<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Power BI:n Premium-ominaisuudet kaikkien organisaatioiden saataville – Uusi käyttäjäkohtainen lisenssi

7.5.2021

Microsoft on lanseerannut uuden markkinoita ravistelevan lisensointimallin. Kyseessä on käyttäjäkohtainen Power BI Premium Per User (PPU) -lisenssi, jonka kustannukset ovat vain 16,90 e/kk. Jatkossa parhaat Premium-ominaisuudet ovat kaikkien yritysten ulottuvilla.

Power BI on yksi Suomen käytetyimmistä tiedolla johtamisen työkaluista. Sen laajimmat raportointi- ja analytiikkaominaisuudet ovat tähän saakka olleet hyödynnettävissä vain kapasiteettipohjaisella Premium -lisenssillä. Se tarjoaa rajattoman määrän käyttöoikeuksia, mutta on ollut  hinnoittelumallinsa vuoksi optimaalinen vain suurille käyttäjämäärille.

Uusi timanttinen vaihtoehto kaikille

Keväällä 2021 Microsoft laajensi lisenssitarjontaansa ja lanseerasi Power BI -käyttäjien toiveesta uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon Premium-tason raportointiin ja analytiikkaan.

Kyseessä on käyttäjäkohtainen Premium Per User (PPU) -lisenssi, jonka myötä Power BI:n huipputason käyttöominaisuudet ovat kaikkien organisaatioiden hyödynnettävissä
käyttäjäkohtaisilla 16,90 e/kk kustannuksilla. Tässä poimintani sen parhaista hyödyistä ja uusista ominaisuuksista.

Premium Per User (PPU) -lisenssien myötä Power BI:n huipputason käyttöominaisuudet ovat kaikkien organisaatioiden hyödynnettävissä.

Power BI Premium Per User -lisenssi – 3 tärkeintä hyötyä organisaatiollesi


1. Joustava ja skaalautuva

Premium Per User on uusi merkittävä käyttäjäkohtainen lisenssivaihtoehto, sillä aiemmin Power BI:stä on ollut saatavilla käyttäjäkohtaisena vaihtoehtona vain Pro-lisenssi. Käyttäjäkohtainen Premium-lisenssi vastaa esimerkiksi niiden organisaatioiden tarpeisiin, joille Pro-lisenssin ominaisuudet ja suorituskyky eivät ole riittäviä, eikä Premium-kapasiteettilisenssi ole hinnoittelultaan optimaalinen vaihtoehto organisaation käyttäjämääriin nähden.

Uusi Premium Per User on joustava ja skaalautuva – voit ottaa sen käyttöön vaiheittain ja lisätä lisenssien määrää käytön laajetessa. Myös vaihto Pro-lisenssistä käyttäjäkohtaiseen Premium-lisenssiin on helppoa ja kannattavaa. Nykyisille Pro-lisenssin käyttäjille Premium Per User -lisenssi maksaa vain 8,40 €/kk.

2. Vastaa vaativimpiinkin analytiikkatarpeisiin

Uusi käyttäjäkohtainen Premium-lisenssi vastaa kapasiteettilisenssin tapaan erityisesti vaativiin raportointi- ja analysointitarpeisiin. Se tarjoaa mm. moninkertaisesti paremman suorituskyvyn Pro-lisenssiin verrattuna.

Käyttäjän kannalta on tärkeää, että Power BI - ympäristö on tehokas ja mahdollistaa riittävän kapasiteetin ja suorituskyvyn kaikille sovelluksille ja tiedolle. Käyttäjäkohtainen Premium-lisenssi tarjoaa kaikki edellytykset tähän, sillä siinä käytettävien tietomallien kokorajoitusta on kasvatettu Pro-lisenssin 1 gigatavusta jopa 100 gigatavuun. Lisäksi tallennustila on saatavilla jopa 100 teratavua Pro-lisenssin 10 gigatavun sijaan.

Näin uusi lisenssi mahdollistaa parhaat edellytykset analytiikkaan silloinkin, kun datamääräsi ovat suuria, käytössäsi on useita datalähteitä ja tarpeesi ulottuvat monimutkaisiin laskentoihin.

3. Aina ajantasaista dataa käytettävissä

Käyttäjäkohtaisella Premium-lisenssillä varmistat, että organisaatiosi käytössä on aina ajantasaista ja luotettavaa liiketoimintatietoa. Voit päivittää datan jopa 48 kertaa päivässä. Lisäksi voit suorittaa päivitykset osissa, jolloin pystyt päivittämään BI-järjestelmän tiedot pelkästään esimerkiksi uusia asiakkaita koskevien CRM-tietojen osalta.

