<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik Sense on uudistunut – tässä sen tärkeimmät päivitykset (June 2019)

27.08.2019

Qlik on kehittänyt erityisesti Qlik Sense Enterprise -ratkaisuaan kuluneen kesän aikana. Uusista ominaisuuksista on hyötyä erityisesti niille organisaatioille, jotka pohtivat siirtymistä QlikView’stä Qlik Senseen. Käytettävyyden ja mobiilisovelluksen parannukset olivat myös tervetulleita uudistuksia. Tässä blogiartikkelissa esittelemme muutaman mielenkiintoisimman päivityksen Qlik June 2019 -paketista!

Kustannustehokas tapa siirtyä QlikView’stä Qlik Senseen

QlikView and Qlik Sense Dual-Use -lisensointipäivitys mahdollistaa tehokkaan siirtymisen Qlik Views’stä Senseen. Siirtymä on paitsi kustannustehokas myös vaivaton, sillä vanha QlikView -ympäristö säilyy ja voit käyttää sitä edelleen Qlik Sensen kanssa rinnakkain.

Uusi Qlik Sense License Monitor for Dual Use -ominaisuus antaa Qlik Sense järjestelmänvalvojille mahdollisuuden tarkastella heidän Analyzer ja Professional lisenssien käyttöasteitaan niin QlikView kuin Qlik Sense -ympäristöissä. Luonnollisesti tämänkaltaisessa tarkastelussa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota GDPR:ään.

Siirtymää on helpotettu myös uusilla QlikView -ominaisuuksilla

QlikView’n Governance Dashboardin avulla organisaatioiden on helppo selvittää, kuinka yhteensopivia ja helposti konvertoitavia heidän käyttämänsä QlikView -sovellukset ovat Qlik Senseen. Työkalu on kustomoitava ja se perustuu Sense Profile -pisteytykseen. Katso ohje työkalun käyttöön täältä.

Kiinnostaako Qlik Sense? Lataa maksuton oppaamme ja lue lisää!

Parempi käytettävyys tehostaa työtä

Suoraviivaisempaa käyttöä

Qlik Sensen uudet ominaisuudet suoraviivaistavat sen käyttöä. Ennen Qlik Sensessä tietojen kopiointi edellytti taulukon muuntamista Excel-muotoon. Nyt solujen arvot voi kopioida suoraan leikepöydälle ja liittää tiedot suoraan leikepöydältä eteenpäin (katso ohje). 

Myös Sensen karttasovelluksen käytettävyyteen on saatu parannuksia. Päivitetyn valikon ansiosta siirtymät eri kerrosten ja otsikoiden välillä onnistuvat saumattomasti. Karttasovelluksessa voi nyt myös muokata sen objektien kokoa, valita oman oletuskartan sekä päivittää kartan ja sen selitteiden kieliasetuksia.

Uusia visualisointimahdollisuuksia erityisesti talousraportointiin

Qlik Sense on parantanut erityisesti talousraportointia lisäämällä kustomoitavan pivot-taulukon. Manuaalisen visualisoinnin lisäksi Qlik Sensessä voi määrätä esimerkiksi solun värin tulosperusteisesti. Tämä helpottaa analysointia ja tulosten esittämistä. Ominaisuuksiin lukeutuvat myös fonttien ja rivien muotoilut. Määritetyt muotoilut säilyvät myös tietojen viennissä Exceliin (katso ohje).

Uusia visualisointimahdollisuuksia erityisesti talousraportointiin

Eri muotoilut on monistettavissa myös ruudukkonäkymäksi. Tähän näkymään voit liittää yhteen eri dimensioita. Käytännössä tämä ominaisuus parantaa lukujen vertailua.

Käytettävyyttä on parannettu myös mobiilissa

qlik-mobiilikehitysQlik Sense mobiilikehitys

Qlik Sensen visualisoinnin uudet mahdollisuudet ulottuvat myös mobiililaitteille. Mobiilisovellus tukee päivitysten myötä objektien ruudukkonäkymää ja push-ilmoituksia. Push-ilmoituksia voidaan lähettää eri käyttäjäryhmille. Ilmoitukset on helppo lähettää ja ne sisältävät suoran linkin mobiilisovellukseen. Näin esimerkiksi uudistetun Dashboard-näkymän jakaminen mobiilisti käy vaivattomasti.

Uusia ominaisuuksia on tuotu myös muihin Qlik -ratkaisuihin

  • Qlikin Multi-Cloud -ratkaisun käyttöliittymää on uudistettu.
  • Qlik Connectors -ratkaisussa käytettävyyttä parantaa Single Sign -tuki Windowsille.
  • Qlik NPrintingin hakusuodattimia on kehitetty kesän päivityspaketissa.

Haluatko lisätietoja?

Tämä artikkeli oli vain pintaraapaisu Qlikin mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Esiteltyjen ominaisuuksien ohella julkaistiin koko joukko muita parannuksia. Qlik June 2019 -päivitykset viidessä minuutissa – katso video!

Päivityksiin lukeutui paljon hyödyllisiä ominaisuuksia QlikViewsta Qlik Senseen siirtyville. Tahdotko lukea aiheesta lisää? Lataa maksuton Qlik Sense -oppaamme!

qlik_sense_opas

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi