<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 tapaa, joilla Business Intelligence parantaa tiedonkulkua organisaatiosi sisällä

11.04.2018

Tiedonkulku organisaatiossa

Parhaimmillaan Business Intelligence -ratkaisu ei ole vain pienen piirin käyttöön tarkoitettu apuväline, vaan koko organisaation toimintaa tehostava työkalu. Kun BI pystytään jalkauttamaan koko organisaatioon, aina johtoryhmästä tuotantotyöntekijöihin asti, kukin saa itselleen tarpeelliset tiedot ja pystyy muun muassa jakamaan niistä tekemäänsä analyysia muille tietoa tarvitseville. Listasimme 3 tapaa, joilla BI parantaa tiedonkulkua organisaation sisällä.

Reaaliaikainen tieto mahdollistaa paremmat päätökset

Tietomäärän lisääntyessä sen laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota. Tiedolla johtaminen pohjautuu oikean, relevantin ja ajantasaisen tiedon hyödyntämiseen organisaation ohjauksessa, mutta se ei suinkaan ole pelkkää tiedon keruuta ja analysointia. Aito tiedolla johtamisen kulttuuri on pitkäjänteisen työn tulos, joka vaatii myös uudenlaisen ajattelun omaksumista.

Luotettava liiketoimintatieto avaa mahdollisuuden tarttua juuri niihin prosesseihin tai niihin kohtiin, jotka vaativat toimenpiteitä ensimmäisenä. Kun käytössä on oikea, ajantasainen tieto yrityksen toiminnasta, on helpompi suunnata kehityspanokset sinne, missä niistä on eniten hyötyä. Myös ennusteiden tekeminen helpottuu, kun arvailun sijaan ennustetaankin oikean tiedon pohjalta.

Tiedon visualisointi helpottaa informaation silmäilyä

Tiedon visualisointi helpottaa suurten tietomassojen pukemista ymmärrettävään muotoon ja helpottaa kokonaiskuvan hahmottamista. Siitä on hyötyä etenkin niille, jotka eivät pyörittele numeroita päivittäin, vaan tarvitsevat tietoonsa datan mahdolliset trendit ja poikkeamat. Myös eri aikajaksojen vertailu helpottuu tiedon visualisoinnin avulla. Lue täältä, miten varmistat että tiedon visualisointi havainnollistaa eikä harhauta lukijaa.

Business Intelligence -työkalun avulla tiedon visualisointi on todella intuitiivista, jolloin graafit, kartat ja muut tarvittavat kuvaajat syntyvät käden käänteessä. Lisäksi modernit BI-työkalut opettavat käyttäjäänsä, eikä esimerkiksi koodaustaitoja tarvita. Muun muassa tuttu Drag and Drop -logiikkaa nopeuttaa visualisointien luomista, samoin kuin merkitykselliset ja sisältöön sidotut värivalinnat.

Lue 5 vinkkiä hyödyllisten raportointinäkymien rakentamiseen täältä.

Tehokkaampi raportointi jättää aikaa analyysille

Business Intelligence -työkalun avulla raportteja on helppo seurata ja hyödyntää, koska ne päivittyvät automaattisesti ja reaaliajassa. Etenkin yrityksen toiminnan kannalta kriittisen datan tarkastelu ja tietovirrasta loppukäyttäjän kannalta oikeiden asioiden poimiminen helpottuu. Lisäksi toistuvien raporttien automatisoinnilla vapautetaan aikaa raporttien hyödyntämiseen, jolloin raporttien tulkinta ja analysointi on helppoa, nopeaa ja tehokasta.

Modernit BI-ratkaisut myös tarkastavat ja analysoivat kerätyn datan laadun. Mikäli datassa paljastuu virheitä tai ongelmia, BI-järjestelmä antaa tiedonkeruun tehostamiseen välineitä, joiden avulla muutokset voidaan tehdä suoraan vaikkapa toiminnanohjausjärjestelmään. Tällöin datan laatu ja eheys sekä sen perusteella tuotetun raportoinnin paikkansapitävyys on taattua.

Lue lisää Business Intelligencen hyödyntämisestä liiketoiminnassa

Yksi suosituimmista oppaistamme vastaa Business Intelligencen usein kysyttyihin kysymyksiin. Maksuton opas käsittelee muun muassa Business Intelligence -työkalun käyttöönottoa, joten lataa opas ja tutustu Business Intelligencen mahdollisuuksiin tarkemmin!

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi