Millaisiin teknologisiin ratkaisuihin moderni tietovarasto nojaa tänä päivänä? Entä miten se mahdollistaa reaaliaikaisen tiedon hyödyntämisen päätöksentekoprosesseissa? Lue blogi ja päivitä tietosi siitä, miten reaaliaikainen tiedonsiirto hallitaan moderneilla teknologioilla.
Monissa organisaatioissa reaaliaikaisen tiedon tarve kasvaa jatkuvasti. IT-ammattilaisena joudut ehkä pohtimaan, miten mahdollistat yhä suurempien tietomäärien siirron entistä nopeammin – ja yhä useammista datalähteistä.
Tehtävä voi olla haastava, ellei organisaatiollasi ole vielä käytössä tietovarastoa tai se on rakennettu vanhentuneilla teknologioilla.
Modernin tietovaraston avulla varmistat, että organisaatiossasi voidaan jatkuvasti hyödyntää luotettavaa ja ajantasaista tietoa.
Esittelen alle kaksi keskeistä modernin tietovaraston ominaisuutta, jotka tukevat reaaliaikaista tiedonsiirtoa lähdejärjestelmistä eri prosesseja palveleviin kohdejärjestelmiin.
Kattavaa lisätietoa saat lataamalla Tietovarastot ja reaaliaikainen tiedonsiirto -webinaaritallenteemme. Kerromme siinä selkeästi ja yksityiskohtaisesti edistyksellisistä tietovarastoteknologioista ja niiden mahdollisuuksista.
Jos pohdit työssäsi eri lähteistä saatavan tiedon hyödyntämistä toisissa järjestelmissä, olet varmasti törmännyt kirjainlyhennelmään ETL (Extract, Transform, Load). ETL on tietovarastoissa käytettävä dataintegraation perusprosessi, jonka avulla dataa haetaan lähdejärjestelmistä, muokataan ja lopuksi tallennetaan tietovarastoon.
Dataintegraatio voidaan toteuttaa myös ELT-prosessilla (Extract, Load, Transform), joka on hyvä vaihtoehto strukturoimattoman datan käsittelyyn. Tällöin dataa muokataan loppukäyttöä varten kohdejärjestelmään vasta tallennuksen jälkeen.
Nykyaikaisilla teknologioilla molemmat prosessit toteutetaan perinteisiä tapoja tehokkaammin.
Näistä kahdesta tavoista ETL on yleisempi, ja yksi esimerkki ETL-prosessia modernisoivasta edistyksellisistä ratkaisuista on ns. Change Data Capture (CDC). CDC perustuu lähdejärjestelmien muuttuneen tiedon tunnistamiseen ja automaattiseen siirtämiseen tietovarastoon.
CDC:n hyödyt modernissa ETL-prosessissa:
|
ETL-prosessin sujuva toiminta edellyttää, että huolellisen rakentamisen jälkeen sitä myös ylläpidetään tehokkaasti. Ylläpidon merkitys korostuu erityisesti silloin, kun lähdejärjestelmien ja datan määrä lisääntyvät.
Perinteiset tietovarastoteknologiat vaativat tyypillisesti paljon manuaalista työtä ja osaamista ETL-prosessien seurannassa ja ylläpidossa.
Sen sijaan modernien teknologioiden avulla voidaan automatisoida koko ETL-prosessin hallinta ja ylläpito, mukaan lukien sen viimeinen vaihe eli tietojen tallennus (store). Voidaankin puhua laajennetun tai kokonaisvaltaisen ETL-prosessin (extract, transform, load, store) automaatiosta – Näin hallitaan koko dataintegraation prosessi lähdejärjestelmiin kytkeytymisestä aina tietovaraston rakenteen suunnitteluun ja ylläpitoon.
Modernin ETL-prosessinhallinnan hyödyt:
|
Ota yhteyttä, kun haluat ottaa tietovaraston käyttöön organisaatiossasi! Rakennamme tietovaraston ketterillä menetelmillä alan edistyksellisimmillä Microsoft- tai Qlik-teknologioilla.
Laita viestiä tulemaan myös, jos haluat hyötyä nykyisen tietovarastoteknologianne modernisoinnista.