KliqPlan - budjetointityökalu Qlik-tuotteiden rinnalle

Julkaissut Pengon Oy 27.4.2016

KliqPlan on Qlik-järjestelmiin integroitavissa oleva budjetointijärjestelmä. KliqPlanin avulla budjetointi, raportointi ja tiedon analysointi tapahtuvat saumattomasti yhdessä järjestelmässä, ja tietojen hallinta on mutkatonta. Saat yhdellä silmäyksellä näkyviin kaikki liiketoiminnan kannalta kriittiset tiedot. Tässä artikkelissa esittelemme KliqPlan-työkalua tarkemmin.

Lue lisää

Kohti parempaa budjetointia

Julkaissut Pengon Oy 9.12.2014


Jopa 90% yrityksistä on tyytymättömiä suunnittelu- ja budjetointiprosessiinsa. Tunnistatko sinä budjetointisi ongelmakohdat ja tiedätkö, miten niitä voitaisiin ratkaista? Tässä artikkelissa käsittelemme yleisesti budjetointia sekä QlikView:n hyödyntämistä budjetointityökaluna.

Mikä mättää budjetoinnissa?

Budjetoinnin haasteet ovat yleisiä: budjetointia saatetaan ajatella riesana, joka tehdään pahimmillaan kerran vuodessa yhtenä rypistyksenä ilman kunnollista seurantaa. Budjetointi sälytetään esimiehille, joiden alaiset sitten “joutuvat elämään” ylimalkaisen budjetin kanssa. Tiedot ovat sekavia ja erillään toisistaan, jolloin niiden yhteensovittaminen on aikaavievää ja monimutkaista. Kaiken huippuna budjetointityökaluna saattaa olla Excel-helvetti, jossa yhdenkin kaavan muuttuminen voi periytyä liiketoimintasuunnitelmaan ja aiheuttaa isoja kustannuksia.

Budjetoinnin hyödyt ovat kärsineet, koska budjetointia tehdään väärällä tavalla ja tehottomasti. Budjetoinnin tulee olla tiiviissä yhteydessä yrityksen strategiaan ja tavoitteisiin. Sen tulee pystyä reagoimaan muuttuviin liiketoimintaolosuhteisiin jouhevasti, mutta pitää mielessä myös iso pitkän tähtäimen kokonaiskuva.

Lue lisää