<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Business Intelligencen usein kysytyt kysymykset (ja vastaukset)

29.04.2014
Business Intelligence - Usein kysytyt kysymykset (ja vastaukset) - Pengon.jpg

Business Intelligence on tällä hetkellä yrityspäättäjiä kiinnostava aihe ja siihen liittyykin monia kysymyksiä. Tiedätkö sinä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin BI:stä?

Mitä on Business Intelligence (BI) ja miten yritykseni hyötyy siitä?

Lähes kaikilla yrityksellä on olemassa valtava määrä tietoa omasta toiminnastaan, mutta sitä ei osata hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Business Intelligence, eli suomeksi liiketoimintatiedon hyödyntäminen, tarkoittaa yrityksen liiketoimintaan liittyvän ulkoisen ja sisäisen tiedon systemaattista analysointia. Business Intelligence -työkalujen avulla yrityksen tietojärjestelmistä - esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmästä - kerätään systemaattisesti oleellista tietoa, jota tutkinnan ja analysoinnin jälkeen hyödynnetään yrityksen päätöksenteon tukena.

Esimerkiksi tarkka tieto tuotantoprosessin etenemisestä voi auttaa höyläämään hetken pois jokaisen tuotteen valmistusajasta. Kun tämä pieni hetki toistuu useita kertoja tunnissa, 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä, muuttuu pieni hetki merkittäväksi tehostumiseksi.Liiketoiminnan tulos muodostuu katteesta, eli katetta parantamalla tuloskin paranee. Kaikki tulot ja kaikki menot vaikuttavat katteeseen, joten on tärkeää, että niistä nähdään koko kuva alusta loppuun - sekä yleisellä tasolla summattuna, että tarkalla tasolla yksilöitynä. BI tekee siis katteen muodostumisen läpinäkyväksi, jolloin sen seuraaminen ja siihen vaikuttaminen helpottuvat.

Mitä BI:n hyödyntäminen vaatii?

Jos ja kun yrityksessä halutaan alkaa hyödyntää BI:tä, tulee aina ensin tehdä alustava tarvemääritys, jossa selvitetään, mitä ongelmaa ratkaisemaan tai haastetta helpottamaan BI-järjestelmää ollaan hankkimassa. Tämän lisäksi tulee selvittää, mitä tietoa tuon ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan ja onko tuo tieto saatavilla jostain yrityksellä olevasta järjestelmästä.

Business Intelligencessä hyödynnetään yleensä yrityksen omia tietojärjestelmiä, esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmää (ERP), asiakkuudenhallintaa (CRM) ja sähköisen taloushallinnon järjestelmää.

Kun yrityksen tarve on selvitetty ja tiedetään, että tietoa on saatavilla, on aika hankkia BI-järjestelmä. BI-järjestelmä nivoo yhteen olemassa olevan tiedon ja mahdollistaa sen tarkan tutkimisen ja analysoinnin.

Lataa usein kysytyt kysymykset (ja vastaukset) BI:stä

business-intelligence-usein-kysytyt-kysymykset.pngOlemme koonneet maksuttoman materiaalin, joka sisältää 13 yleisintä Business Intelligenceen liittyvää kysymystä sekä vastaukset näihin kysymyksiin

Oppaassa vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä on Business Intelligence (BI)?
  • Miten yritykseni hyötyy BI:stä?
  • Mitä BI:n hyödyntäminen vaatii yritykseltäni?
  • Kuinka paljon BI-projekti työllistää, vie aikaa ja sitoo resursseja?
  • Minkälaisia laitteistoja tai lisenssejä BI-järjestelmän käyttöön tarvitaan?
  • Mitkä ovat yleisimmät BI-käyttöönoton virheet?

 

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi