<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Business Intelligence -ratkaisut taloushallinnossa

31.05.2016

Business Intelligence -ratkaisut taloushallinnossaTaloushallinnon taakkaa voidaan helpottaa nykyaikaisilla järjestelmillä. Kun käytössä on oikeanlaiset työkalut, talousjohtaja voi keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen sen sijaan, että raportointi, kirjanpito, rahoituskuviot tai investointien arviointi aiheuttaisivat manuaalista työtä ja päänvaivaa. Millaisia ratkaisuja Business Intelligence tarjoaa taloushallinnolle?

Liiketoimintatiedon hallinta auttaa toiminnan tehostamisessa

Monet yritysten taloushallinnosta vastaavat henkilöt ovat kiinnostuneet Business Intelligencen tarjoamista mahdollisuuksista. Qlik-ratkaisut QlikView ja Qlik Sense ovat uuden sukupolven BI-ratkaisuja, jotka tuovat reaaliaikaisen tiedon erilaisiin analyyseihin ja raportteihin, missä ja milloin tahansa. Tämä säästää kustannuksia ja aikaa sekä parantaa kommunikaatiota henkilöstön, tiimien ja yrityksen johdon välillä.

Qlik-ratkaisuilla tiedon analysointi ja raportointi tapahtuu intuitiivisesti ja reaaliaikaisesti. Qlik-ratkaisut mahdollistavat myös tiedon jakamisen esimerkiksi taloushallinnon henkilöstön tai eri osastojen kesken, jolloin yrityksen johtaminen oikeaan tietoon perustuen mahdollistuu entistä tehokkaammin.

BI-järjestelmään panostaminen ei ole ainoastaan kulu, vaan se tuottaa paitsi tehokkuushyötyä, myös aitoa liiketoiminnallista hyötyä taloudellisesta näkökulmasta. Ajansäästön, toiminnan tehostumisen ja resursoinnin parantumisen ansiosta BI:n avulla on mahdollisuus kasvattaa yrityksen tuloja nopeallakin aikavälillä.

Lue lisää liiketoimintatiedon ja analytiikan hyödyntämisestä!

Mitä BI:n avulla taloushallinnosta voi automatisoida?

Muutamia esimerkkejä toiminnoista, joita taloushenkilöstö arvostaa:

  • Kvartaaliraportointi: Tietojen yhdistäminen, tiedon oikea-aikaisuus sekä tiedon saattaminen oikeaan muotoon ja värityyliin – kaikki tapahtuu automatisoidusti.
  • Kustannuslaskelmat: Kustannusten vertailu ja tarkastelu yhdellä silmäyksellä.
  • Konsernilaskelmat: Eliminointien ja sisäisten siirtojen tulkinta eri yhtiöiden näkökulmasta. Toimii myös kustannuspaikkatasolla.
  • Vyörytyssäännöt: Laskennan automatisointi. Myös tietojen haku voidaan automatisoida, jos vyörytyslaskelmat tarvitsevat tietoa muista järjestelmistä (esim. henkilömäärä/tuotantomäärä).


Lisätietoja aiheesta

Jos kiinnostuit aiheesta enemmänkin, lataa maksuton Talousjohtajan Business Intelligence -oppaamme!

Opas tarjoaa talousjohtajille ja muille taloushallinnosta vastaaville kattavan tietopaketin Business Intelligencen tarjoamista hyödyistä ja mahdollisuuksista erityisesti taloushallinnon näkökulmasta. Materiaali tarjoaa myös näkökulmia BI-järjestelmän hankintaan ja kannattavaan järjestelmäinvestointiin liittyen.

Maksuton_pikaopas_talousjohtajalle

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi