Power BI on yksi käytetyimmistä tietojohtamisen ratkaisuista Suomessa. Ajantasainen liiketoimintadata auttaa johtoa päätöksentekotilanteissa ja tavoitteiden asettamisessa. Power BI onkin johdon ja myynnin jokapäiväinen työkalu. 

Kattavasta oppaastamme  Power BI – Monipuolinen alusta paremmalle tietojohtamiselle pääset lukemaan Power BI:n ominaisuuksista, kustannuksista ja kumppanin valinnasta. Saat myös asiantuntijoidemme parhaat vinkit järjestelmän onnistuneeseen käyttöönottoon.

Oppaasta löydät vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Millainen Power BI -ratkaisu on?
  • Millaiselle yritykselle Power BI -ratkaisu sopii?
  • Miten Power BI sopii yhteen muiden Microsoftin järjestelmien kanssa?
  • Mitä asioita käyttöönotossa tulee huomioida?

Opas on täysin maksuton eikä sen lataaminen sido sinua mihinkään.

Power BI -opas

Mikä on Power BI?

Power BI on Microsoftin kehittämä Business Intelligence -ratkaisu, jolla yritys analysoi, raportoi ja jakaa tärkeää liiketoimintatietoa kätevällä käyttöliittymällä. Power BI on pilvipohjainen -alusta, joka yhdistää yrityksen liiketoimintatiedon selkeiksi raporteiksi.

Power BI kerää oleellista tietoa esimerkiksi toiminnanohjaus- ja
asiakkuudenhallintajärjestelmistä auttaen käyttäjää analysoimaan ja tulkitsemaan dataa.

Modernilla Power BI -työkalulla johto ja muu henkilöstö seuraavat tiimien tuloksia reaaliajassa helposti ymmärrettävässä, visuaalisessa muodossa. Käyttäjät voivat tarkastella liiketoimintatietoa haluaminaan kokonaisuuksina itse luomillaan koontinäytöillä (dashboards).

Power BI on yksi yleisimmistä BI-ratkaisuista Suomessa ja vakiinnuttanut asemansa keskeisenä tietojohtamisen työkaluna. Power BI on suosittu ja jatkuvasti kehittyvä ratkaisu, jonka esimerkiksi Gartner on noteerannut vuoden 2020 raportissaan johtavien BI-työkalujen joukkoon.

Tarjolla useita eri lisenssivaihtoehtoja

Power BI -työkalusta on saatavilla eri versioita. Maksuton Power BI Desktop soveltuu työkalun testaamiseen ja työntekijän omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Yrityskäyttöön on saatavilla lisäksi maksulliset Power BI Pro ja Power BI Premium -lisenssit.

Power BI Pro -lisenssi on kuukausittaiseen palvelumaksuun perustuva versio, joka sopii erikokoisille organisaatioille vaihteleviin tietotarpeisiin. Se tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden järjestelmän käyttöön: käyttäjät voivat yhdessä muokata raportteja ja jakaa niitä toisilleen. Lisäksi Pro-lisenssi varmistaa, että päivitykset pitävät järjestelmän toimivana ja datan ajantasaisena. Ennen Pro-lisenssien hankintaa yrityksen kannattaa
kartoittaa, onko henkilöstöllä jo nykyisellään olemassa olevia käyttöoikeuksia. Niitä yritys on voinut saada esimerkiksi Microsoftin muiden tuotteiden käytön mukana. Käytännössä Pro-lisenssit hankitaan kaikille työntekijöille, joiden käyttöön Power BI -työkalu tulee.

Power BI Premium on erityisesti suurten yritysten käyttöön sopiva lisenssi. Se tarjoaa enemmän suorituskykyä suurille datamäärille ja mahdollistaa mm. Power BI:n käytön organisaation omassa on-premises-palvelinympäristössä. Premium-lisenssin avulla raportteja pääsee lukemaan rajaton määrä yrityksen henkilöstöä ilman erillisiä Pro-lisenssejä.