistaa tiedon monipuolisen tarkastelun ja porautumisen syvemmälle.
  • Mahdollisuus testata vapaasti - Käyttäjän ei tarvitse pelätä rikkovansa raporttia tai muuttavansa dataa.
  • Näppärä mobiilisovellus, joka toimii hyvin.

Jatkoyhteistyöhön asiantuntevan kumppanin kanssa

Pöllänen on kaikin puolin tyytyväinen hyvin sujuneeseen yhteistyöhön Pengonin kanssa. Asiantuntevan kumppanin ja järjestelmän löydyttyä yhtiö on päättänyt jatkaa kehitystyötä rakentaakseen omat sovelluksensa myös talouden ja tuotannon raportointiin.

”Pengon on todella osaava porukka. Heillä on vankkaa osaamista tietojohtamisesta. He hoitavat jämäkästi asiat – vasteajat ovat nopeita ja ratkaisut toimivia. Myös Power BI taipuu moneen ja toimii hyvin. Suosittelen koko pakettia.”

Kiinnostuitko – ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos kiinnostuit BI-järjestelmän kokeilusta Proof of Concept (PoC) -toteutuksena.

Ari Oksanen | CSO
050 594 6207, ari.oksanen@pengon.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tämän lomakkeen avulla:

 

PoC-kokeilusta aitoa liiketoiminnallista hyötyä

Haluamme, että asiakkaamme saavat PoC-kokeilusta ja BI-järjestelmän käyttöönotosta aitoa liiketoiminnallista hyötyä. PoC toteutetaan organisaationne järjestelmäympäristössä, omaa liiketoimintadataanne hyödyntäen. Näin saatte PoC:in avulla jo alusta lähtien luotettavaa tietoa organisaationne päätöksenteon tueksi.

PoC-toteutus on vastinetta rahoille myös siksi, että se voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan myös varsinaisen BI-sovelluksen rakentamisessa. BI-järjestelmän laajentaminen ja jatkokehittäminen on tehokasta esimerkiksi Analyytikkopalvelumme avulla.

Tutustu myös asiakkaamme Molokin kokemuksiin PoC-kokeilusta ja Power BI -järjestelmästä.

 

KIRJOITTAJA:
Ari Oksanen
Ari toimii Pengonilla myyntijohtajan roolissa. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi