<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Business Intelligence IT:n toiminnan tehostajana - 3 hyötyä

30.08.2016

Business Intelligence IT:n toiminnan tehostajana

Business Intelligence -ratkaisut eivät ole ainoastaan liiketoiminnan johdolle tarkoitettuja toiminnan tehostajia, vaan ne tuovat aitoa hyötyä myös IT-osastoille ja kokonaisille IT-organisaatioille. Nykyaikaisten BI-ratkaisujen avulla voidaan vastata IT:n kohtaamiin haasteisiin ja tuoda helpotusta IT:n työnkuvaan. Tässä artikkelissa esittelemmekin kolme BI:n tuomaa konkreettista hyötyä IT:lle.

IT-hallintapaneeli

Business Intelligence -ratkaisut tuovat helpotusta järjestelmien hallintaan, sillä tietoja useista eri järjestelmistä voidaan tarkastella ja hallita samassa paikassa. Samalla kertaa voidaan tarkastella esimerkiksi laitteistojen käyttöasteita, verkkojen kapasiteettia ja tiedonsiirtoja.

Myös järjestelmän lisenssit, tietokannat, käyttäjät, käyttöoikeudet, sovellukset ja muut olennaiset tiedot ovat samassa paikassa, josta niitä voidaan hallita helposti. Qlik-ratkaisujen avulla voidaan esimerkiksi seurata lokitiedostoja ja nähdä, kuinka palvelimet toimivat ja missä serverissä on kuormitusta.

Tietovarastojen laajennus

Tänä päivänä päätöksentekoon vaaditaan usein sellaistakin tietoa, joka ei ole vielä tietovarastossa. Esimerkiksi osastojen omat kaaviot tai tiedot asiakkailta, yhteistyökumppaneilta tai alihankkijoilta voivat tuoda ilmi kriittisiä asioita päätöksentekoon liittyen.

Tietovarastot laajenevat Qlik-ratkaisujen ansiosta, jolloin kaikki tarpeellinen informaatio saadaan yhdistettyä ja mallinnettua muun tiedon kanssa yhteensopivaksi. Näin päätöksentekokin paranee merkittävästi, kun kaikki tarpeellinen tieto saadaan käyttöön.

Raportoinnin nopeus ja itseohjautuvuus

Hitaat raportointiprosessit ja tehottomat järjestelmät heikenteävät usein tehokasta raportointia ja nopeaa päätöksentekoa. Tietojen hakeminen ja muuntaminen selkokielelle voi kestää jopa päiviä tai viikkoja, jolloin päätöksentekijät joutuvat odottelemaan tarvittavia tietoja pitkään.

Business Intelligence –ratkaisujen avulla raportointi on kuitenkin nopeaa ja vaadittavat tiedot saadaan haettua vain parilla klikkauksella. Käyttäjät voivat itse hakea tarvitsemansa tiedot ja tuottamaan analyyseja ilman, että joutuisivat odottelemaan raporttien valmistumista tai lähettämään työpyyntöjä toiselle osastolle. Qlik-järjestelmän avulla raportoinnin ja tietojen tarkastelun voi suorittaa itseohjautuvasti, kun kaikki data on reaaliaikaisesti saatavilla.

Lisätietoa aiheesta

Business Intelligence –ratkaisut tarjoavat IT:lle myös muita hyötyjä, joista voit lukea lisää maksuttomasta IT-johtajan Business Intelligence -oppaastamme. Oppaassa kerromme myös mm. BI-järjestelmän käyttöönotosta IT:n näkökulmasta. Opas sopii IT-johtajille ja muille IT-asiantuntijoille.

Maksuton_pikaopas_it-johtajalle

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi