<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Estääkö kiire kehittämisen? Edistä tiedolla johtamista analyytikkopalvelulla

2.12.2021

Onko organisaatiossasi halu saada tiedolla johtamisesta vieläkin enemmän irti? Uusia tarpeita ilmaantuu, mutta BI-järjestelmän kehittämiseen ei löydy aikaa, eikä ehkä osaamistakaan ? Ratkaisu voi olla uusi yhteistyömallimme, jossa asiantuntijamme kehittää tiedolla johtamista kumppanina ja säännöllisenä resurssina.

Onko teilläkin ollut BI-järjestelmä käytössä jo jonkin aikaa, mutta sen kehittäminen uhkaa jäädä arjen jalkoihin? Näettekö tarpeen uusille käyttökohteille ja laajemmalle käytölle, mutta tähän ei tunnu löytyvän kaistaa?

Raportointi- ja analytiikkatarpeenne ovat ehkä muuttuneet matkan varrella, ja olette saattaneet etsiä sopivaa ratkaisua kehittämisprojektien käynnistämiseen.

Analyytikkopalvelu auttaa kehittämään tiedolla johtamista suunnitelmallisesti

Eri vaihtoehtoja kartoitettaessasi uskon, että voisit olla kiinnostunut uudesta yhteistyömallistamme. Analyytikkopalvelu auttaa organisaatiotasi saamaan parhaan hyödyn irti tiedolla johtamisesta ja BI-järjestelmästä.

Analyytikkopalvelumme avulla varmistat, että:

  • Organisaatiosi hyödyntää analytiikan mahdollisuudet tehokkaasti päivittäisessä päätöksenteossa.
  • Investointisi tiedolla johtamiseen ja BI-järjestelmiin tuottaa parhaan hyödyn.
  • BI-järjestelmäänne kehitetään suunnitelmallisesti vastaamaan uusia tai muuttuneita tarpeitanne.

Tässä poimintani analyytikkopalvelun tärkeimmistä hyödyistä organisaatiollesi.

Analyytikkopalvelun edut organisaatiollesi – 3 merkittävää hyötyä

 

1. Tietojohtamisen asiantuntijaresurssi on säännöllisesti käytettävissäsi 

Tämän päivän työelämässä meillä kaikilla on aika tiukemmalla kuin koskaan. BI-järjestelmän käyttöönoton jälkeen sen jatkojalostus jää helposti muiden asioiden jalkoihin. Välttämättömät muutokset toteutetaan sitä mukaa kun niitä ilmenee, mutta muut kehitysideat jäävät helposti odottamaan parempaa ajankohtaa.

Johtajana ehkä mietit, miten voit varmistaa, että tiedolla johtamista kehitetään jatkuvasti tukemaan yhä paremmin päätöksentekoa organisaatiossanne.


Analyytikkopalvelu auttaa tässä haasteessa.

Se on palvelumme, jossa tietojohtamisen asiantuntija työskentelee sovitun työmäärän kuukausittaisena asiantuntijaresurssinanne. Hän on säännöllisesti käytettävissänne ja ottaa vastuun analytiikan kehittämisestä, toteuttamisesta ja ylläpidosta.

Tiedolla johtamisen kehittäminen organisaatiossanne sovittuina päivinä on hänen päätehtävänsä.

2. Tiedolla johtamisen kehittäminen on suunnitelmallista

Usein BI-järjestelmää käytetään samalla tavalla vuodesta toiseen, vaikka toimintatavat, yritysstrategiat ja tietolähteet ovat muuttuneet moneen otteeseen matkan varrella. Välttämätön ylläpito toteutuu, mutta suunnitelmallinen ja jatkuva tietojohtamisen kehittäminen puuttuu.

Tekin ehkä haluaisitte saada liiketoimintatietoonne yhä monipuolisemman tarkasteluperspektiivin. Laajentaa analytiikkaa myynnistä ja taloudesta myös esimerkiksi tuotannon tarpeisiin. Arjen kiireissä muuttuneet tarpeet ovat ehkä juuttuneet kehittämislistalle, eikä niitä ehditty viemään käytäntöön.


Analyytikkopalvelulla varmistat, että tiedolla johtamista kehitetään organisaatiossasi kokonaisvaltaisesti ja suunnitelmallisesti.

Asiantuntijamme käy säännöllisesti läpi tarpeitanne organisaatiosi liiketoimintavastaavien kanssa. Hän auttaa laatimaan parhaan suunnitelman ja raportoi kehittämisen tuloksia säännöllisesti pidettävissä ohjausryhmissä.

Yhteistyön aikana hän oppii tuntemaan liiketoimintanne, datanne, ja tarpeenne. Näin hän auttaa kehittämään tiedolla johtamista parhaalla tavalla pitkällä tähtäimellä:

  • varmistaen parhaat kehityskohteet ja etenemisen kvartaaleittain ja vuositasolla.
  • sparraten ja vieden eteenpäin kehittämistoimia kuukausittain.
3. Kehittäminen perustuu helppoon ja tehokkaaseen yhteistyömalliin

 

Olet ehkä jo etsinyt sopivaa ratkaisua BI-järjestelmän säännölliseen kehittämiseen. Kynnys vastuuttaa se oman organisaation harteille voi tuntua liian suurelta.

Kehittäminen erillisprojektina on tuttu ja perinteinen vaihtoehto, mutta vaatii sysäyksen liikkeellelähtöön ja tiivistä osallistumista. Organisaatiosta riippuen päätöksentekoprosessi investoinnin käynnistämiseksi voi olla hidas. Samalla, kun käynnistämiselle odotetaan vihreää valoa, ovat tiedolla johtamisen kehittämistarpeet ehkä jo muuttuneet tai niitä kasaantuu koko ajan lisää. Samaan aikaan analytiikkaa hyödynnetään päätöksenteossa vajavaisesti.


Analyytikkopalvelumme on helppo ja tehokas tapa tiedolla johtamisen kehittämiseen jatkuvana prosessina. Siinä kuukausittainen asiantuntijatyö on resursoitu ja budjetoitu ennakkoon, ja yhteistyössä voidaan suoraan keskittyä kehittämiseen.

Jatkuviin tiedolla johtamisen tarpeisiin voidaan vastata helposti kuukausittaisen yhteistyön puitteissa ja suuremmat hankkeet viedään läpi omina projekteinaan kokonaissuunnitelmaan limittyen.

Pengonin asiantuntija on antanut meille malleja,
vinkkejä ja tietoa siitä, millainen myynnin sovellus
palvelee meitä parhaiten. Kun lähtee liikkeelle
Excel-raportoinnista, ei itse voi tietää, mitä kaikkea
Power BI:llä voi tehdä."

- Teuvo Halosen (Molok) kokemuksia Analyytikkopalvelusta.

Lisätietoa

Kiinnostuitko analyytikkopalvelustamme? Lisätietoa palvelustamme saat tästä esitteestämme.

Ota myös yhteyttä minuun, kerron mielelläni lisää analyytikkopalvelun mahdollisuuksista!

Ari Oksanen | CSO
050 594 6207, ari.oksanen@pengon.fi

KIRJOITTAJA:
Ari Oksanen
Ari toimii myyntitiimin vetäjänä CSO:n roolissa. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi