Dual Use on uudenlainen lisensointimalli, jolla QlikView’ta käyttävät organisaatiot saavat Qlik Sense -lisenssit käyttöönsä tuttujen QlikView-lisenssien rinnalle. Dual Use -lisensoinnilla saa Qlik-ympäristöstä vielä entistäkin enemmän irti, mutta kenelle lisenssimalli sopii parhaiten ja miten sen saa käyttöönsä? Lue lisää rinnakaiskäytön mahdollisuuksista tästä Qlik-blogisarjan ensimmäisestä osasta!
Kenelle Dual Use sopii?
Qlikin Dual Use sopii organisaatioille, jotka ovat harkinneet QlikView’sta Qlik Senseen siirtymistä. Dual Use -lisenssimallin paras puoli onkin vanhan tutun QlikView-ympäristön säilyttäminen ja hyödyntäminen uuden Qlik Sensen rinnalla, mikä antaa siirtymäaikaa ja takaa pehmeän laskun Qlik Sensen käyttöön.
Etenkin organisaatiot, joissa on monen tyyppisiä Qlik-käyttäjiä hyötyvät Dual Use -lisensoinnista. QlikView’hun tottuneet ja mieltyneet käyttäjät voivat jatkaa ympäristön käyttöä: etenkin staattiset raportit syntyvät QlikView’n avulla kätevästi. Toisaalta taas sellaiset käyttäjät, jotka kaipaavat esimerkiksi parempia muokkausmahdollisuuksia ja joustavuutta raportointiin, saavat Qlik Sensestä isomman hyödyn irti.
Dual Use -ominaisuuden hyödyt yksittäisille käyttäjille:
- Pystyt jatkamaan tutun QlikView’n käyttöä
- Voit myös hyödyntää modernia Qlik Senseä
- Saat Dual Usen avulla käyttöösi liudan uusia ominaisuuksia, kuten Self-Service BI, paremmat visualisointi mahdollisuudet sekä joustavampi mobiilikäyttö.
Lue lisää Qlik Sensen ominaisuuksista tästä oppaasta!
Miten Qlikin Dual Usen saa käyttöönsä?
Dual Use -lisenssimalliin siirtyminen onnistuu Pengonin kautta, ja me hyväksytämme vaihdon Qlikillä organisaatiosi puolesta. Kun hyväksyntä on saatu, toimitetaan uudet lisenssit vanhojen lisenssityyppien mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki QlikView’n “Named User CAL” -käyttäjät saavat myös Qlik Sensen “Professional User” -oikeudet. Samoin “Document CAL” -käyttäjät saavat Dual Usen myötä käyttöönsä “Analyzer User” -lisenssin.
- Professional User -lisenssillä käyttäjä pystyy hyödyntämään kaikkia Qlik Sensen ominaisuuksia, eli luomaan, muokkaamaan ja julkaisemaan sovelluksia.
- Analyzer User -lisenssillä käyttäjä pääsee hyödyntämään muiden tekemiä sovelluksia, muttei pysty luomaan, muokkaamaan tai julkaisemaan omia sovelluksiaan.
Vanhat lisenssit eivät siis häviä, rinnalle vain tulee aiempaa lisenssityyppiä vastaava Qlik Sense -lisenssi. Tämän lisäksi vanhojen dokumenttilisenssien haltijoille, joilla on pääsy vain yhteen Qlik-sovellukseen, voidaan antaa pääsy myös useampaan sovellukseen!
Teknisesti Dual Usen hyödyntäminen edellyttää 12.2. tai uudempaa QlikView-versiota sekä April 2018 tai uudempaa Qlik Sense -versiota. Lisäksi tulee huomioida, että Qlik Senseä ei voi asentaa samalle palvelimelle, kuin missä QlikView on, vaan se tarvitsee oman palvelimensa. Dual Usen hyödyntäminen on siis varsin suoraviivaista.
Lisätietoa Qlik Sensestä
Jos Qlik Sensen mahdollisuudet kiinnostavat, mutta siirtymä on tähän asti tuntunut liian isolta hypyltä, kannattaa Dual Use -ominaisuus ehdottomasti hyödyntää! Pienellä korotuksella vuotuiseen Qlik-ylläpitomaksuun saa organisaatiosi käyttöönsä tutun QlikView’n lisäksi modernin Qlik Sensen. Syvällisemmin Qlik Sensen ominaisuuksiin pääset tutustumaan maksuttomasta Qlik Sense oppaastamme ja View’sta Senseen konvertoinnista voit lukea myös aiemmasta blogikirjoituksestamme.
Aiheet: Qlik