<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hyvä kumppani varmistaa, että BI-järjestelmä tuo liiketoiminnallista hyötyä – Näin tunnistat asiantuntevan Power BI -kumppanin

14.12.2020

Onko Power BI:n hankinta ajankohtainen organisaatiossasi? Pohditko, mitä kumppanin valinnassa kannattaa huomioida, jotta organisaatiosi saavuttaa järjestelmällä parhaat liiketoimintahyödyt? Tässä blogissa annamme vinkkimme asiantuntevan kumppanin tunnistamiseen, jonka rinnalla voit luoda parhaat käytänteet tehokkaaseen tiedolla johtamiseen organisaatiossasi.

Lue 4 asiaa, joista tunnistaa hyvän Power BI -kumppanin

4 asiaa, joista tunnistat hyvän Power BI -kumppanin 

1. Kumppani tuntee toimialasi ja ymmärtää sen prosesseja

Kumppanin toimialakokemuksesta on valtavasti hyötyä organisaatiollesi. On kokonaan eri asia käynnistää Power BI -projekti sellaisen kumppanin kanssa, jolla on laajaa osaamista toimialastasi ja siellä toimivista tiedolla johtamisen prosesseista kuin alaasi vähäisesti tuntevan kumppanin kanssa.

Toimialaa tuntevan kumppanin hyödyt yrityksellesi:

  • Kumppanilla on kokemusta toimialaasi koskevista parhaista käytänteistä. Tästä syystä kumppani osaa kysyä oikeat kysymykset ja tunnistaa organisaatiosi tiedolla johtamisen syvimmätkin tarpeet. 
  • Kumppanilla on kokemusta lukuisista tiedolla johtamisen projekteista, joita se on toteuttanut samaa toimialaa edustaville organisaatioille. Siksi kokenut ja asiantunteva kumppani tietää, millaisia hyötyjä Power BI -järjestelmällä pitää pystyä saavuttamaan. Tällä kokemuksella kumppani varmistaa Power BI -järjestelmän parhaan mahdollisen hyödyntämisen organisaatiossasi. 
2. Kumppani varmistaa, että Power BI:n käyttöönotto perustuu liiketoiminnallisiin tavoitteisiin

Useita IT-järjestelmien käyttöönottoja nähneenä tiedät varmasti kokemuksesta, ettei järjestelmä itsessään tuota hyötyä organisaatiolle. Vasta sen käyttö arjessa ja toivottu muutos työskentelytapoihin ja prosesseihin saavat investointisi tuottamaan liiketoimintahyötyjä.

Tietojohtamiseen keskittynyt kumppani tuntee Power BI:n mahdollisuudet ja hyödyt läpikotaisin. Tällaiselle kumppanille tietojohtaminen on ydinliiketoimintaa, joten kumppani johtaa Power BI -projektia alusta lähtien organisaatiosi liiketoimintahyötyjen näkökulmasta.

Kumppani, jolle tiedolla johtaminen on ydinliiketoimintaa: 

  • Varmistaa, että Power BI tukee yrityksen tarpeita ja tavoitteita tuoden varmuutta päätöksentekoon ja näkyvyyttä tulevaisuuteen.
  • Huolehtii, että organisaatiosi saa Power BI:n avulla luotettavaa tietoa strategian toteuttamiseen sekä KPI-mittareiden seurantaan ja tulosten analysointiin. Tärkein BI-järjestelmän tuomista hyödyistä on juuri tässä – BI-järjestelmä on tehokkain keino saada luotettavaa ja faktapohjaista tietoa tavoitteiden toteutumisesta, sillä se on ainoa totuudenmukainen näkymä johdolle organisaation suoriutumisesta.
Hyvä Power BI -kumppani tukee asiakasta myös käyttöönoton jälkeen3. Kumppanilla on laaja teknologiaosaaminen Power BI:n yhdistämiseen osaksi IT-kokonaisuuttasi

Power BI on suosittu ja jatkuvasti kehittyvä tiedolla johtamisen ratkaisu, joka yhdistää organisaatiosi kaiken liiketoimintatiedon yhteen paikkaan. Tietojohtamiseen keskittyneellä kumppanilla on monipuolista osaamista lukuisista eri järjestelmistä ja niiden integroinnista, minkä ansiosta Power BI:n yhdistäminen organisaatiosi IT-ympäristöön on ketterää ja nopeaa. Kokenut kumppani ratkaisee järjestelmien haastavatkin integraatiot nopeasti ja suoraviivaisesti, jolloin BI-järjestelmän käyttöönotossa voidaan keskittyä enemmän itse sisältöä ja käyttöä koskeviin asioihin.

Asiantunteva Power BI -kumppani hallitsee kokonaisuuden:

  • Laajan teknologiaosaamisen myötä kumppani varmistaa nopean ja ketterän Power BI:n käyttöönoton. 
  • Kumppani pystyy tukemaan  IT-kokonaisuutesi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Kumppani tuo asiantuntijaosaamisen myös uusien järjestelmien yhdistämiseen Power BI -ratkaisuun. Hän auttaa suunnittelemaan tiedon tuottamista ja hyödyntämistä koko organisaatiotasi tukevana kriittisenä menestystekijänä. Power BI toimii keskeisenä yhdistävänä tekijänä organisaatiosi järjestelmäarkkitehtuurissa myös tulevaisuudessa tuomalla nykyisten ja uusien järjestelmien tiedon yhteen paikkaan.
4. Power BI -kumppani tukee järjestelmän käytössä myös jatkossa

Power BI -alustaa hankkivana haluat varmistaa, että järjestelmä tulee aidosti käyttöön organisaatiossasi ja henkilöstösi saa siitä apua menestyäkseen omassa työssään. Tästä syystä organisaatiosi on varmistettava, ettei käytön opettelu ja aito hyödyntäminen keskeisenä raportointi- ja analysointityökaluna jää kokonaan omille harteille.

Tietojohtamiseen erikoistunut kumppani:

  • Kartoittaa säännöllisesti asiakkaan tarpeita ja toiveita varmistaakseen, että Power BI:tä hyödynnetään organisaatiossasi parhaalla mahdollisella tavalla
  • Informoi aktiivisesti Power BI:n uusista hyödyntämismahdollisuuksista sekä uusista toimialallesi tehdyistä ratkaisuista
  • Kouluttaa ja tarjoaa vinkkejä paitsi tekniseen käyttöön, myös omaan henkilökohtaiseen tietojohtajuuteen, jotta henkilöstö tuntee Power BI:n mahdollisuudet ja hyödyt omassa työssään onnistumiseksi.

Haluatko lisätietoa Power BI:stä ja sen käyttöönotosta?

Power BI -opas tarjoaa lisätietoja järjestelmästä ja sen käyttöönotosta

Lataa maksuton opas onnistuneeseen Power BI -järjestelmän käyttöönottoon

Oppaassa esittelemme Power BI -järjestelmän tärkeimmät ominaisuudet, mahdollisuudet ja hyödyt sekä käyttöönottoa koskevat kustannukset. Oppaasta saat myös tietoa kaikkiin käyttöönoton vaiheisiin.

LATAA POWER BI -OPAS

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tee liiketoimintatiedosta yrityksesi menestystekijä! Autamme mielellämme kysymyksissä Power BI -ratkaisuun tai muihin tietojohtamisen teemoihin liittyen.

Janne Mehtälä
KIRJOITTAJA:
Janne Mehtälä
Myyntijohtajan roolissaan Janne auttaa asiakkaita tekemään tulosta paremmalla tietojohtajuudella. Hän työskentelee asiakkaiden kanssa kumppanuuden alusta alkaen vieden tietojohtamisen osaksi organisaatioiden kulttuuria ja toimintatapoja.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi