<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mietitkö siirtymistä Power BI -teknologiaan?

19.1.2022

Kun Microsoft-tuotteet vahvistavat jalansijaa organisaatioiden järjestelmäympäristöissä, myös moni Qlik-analytiikan käyttäjä kohtaa kysymyksen: voisimmeko hyödyntää Microsoftin Power BI-työkalua? Pengonin PoC eli Proof of Concept tarjoaa mahdollisuuden käytännön vertailuun arvailujen sijaan.

Microsoftin tuotteilla on jo pitkään ollut ylivoimaisen vahva asema organisaatioiden toimistosovelluksissa ja nykyisin monet Office-palvelupaketit sisältävät myös Power BI-analytiikkatyökalun. Microsoftin panostus työkalun kehitykseen on ollut valtaisa, ja se onkin noussut varteenotettavaksi, kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi johtavien analytiikkateknologioiden joukkoon.

Kun organisaatioissa uudistetaan ja yhtenäistetään järjestelmäympäristöjä, moni Qlik-analytiikkaa hyödyntävä taho kohtaa kysymyksen mahdollisuudesta hyödyntää Microsoftin BI-teknologiaa Qlikin rinnalla tai sen sijaan. Vastaus ei yleensä ole helppo. Valmiin analytiikan peruskäytössä ei ole suuria eroja, mutta eroavaisuudet toiminnallisessa logiikassa ja esimerkiksi datahaussa ovat isoja. Niiden vaikutusta kokonaisuuteen on vaikea arvioida.  

Helpoin ja tehokkain tapa teknologioiden vertailuun on Pengon Proof of Concept eli PoC-toteutus. Se on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla Power BI -teknologiaa. PoC-jakson aikana pääset kokeilemaan käytännössä, miltä nykyinen Qlik-analytiikkasi näyttää Power BI-työkalussa, ja miten järjestelmien toiminnallisuudet ja käyttölogiikka eroavat.

 

PoC-toteutus on helppo ja kätevä tapa kokeilla Power BI:tä käytännössä

PoC on kevyt tapa kokeilla Power BI -työkalua. Se ei vaadi organisaatioltasi suurta panostusta, mutta tarjoaa todellisen kuvan teknologian toimivuudesta. Rakennamme Power BI PoC-toteutuksen organisaatiollesi kolmessa päivässä kiinteään hintaan.

Aluksi määrittelemme parhaiten sopivan PoC-mallin: voimme tehdä sen nykyisen Qlik-sovelluksen pohjalta tai rakentaa kokonaan uuden toteutuksen entisten rinnalle. Tämän jälkeen henkilöstösi pääsee testaamaan ja käyttämään Power BI -raportointia päivittäisessä työssään kuukauden ajan.

Vertailu omalla datalla, omassa ympäristössä

PoC toteutetaan teidän järjestelmäympäristössänne, teidän dataanne hyödyntäen. Käytännössä toteutamme vastaavan sovelluksen kuin mitä tähän asti organisaatiossanne on tehty Qlikillä, mutta nyt Power BI -teknologialla. Kuukauden testikäyttö antaa kirkkaan kuvan siitä, miten teknologia taipuisi teidän liiketoimintanne tarpeisiin.

Ensimakua muutoksen vaikutuksista

Siirtymä uuteen raportointiteknologiaan tai kahden teknologian hybridikäyttöön vaikuttaa aina myös liiketoiminnan prosesseihin. Rajatulla PoC-toteutuksella voit testata, miten käyttäjät kokevat muutoksen omassa arkipäivässään. Halutessasi pääset myös kokeilemaan yhdistettävyyttä Microsoftin muihin tuotteisiin valmiiden raporttien jakamisen osalta.

Toteutuksen aikana saat ymmärryksen myös siitä, mitä muutoksia BI-teknologia tuo konepellin alle. Miten Qlik-ympäristöön rakennettu tiedonsiirto, datalähteet ja tietomallit taipuvat Power BI -käyttöön? Saat asiantuntijamme havainnot ja arviot toteutuksesta.

Asiantuntijanne ovat tervetulleita seuraamaan läheltä, miten rakennamme raportointi- ja analytiikkaympäristön Power BI -teknologialla. Tämän ovat kokeneet hyödylliseksi esimerkiksi sovellusten ylläpitäjät, kehittäjät ja raporttien laatijat – he saavat samalla hyvää perehdytystä uuden työkalun käyttöön. Myös tukipalvelumme ovat käytettävissä koko testausajan.

Mahdollisuus suoraviivaiseen kehittämiseen ja laajentamiseen

Sen lisäksi, että saat kirkkaan kuvan siitä, miten Power BI toimii sinun ympäristössäsi, toteuttamamme PoC tuo organisaatiollesi lisäarvoa jo itsessään. Se on tehokas ja suoraviivainen tapa päivittää nykyinen sovelluksesi tai laajentaa analytiikan käyttöä organisaatiossa uudella sovelluksella.

 

PoC-toteutuksen vaiheet

Olemme rakentaneet PoC-toteutuksiin selkeän palvelumallin. Sen avulla varmistamme onnistuneen lopputuloksen sovitussa ajassa.  Selkeä kuva projektin kulusta tekee yhteistyöstä helppoa ja sujuvaa molemmille.

PoC-toteutuksemme teknologiavaihtoon koostuu seuraavista vaiheista:

Kuvaus PoC-toteutukseen liittyvistä vaiheista.

 

Kiinnostuitko – Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos kiinnostuit Power BI-työkalun kokeilusta PoC-toteutuksena! Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tämän lomakkeen avulla:

Haluaisitko tietää, millaisena asiakkaamme pitävät PoC-kokeilua? Tästä pääset lukemaan esimerkiksi Molokin asiakastarinasta.

Sinua voisivat kiinnostaa myös muut aiheeseen liittyvät materiaalimme:

KIRJOITTAJA:
Ari Oksanen
Ari toimii Pengonilla myyntijohtajan roolissa. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi