<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pengonille kumppanisopimus Qlikin kanssa – Pengon vahvistaa asemaansa dataintegraatiopalveluissa

15.4.2021

Olemme tehneet kumppanisopimuksen Qlik Data Integration Platform -ratkaisujen jälleenmyynnistä ja konsultoinnista. Yhteistyön kautta tuomme asiakkaidemme saataville seuraavan sukupolven integraatioratkaisut.

Pengon on tehnyt kumppanisopimuksen alan johtavan data-analytiikka ja integraatiotoimija Qlikin kanssa Qlik Data Integration Platform -ratkaisujen jälleenmyynnistä ja konsultoinnista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Pengon on kumppanimme ja voi lisätä Qlik Data Integration Platformin palvelutarjoomaansa. Pengon on vahva toimija datan hallinnoinnissa ja integraatioissa, ja yhteistyömme tuo paljon etuja heidän asiakkailleen Suomen markkinoilla, sanoo Thomas Kristiansen Qlikiltä.

Moderneja ratkaisuja tiedon käsittely- ja jalostamistarpeisiin

Data Integration on Qlikin (virall. QlikTech International AB) uusi liiketoiminta-alue, jolla yhtiö pyrkii kehittämään data- ja analytiikka-alaa yhä enemmän tiedolla johtamisen tukemiseen eli tiedon keräämiseen, muuntamiseen ja hyödyntämiseen moderneilla BI-työkaluilla. 

Qlikin kanssa tehtävän yhteistyön myötä Pengon hakee yhä vahvempaa markkina-asemaa tietojohtamisen kokonaispalveluissa.

– Tietojohtaminen on ydinliiketoimintaamme, ja haluamme keskittää palvelumme koko datan elinkaaren hallinnan ja hyödyntämisen tukemiseen entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Yhteistyö Qlikin kanssa on hieno tunnustus integraatio-osaamisestamme, joka on jatkuvasti kasvava osa liiketoimintaamme, sanoo Panu Pihl Pengonilta.

Qlikin uusilla integraatioteknologioilla helpotetaan tiedon käsittelyä erityisesti suurissa organisaatioissa, joissa tietoa on paljon ja integraatiotarpeet mittavia.

– Asiakkaidemme tiedon käsittely- ja jalostamistarpeet muuttuvat koko ajan vaativimmiksi tiedon määrän samalla lisääntyessä. Jatkossa voimme tarjota tiedon integraatioratkaisuja myös suurten organisaatioiden laajoihin datan hallinta- ja integrointitarpeisiin, Pihl sanoo.

Pengon vahvisti dataintegraatiopalveluitaan Qlik Data Integration -kumppanisopimuksella.

Jatkossa tietovarasto rakennetaan mallintamalla

Tietoprosessien hallinnasta on muodostunut organisaatioissa yhä kriittisempää. Qlik Data Integration Platform mahdollistaa tiedon koko elinkaaren hallinnan lähdejärjestelmistä analytiikkakerrokseen.

– Sekä tiedon kerääminen ja jalostaminen että varastointi ja siirtäminen ovat olleet 2020-luvulle saakka ohjelmistoteknisesti hyvin perinteistä koodaustyötä. Uudet työkalut helpottavat ja nopeuttavat näitä tehtäviä. Ne automatisoivat esimerkiksi tiedon kuljettamisen, mikä helpottaa huomattavasti tietohallintoasiantuntijoiden työtä eri organisaatioissa, Pihl sanoo.

Qlikin Data Integration -työkalut tuovat merkittävää etua myös esimerkiksi tietovaraston rakentamiseen. Jatkossa se voidaan tehdä mallintamalla ilman perinteistä koodausta (low-code/no code -malli). Uusilla työkaluilla tietovaraston rakentaminen vie vain murto-osan ajasta, mitä siihen on täytynyt perinteisesti käyttää.

– Tietovarasto parantaa tiedon laatua ja yhdenmukaisuutta. Se tuo lisäarvoa esimerkiksi organisaatioille, joilla on paljon liiketoimintatietoa ja jonka analysointi vaatii monimutkaista laskentaa. Se voi olla tarpeellinen myös yrityksille, jotka tuottavat dataan perustuvia palveluja ja joiden on tärkeä jakaa dataa kolmansille osapuolille, Pihl sanoo.

89AZTB8E5HReaaliaikaista tietoa lähdejärjestelmistä

Merkittävä muutos entiseen on myös se, että QDI-työkaluilla tietoa voidaan tarvittaessa ladata lähdejärjestelmistä jopa reaaliaikaisesti  – heti kun muutos lähdejärjestelmissä on tapahtunut. Reaaliaikaisen tiedon latauksen tarve (ns. Change Data Capture, CDC) lisääntyy organisaatioissa koko ajan.

–  Uusilla teknologioilla perinteisiä yöllisiä latausajoja ei enää tarvita, sillä tieto voidaan päivittää heti muutoksen tapahtuessa. Tällä on erityistä arvoa mm. teollisten prosessien analytiikassa. Myös kaupan alalla reaaliaikainen myynti- ja ostotieto tuo kokonaan eri mahdollisuudet päätöksentekoon verrattuna esimerkiksi vuorokauden vanhaan dataan, Pihl kuvaa.

Käytössä alan parhaat teknologiat

Liiketoimintatiedon yhä parempi hyödyntäminen yritystoiminnassa ja johtamisessa on tärkeä perusta suomalaisyritysten tulevaisuuden kilpailukyvyn rakentamiseen. Tiedon demokratisointi koko henkilöstön ulottuville ja datan- ja analytiikan yhä laajempi käyttö ovat tärkeitä painopisteitä jatkossa.

– Arvolupauksemme on auttaa asiakkaitamme menestymään tietojohtajuudella parhaiden teknologioiden avulla. Qlik Data Integration -tarjoama on luonnollinen jatkumo tällä polulla, Pihl sanoo.

Pengonin yhteistyö Qlikin Data Integration -ohjelmassa koskee erityisesti Qlik Data Integration Platformia ja siihen sisältyvien modernien teknologioiden, Qlik Catalog, Qlik Replicate ja Qlik Compose, jälleenmyyntiä ja konsultointia asiakasprojekteissa. Qlik-analytiikan lisäksi työkaluja voi hyödyntää myös ulkopuolisissa analytiikkatyökaluissa ja tietovarastoratkaisuissa. Lue Data Integration -teknologioista verkkosivuiltamme.

Qlik Data Integration -työkalut

  • Qlik Compose automatisoi tietovarastojen suunnittelun ja toteuttamisen sekä sisältää myös tiedon lataus-, muunnos- ja latausominaisuudet ilman koodausta
    (ETL, Extract-Transform-Load). Compose nopeuttaa tietovaraston toteutus- ja ylläpitoprojektin murto-osaan verrattuna perinteiseen suunnittelu- ja toteutustyöhön perustuvaan toteutukseen.

  • Qlik Replicate automatisoi tiedon päivitysprosessin lähdejärjestelmistä haluttuun tietovarastoon – tarvittaessa reaaliaikaisesti (Change Data Capture -ominaisuus).

  • Qlik Catalog luo käyttäjäystävällisen "kauppapaikan" tietolähteistä, joita analyysin tekijä voi hyödyntää. Käyttäjä voi valita halutun lähdetiedon ostoskoriinsa ja hyödyntää lähdetietoa  suoraan mm. Qlik Sense- tai Power BI -raportissaan. Tyypillinen kysymys organisaatiossa analyysejä tehtäessä on: “mistä tämä tieto löytyy?” Catalog auttaa löytämään tiedon ja tehostaa sen hyödyntämistä.
 
KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi