<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten Qlik Sense, Qlik Sense Cloud, Power BI ja Power BI Report Server eroavat toisistaan?

29.06.2018

BI-järjestelmien ominaisuusvertailu

Qlik Sense ja Power BI ovat suosittuja ja monelle tuttuja BI-järjestelmiä, mutta oletko jo tutustunut Qlik Sense Cloudiin tai Power BI Report Serveriin? Tässä lisätietoa järjestelmien mahdollisuuksista ja käytöstä, jotta osaisit valita sopivan BI-järjestelmän organisaatiosi tarpeisiin.

Qlik Sense

Qlik Sense on Qlikin kehittämä uuden sukupolven työkalu tiedon visualisointiin ja analysointiin. Se on myös ennen kaikkea kokonainen ohjelmistoalusta, joka skaalautuu pk-yrityksistä monikansallisiin konserneihin ja niiden erilaisiin tiedolla johtamisen tarpeisiin. Qlik Sense soveltuu datan hankintaan, jalostamiseen ja julkaisuun monin eri tavoin yrityksen sisäisesti sekä sen ulkoisille sidosryhmille.

Qlik Sensen ensiluokkaisuus perustuu erityisesti sen visuaalisuuteen ja intuitiiviseen käyttöön. Qlik Sensen avulla kuka tahansa organisaatiossa voi luoda sovelluksia, raportteja, visualisointeja ja esityksiä, sekä louhia ja tutkia tietoa omien tarpeidensa mukaisesti. Käytännössä Qlik Sense siirtää vallan suoraan loppukäyttäjälle.

Qlik Sense Cloud Business

Qlik Sensestä on saatavilla myös pilvipalveluna toimiva kevyempi versio, joka on kustannuksiltaankin hyvin edullinen. Qlik Sense Cloud Business sopii etenkin kevyttä BI:tä kaipaaville yrityksille. Qlik Sense Cloud Business toimii nimensä mukaisesti pilviympäristössä, eikä vaadi latauksia tai asennuksia: alusta on käytössäsi parissa minuutissa.

Qlik Sense Cloud Business -järjestelmän taustalla toimii sama QIX-moottori kuin Qlik Sensessä, joten käytössä ovat samat täysin interaktiiviset ja responsiiviset sovellukset. Qlik Cloud ei kuitenkaan ole aivan yhtä joustava ja kyvykäs kuin Qlik Sense Enterprise – se onkin suunniteltu alentamaan pienten ja keskisuurten yritysten kynnystä hankkia BI-järjestelmä.

Power BI

Power BI on Microsoftin kehittämä BI-ratkaisu, joka tuo tiedon käyttäjien saataville parilla painalluksella. Järjestelmä toimii pilvessä ja mahdollistaa datan analysoinnin, raportoinnin, visualisoinnin ja jakamisen. Power BI onkin monipuolinen alusta ja vastaa useiden yritysten raportoinnin tarpeisiin.

Etenkin pienten organisaatioiden tarpeisiin nähden Power BI on varsin riittävä ja edullinen BI-järjestelmä. Itse Power BI Desktop -sovelluksen asennus ja sopivien käyttäjäkohtaisten lisenssien hankinta on vaivatonta. Järjestelmä on helppokäyttöinen Exceliin tottuneille käyttäjille, mutta edistyneempi analyysi vaatiikin enemmän taitoa. Järjestelmän onnistunut käyttöönotto edellyttää yhteyttä haluttuihin tietolähteisiin sekä tarvittavien sovellusten luomista. Myös tietovaraston rakentamisen kustannuksiin käyttöönotossa on syytä varautua.

Power BI Report Server

Power BI Report Server on organisaation palveluntarjoajan tai organisaation omaan laiteympäristöön asennettu ratkaisu, jonka avulla Power BI -raporttien hostaus, jakaminen ja yhteiskäyttö on mahdollista omien palomuurien sisällä. Report Server rakentuu tutun SQL Server Reporting Services -ohjelmiston (SSRS) päälle, jolloin mahdollinen jo olemassa oleva SSRS-toteutus voidaan siirtää Report Serveriin.

Power BI Report Server on siis varsin toimiva ratkaisu toimijoille, joille tietojen käsittely pilviympäristössä ei ole vaihtoehto. Raportteja on kuitenkin mahdollista hallita ja hyödyntää joko verkkoselaimessa tai mobiililaitteissa Power BI Report Serverin avulla.

Kaipaatko tarkempaa tietoa BI-järjestelmien ominaisuuksista?

BI-järjestelmiä vertaillessa kannattaa muistaa, ettei yksi järjestelmä ole automaattisesti ylitse muiden, vaan jokainen palvelee hieman erilaisia tarpeita. Siksi vertailu kannattaa tehdä huolella ja verrata oikeita asioita keskenään! Kokosimme kattavan taulukon näiden neljän järjestelmän teknisistä ominaisuuksista, jotta BI-järjestelmän valinta olisi mahdollisimman helppoa. Lataa maksuton koonti ja tutustu BI-järjestelmiin tarkemmin.

Lataa ominaisuusvertailutaulukko

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi