Tiedon jalostamisen tehokkuus vaikuttaa suoraan siihen, kuinka sujuvasti liiketoimintatieto saadaan käyttäjien ulottuville - tätä mittaa time-to-dashboard. Mutta miten voit optimoida tiedon jalostamisen prosessin? Mitä lisäarvoa automaatiotyökalu tuo ETL-prosessin hallintaan?
Time-to-dashboard on kuvainnollinen mittari tiedon jalostamisen prosessissa. Se mittaa aikaa, joka kuluu datan tuomiseen lähdejärjestelmästä käyttäjän ulottuville. Rakennusvaiheessa time-to-dashboard kertoo ajasta, jonka dataintegraation toteutus, dataputken rakentaminen, datan muokkaaminen ja visualisointi käyttäjän tarpeiden mukaan kestävät. Jatkuvassa käytössä time-to-dashboard mittaa, kuinka nopeasti tieto saavuttaa loppukäyttäjän, eli kuinka reaaliaikaista tieto on.
Kaksi tapaa hallita ELT-prosessia
Microsoft Azure -ympäristössä voit hallita tietojärjestelmäarkkitehtuuria kahdella tavalla: Azuren omilla työkaluilla tai erillisillä automaatiosovelluksilla. Molemmat menetelmät ovat käyttökelpoisia, mutta niiden välillä on merkittäviä eroja prosessin helppoudessa, nopeudessa ja luotettavuudessa. Paras keino minimoida Time-to-Dashboard on käyttää automaatiotyökaluja, kuten TimeXtenderiä.
Azuren omat työkalut
Microsoft Azuressa on laaja valikoima työkaluja arkkitehtuurin rakentamiseen, hallintaan ja ylläpitoon. Esimerkiksi Azure Data Factory -työkalupaketti mahdollistaa varsin sujuvan ELT-prosessin rakentamisen ja hallinnan. Ylläpidon näkökulmasta työmäärä kuitenkin kasvaa ja vaikeutuu ajan myötä.
Azuren työkalujen haaste piilee käytettävyydessä ja tarvittavassa erikoisosaamisessa. Prosessien ja dokumentaation ylläpito vaatii manuaalista työtä. Hallinta henkilöityy usein yhden osaajan harteille, ja pienetkin muutokset voivat kestää kauan. Vaikka prosessi toimii, se sitoo asiantuntijoiden aikaa, projektit pitkittyvät eikä tiedon saatavuus ole riittävän nopeaa.
Automaatiotyökalu TimeXtender
TimeXtender automatisoi tiedon jalostamisen prosessin. Helppokäyttöinen työkalu mahdollistaa prosessin virtaviivaistamisen, helpottaa kokonaisuuden hallintaa ja nopeuttaa muutosten toteuttamista. Kehittämistyökin voi olla enemmän "trial and error" -tyyppistä, kun aiemman tilanteen palauttaminen ja uudelleen aloittaminen on helpompaa automaattisen versioinnin ansiosta.
Kun käyttäjien tietotarpeet muuttuvat matkan varrella ja tarvitaan muutoksia tietovarastoarkkitehtuurin rakenteeseen, TimeXtender osoittaa vahvuutensa. Sen avulla voidaan helposti toteuttaa uusi malli ja tuoda tarvittava data ja rajapinnat uutta raportointia varten.
Samalla henkilösidonnaisuus vähenee, kun ylläpidosta vastaavien ei tarvitse puhua Azurea. TimeXtender luo automaattisesti tarvittavan ohjelmistokoodin ja dokumentaatio on aina ajantasainen.
Automatisoinnin merkitys datan laadun parantamisessa
Automaatiotyökaluista on hyötyä myös datan laadun näkökulmasta. Ne tarjoavat avun merkittävään ongelmaan: Yli 300 datajohtajaa (CDO) haastateltiin Data Integrity Trends Survey -tutkimuksessa, ja sen tulokset paljastavat, että jopa 82% vastaajista näkee datan huonon laadun esteenä integraatioprojekteille.
Ongelma näkyy myös käytännön tasolla, sillä tiimit käyttävät jopa 40% ajastaan tietojen puhdistamiseen, integrointiin ja valmisteluun. Samaan aikaan suurin osa vastaajista (88%) ilmoittaa, että heillä ei ole tarvittavia taitoja omaavaa henkilöstöä, mikä haittaa tietojen integrointiprojekteja.
Automatisointi auttaa edellä kuvattuun ongelmaan. Esimerkiksi integraatioprosessien automatisointi vapauttaa henkilöstön integraatioprosessien valmisteluun ja valvontaan käyttämän ajan muihin tehtäviin. Samalla erityisosaamisen tarve vähenee. Tästä syystä automatisointi on tärkeä osa modernia datanhallintaa.
Kun valitset TimeXtenderin Azuren Data Factoryn sijaan:
- Saat Time-to-Dashboardin vain päivissä, sillä muutosten läpivienti on nopeaa.
- Prosessin ylläpito on helppoa.
- Vähennät henkilösidonnaisuutta.
- Dokumentaatio on aina ajan tasalla.
- Jäljitettävyys toimii kahteen suuntaan.
- Eri tietolähteiden tai tallennustilojen välillä vaihtaminen on helppoa ja nopeaa.
TimeXtender sisältää muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia, esimerkiksi edistykselliset tietosuojaominaisuudet (Dynamic Data Masking), historiatietojen käsittelyn (mm. Slowly Changing Dimensions) inkrementaalisen tiedonlatauksen, ajastukset, valmiit päivämäärätaulukot, surrogate key- ja key store -ratkaisut ja PowerShell-skriptit.
Tiesitkö, että kokeilu on riskitöntä?
Voit testata TimeXtenderin hyödyt liiketoiminnallesi asentamalla ilmaisen kokeiluversion. Ladattavassa versiossa on yksi datalähde, tietovarasto ja käyttäjä, mutta se sisältää kaikki toiminnallisuudet.
Haluatko nähdä miten TimeXtender toimii käytännössä?
Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä sisältömme:
Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi
Blogikirjoitusten aiheet
- Tietojohtamisen kehittäminen (13)
- Qlik (11)
- Asiakastarina (9)
- Tietovarastointi, integraatiot (8)
- Power BI (6)
- Myynnin analytiikka (5)
- Tuotannon analytiikka (5)
- Uutiset (5)
- Talouden analytiikka (4)
- Vastuullisuusraportointi (4)
- ESG (3)
- Ennustava analytiikka (2)
- Kiertotalous (2)
- Automatisointi (1)
- HR-analytiikka (1)
- Tiedon visualisointi ja BI (1)