Vauhtia budjetointiin ja suunnitteluun K4 Analyticsin avulla

Julkaissut Pengon Oy 5.10.2017

K4 Analytics on ratkaisu suunnitteluun, budjetointiin, simulointiin ja ennustamiseen. K4 Analytics-työkalun avulla budjetointi voidaan hoitaa suoraan Business Intelligence-ympäristössä, jolloin saat Qlik-ratkaisusta kaiken hyödyn irti. Mikä K4 Analytics on, kuinka se toimii ja ketä se hyödyttää?

Lue lisää

Tee budjetoinnista hauskaa! – 5 vinkkiä budjetointituskan selättämiseen

Julkaissut Pengon Oy 25.7.2017

Budjetointi jo pelkkänä sananakin herättää ihmisissä negatiivisia mielleyhtymiä, jopa vilunväristyksiä. Ensimmäinen ajatus on: ”Joko taas?”. Vilunväristyksille on kieltämättä syynsä, etenkin jos budjetointia tehdään niin sanotusti perinteisen kaavan mukaan. Voisiko budjetoinnista kuitenkin tehdä edes hitusen miellyttävämpää? Miten budjetoinnista aiheutuvaa tuskaa saataisiin helpotettua?

Lue lisää

Business Intelligence controllerin arjessa

Julkaissut Pengon Oy 11.1.2016

Controller on monipuolinen nimike, jolla voidaan kuvata hyvinkin erilaisissa rooleissa toimivia henkilöitä. Työtehtävistä riippumatta controllerit painivat usein kuitenkin samojen asioiden kanssa: tiedot ovat erillään ja hajautettuina eri järjestelmiin, tieto ei ole valmiiksi analysoitavassa muodossa ja sen kerääminen, yhdistely ja analysointi on hidasta ja työlästä. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia vinkkejä siihen, kuinka controllerin arkea voidaan helpottaa erilaisten business intelligence –ratkaisujen avulla ja näin luoda yritykselle uudenlaista kilpailuetua.

Lue lisää

Kaikkien aikojen suosituimmat blogiartikkelimme

Julkaissut Pengon Oy 9.9.2015

Välillä on hyvä kääntää katse menneisyyteen ja tarkastella jo saavutettuja tuloksia, jotta myös tulevaisuuden suunnittelu on helpompaa. Paitsi että tämä on neuvomme myös asiakkaillemme, otimme omasta neuvostamme vaarin ja katsastimme saavutuksiamme blogin saralla. Tässäpä siis teille lukijoillekin listausta siitä, mitkä ovat olleet teidän mielestänne kiinnostavimpia aiheitamme tähän mennessä. Mukavia lukuhetkiä!

Lue lisää

Kohti parempaa budjetointia

Julkaissut Pengon Oy 9.12.2014


Jopa 90% yrityksistä on tyytymättömiä suunnittelu- ja budjetointiprosessiinsa. Tunnistatko sinä budjetointisi ongelmakohdat ja tiedätkö, miten niitä voitaisiin ratkaista? Tässä artikkelissa käsittelemme yleisesti budjetointia sekä QlikView:n hyödyntämistä budjetointityökaluna.

Mikä mättää budjetoinnissa?

Budjetoinnin haasteet ovat yleisiä: budjetointia saatetaan ajatella riesana, joka tehdään pahimmillaan kerran vuodessa yhtenä rypistyksenä ilman kunnollista seurantaa. Budjetointi sälytetään esimiehille, joiden alaiset sitten “joutuvat elämään” ylimalkaisen budjetin kanssa. Tiedot ovat sekavia ja erillään toisistaan, jolloin niiden yhteensovittaminen on aikaavievää ja monimutkaista. Kaiken huippuna budjetointityökaluna saattaa olla Excel-helvetti, jossa yhdenkin kaavan muuttuminen voi periytyä liiketoimintasuunnitelmaan ja aiheuttaa isoja kustannuksia.

Budjetoinnin hyödyt ovat kärsineet, koska budjetointia tehdään väärällä tavalla ja tehottomasti. Budjetoinnin tulee olla tiiviissä yhteydessä yrityksen strategiaan ja tavoitteisiin. Sen tulee pystyä reagoimaan muuttuviin liiketoimintaolosuhteisiin jouhevasti, mutta pitää mielessä myös iso pitkän tähtäimen kokonaiskuva.

Lue lisää