Paremman suorituskykynsä ansiosta Premium-lisenssi sopii erityisen hyvin myös DirectQuery-ominaisuuden käyttöön, jolloin Power BI -raporttien data päivittyy reaaliajassa suoraan käytössä olevista tietokannoista. 

Uusi käyttäjäkohtainen Premium-lisenssi vastaa kapasiteettilisenssin tapaan erityisesti vaativiin raportointi- ja analysointitarpeisiin.

Esimerkkejä uusista Power BI Premium -ominaisuuksista


Helppo tapa jakaa tietoa

Power BI -Premium -lisenssi tarjoaa tiedon jakamiseen kätevän Paginated Reports (sivutetut raportit) -työkalun.

Sivutetut raportit -ratkaisu tulostaa automaattisesti ja tarkasti kaikki valitsemasi dokumentin tiedot mm. pdf-muotoon. Sen avulla voit jakaa asiakkaille ja muille sidosryhmille suuren määrän dataa luottaen, että kaikki tärkeä tieto on jokaista tietoriviä myöten mukana dokumentissa ja juuri oikeassa muodossa.

Tekoälyn avulla strukturoimaton data käyttöön

Premium-lisenssi tuo organisaatiosi ulottuville Azuren kognitiiviset palvelut (Azure Cognitive Services). Niiden myötä organisaatiosi pääsee hyödyntämään dataa tavalla, johon ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta. Uusi huikea potentiaali on esimerkiksi strukturoimaton datamassa, jonka valjastamiseen Premium-lisenssi sisältää kolme ratkaisua:

  • Sentimental analysis (asenneanalyysit) -työkalun avulla voit tuoda yhtenä tietolähteenä Power BI -raporttiisi monenlaista strukturoimatonta dataa, kuten esimerkiksi asiakaspalautetta sosiaalisen median keskusteluista. Voit määrittää asiakaspalautteen sävylle (hyvä/huono) numeeriset arvot ja antaa työkalun muodostaa datasta tätä koskevan analyysin.

  • Key phares (avainsanat) -työkalu auttaa sinua poimimaan tärkeimmät sanat ja niiden merkityksen suuresta datamäärästä. Käytännössä voit käyttää työkalua esimerkiksi tarkastelemaan asiakaskokemusta tarkemmin eri teemojen avulla. Ratkaisu yhdistää avainsanan ja sitä koskevan palautteen valmiiksi analyysiksi. Kun arvioit dataa jatkumona, saat datasta irti trendejä, poikkeamia ja muita tärkeitä huomioita.

  • Image tagging (kuvien merkitseminen) -ratkaisu auttaa sinua tulkitsemaan kuvadataa. Se tuottaa analyysin kuviin liittyvistä aiheista tai tapahtumista. Työkalu auttaa saamaan dataa esimerkiksi asiakkaiden kuvajulkaisuista siitä, miten ja millaisissa tilanteissa organisaatiosi tuotteita ja palveluja hyödynnetään.

 

Testaa Power BI -järjestelmää

Haluaisitko testata Power BI -alustaa organisaatiosi tietojohtamisessa? Ota meihin yhteyttä! Pääset kokeilemaan Premium-ominaisuuksia Proof of Concept (POC) -toteutuksellamme omassa ympäristössäsi ja oikealla datalla.

Lisätietoa

Power BI on suosittu ja jatkuvasti kehittyvä ratkaisu, jonka esimerkiksi Gartner on noteerannut vuoden 2020 raportissaan johtavien BI-työkalujen joukkoon. Lisätietoa Power BI:n ominaisuuksista ja mahdollisuuksista pääset lukemaan oppaastamme Power BI – Monipuolinen alusta paremmalle tietojohtamiselle.

Mielenkiintoisia nostoja näiden Suomen suosituimpien BI-järjestelmien eroista, hyödyistä ja mahdollisuuksista pääset kuulemaan myös maksuttomasta Qlik vs. Power BI -webinaaritallenteestamme.

Janne Mehtälä
KIRJOITTAJA:
Janne Mehtälä
Myyntijohtajan roolissaan Janne auttaa asiakkaita tekemään tulosta paremmalla tietojohtajuudella. Hän työskentelee asiakkaiden kanssa kumppanuuden alusta alkaen vieden tietojohtamisen osaksi organisaatioiden kulttuuria ja toimintatapoja.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi