Lähestulkoon kaikissa yrityksissä toteutetaan jonkinlaisia projekteja. Projektinhallinta ei ole lastenleikkiä etenkään, jos projekteja on useampia ja samat resurssit jakautuvat useammille projekteille yhtäaikaisesti. Toki on olemassa erilaisia projektinhallintatyökaluja, joita monet käyttävätkin resurssien ohjaamiseen ja optimointiin, mutta Business Intelligence-ratkaisujen käyttöönotto ja hyödyntäminen tuovat täysin uudenlaisia ulottuvuuksia menestyneen projektiorganisaation hallintaan.
Onnistunut projektinhallinta on tasapainottelua ja optimointia
On olemassa erityyppisiä projekteja, projektiportfolioita ja –organisaatioita. Yksittäiset projektit voivat olla toistuvia ja pitkäkestoisia tai lyhyempiä ”spurtteja”. Joka tapauksessa, oli kyseessä millainen organisaatio ja projekti tahansa, projektinhallinnassa onnistuminen määrittää pitkälti koko organisaation menestyksen. Projekteissa onnistuminen muuttuu sitä kriittisemmäksi, mitä enemmän ja useammin projekteja toteutetaan.
Projektipäälliköt, projektitiimit ja organisaation johto tarvitsevat jatkuvasti tietoa siitä, mitä projekteissa tapahtuu ja ovatko projektit pääsemässä niille asetettuihin tavoitteisiin. Yhtä lailla myös organisaation ulkopuoliset sidosryhmät, kuten asiakkaat, omistajat ja yhteistyökumppanit tarvitsevat tietoa projektien laadusta. Tämä tieto taas ohjaa voimakkaasti päätöksentekoa ja helpottaa johtamistyötä merkittävästi.
BI-ratkaisut tukevat projektinhallintaa monin eri tavoin
Kuten muissakin organisaatioissa, myös projektiorganisaatioissa tiedolla on merkittävä rooli menestyksen kannalta. Ongelmana ei niinkään ole tiedon määrä, vaan sen laatu ja oikea-aikaisuus. Business Intelligence auttaa tiedon tuottamisessa ja saattamisessa oikeiden kohderyhmien tietoon oikeaan aikaan.
Perusajatus esimerkiksi Qlikin teknologian takana on tuoda moniulotteisesta ja monimutkaisesta datasta kaikki oleellinen helposti sisäistettävässä muodossa esiin.
Monilla organisaatioilla on esimerkiksi yksi järjestelmä projektien perustiedoille, toinen taloustiedoille ja kolmas budjetointilaskelmille. Qlik yhdistää kaikki nämä saumattomasti yhteen ja tuo hallittavuutta kokonaisuuteen vain yhdellä silmäyksellä.
On syytä toki myös huomioida, että Qlikin näkymät on täysin räätälöitävissä organisaation tarpeisiin. Jokainen projektiorganisaatio on ainutlaatuinen ja tarvitsee omia projektejaan mahdollisimman hyvin tukevaa informaatiota, ja tähän tarpeeseen Qlik vastaa erinomaisesti.
Business Intelligence tukee parhaiten organisaatioita, joissa projektit tulevat ja menevät tasaiseen tahtiin, ja niiden onnistumista täytyy seurata jatkuvasti. Etenkin sellaisissa organisaatioissa, joissa samat resurssit jakautuvat useiden projektien välille, Business Intelligence tuo parhaimman hyödyn.
Yksinkertaisesti sanottuna Business Intelligence mahdollistaa projektiportfolion taloudellisen arvon maksimoinnin. Kukapa ei tästä pitäisi?
Lisätietoa aiheesta
Jos haluat lukea lisää onnistuneesta projektinhallinnasta sekä BI:n tarjoamista mahdollisuuksista projektinhallinnan kentässä, lataa maksuton oppaamme aiheesta: