<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Poimi talteen parhaat vinkkimme tiedon visualisointiin

22.3.2022

Haluatko varmistaa, että yrityksesi data on helposti saatavilla ja ymmärrettävässä muodossa? Asiantuntijoidemme vinkit tiedon visualisointiin auttavat sinua.

Visualisoinnit auttavat tuomaan tietojohtamisen osaksi organisaatiosi arkea. Jos data on vaikeasti löydettävissä tai ymmärrettävissä, se jää hyödyntämättä. Visualisoinnit auttavat esittämään ja viestimään informaatiota sekä jäsentämään ja tulkitsemaan dataa. Ne ovat työkalu datan syvempään ymmärtämiseen ja pitkän tähtäimen suunnitteluun.

Näin teet parempia visualisointeja tiimille ja johdolle

Monet BI-järjestelmän visualisointivaihtoehdoista ovat varmasti jo tulleet sinulle tutuksi. Tunnet myös käytettävän datan, ja siksi sinun on helppo pukea se esitysmuotoon. Mutta kuinka varmistat, että dataa on helppo ymmärtää ja tulkita riippumatta vastaanottajan taustatiedoista tai käytettävissä olevasta ajasta?

Tiedon visualisoinnin perusasiat ja parhaat käytännöt on hyvä pitää mielessä. Ne toimivat ohjenuoranasi ja auttavat esittämään, jäsentämään ja tulkitsemaan tietoa. Samalla kun kehität omia tiedon visualisoinnin taitojasi, opit myös rakentamaan visualisointeja kohdeyleisön näkökulmasta.

Olemme koonneet raportointisi tueksi uuden Tiedon visualisointi -oppaan. Sen avulla autat saamaan tiedosta enemmän irti. Opas on konkreettinen ja kattava paketti päivittäisen raportoinnin ja analytiikan tueksi.

New call-to-action

Ensimakua oppaasta – Näin valitset parhaan kaaviotyypin visualisointiisi

Toivon sinun löytävän oppaan pariin ja haluankin siksi kurkistaa jo tässä blogissa yhteen sen lukuisista vinkeistä: Näin valitset parhaan kaaviotyypin visualisointiisi.

Kirkasta pääviesti – Valitse kaaviotyyppi vasta tämän jälkeen

Kokemuksemme mukaan sopivaa esitysmuotoa päädytään miettimään oikopäätä ja heti, kun data on saatu haltuun. Monesti ensimmäiseksi mieleen juolahtaa tuttu ja turvallinen kaavio, ja pian se onkin jo visualisoinnin sydämenä.

Parempi tapa olisi lähestyä visualisointia sen tavoitteen ja yleisön kautta kirkastamalla tarkasti, mitä olet kertomassa ja kenelle.

Visualisointisi palvelee parhaiten tiimiä ja johtoa, kun pohdit ennen kaaviotyypin valintaa:

  • Mitä varten visualisointi tehdään?
  • Kenelle visualisointeja tehdään?
  • Mikä on oleellisin tieto, ja miten visualisointi rajataan?

Mitä tarinaa haluat kertoa visualisoinnilla?

Mieti siis ennen aloittamista, haluatko välittää informaatiota, osoittaa kehitystrendejä, muutoksia, poikkeuksia tai syy-seuraussuhteita. Vai onko tavoitteenasi tuoda data käyttäjän ulottuville niin, että hän voi itse tehdä löydöksiä datasta. Vasta tavoitteen kirkastamisen jälkeen voit valita tarinasi kertomiseen parhaiten sopivan visualisointityypin.

Oppaassamme jaamme runsaasti esimerkkejä suosituimmista kaaviotyypeistä mm. myynnin, tuotannon ja liiketoiminnan raportoinnin tueksi.

 

Kaavio ja taulukko kertovat eri tarinaa - sama data palvelee eri käyttötarkoitusta. Klikkaamalla kaavion sektoria lukija voi poimia valitun alueen yksityiskohdat lähempään tarkasteluun. 

 

Lisätietoa

Vie tiedon visualisointi uudelle tasolle ja lataa Tiedon visualisointi -oppaamme! Olemme koonneet siihen parhaat konkreettiset vinkkimme raportoinnin ja analytiikan tekijöille.

Oppaassa jaamme:

  • parhaita käytänteitä visualisointielementtien käyttöön
  • vinkkejä visualisointityypin valintaan
  • asiantuntijoidemme vuosien raportointikokemukseen perustuvat käytännön vinkit.
  • esimerkkejä visualisoinnin tyypillisimmistä sudenkuopista, jotka välttämällä pidät raportoinnin oikeassa ja luotettavassa suunnassa.

Haluaisitko kehittää organisaatiosi raportointia ja analytiikkaa isommilla askeleilla? Tutustu myös:

Jukka Aumanen
KIRJOITTAJA:
Jukka Aumanen
Jukka toimii Pengonilla tietojohtamisen konsulttina. Hän on analyyttinen ja elementissään ongelmanratkaisun parissa. Tutkimus- ja opetuskokemuksen ansiosta häneltä luonnistuu hyvin laajojen kokonaisuuksien tiivistäminen ymmärrettävään muotoon.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi