<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tarkempaa analytiikkaa elintarvike­tuotannon tarpeisiin – Case Myllyn Paras

6.11.2019

Myllyn Paras etsi kumppania ja sopivinta työkalua heidän liiketoimintansa raportoinnin ja analytiikan kehittämiseen erityisesti myynnin osalta. Pengonin avustuksella Myllyn Parhaalle saatiin käyttöön toimitusketjun ja myynnin johtamisen analytiikkatarpeisiin vastaavat ratkaisut, joiden hyödyt ovat näkyneet niin myynnin kuin tuotannon tehostumisena.

Pengon blogi: Tarkempaa analytiikkaa elintarvike­tuotannon tarpeisiin – Case Myllyn Paras

Myllyn Paras valmistaa jauhoja, hiutaleita ja suurimoita sekä pastaa ja leivonnaispakasteita. Yrityksellä on kaksi tehdasta Hyvinkäällä ja se jalostaa vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Myllyn Paras on markkinajohtaja pastatuotteissa sekä yksi suurimmista markkinoijista jauhoissa ja hiutaleissa. Yhteensä yhtiö työllistää yli sata henkilöä ja sen liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa.

Pengon auttoi Myllyn Parasta saamaan kaiken irti analy­tiikka­ratkai­susta

Myllyn Paras kaipasi apua QlikView’n tehokkaammassa käytössä. Yritys oli ottanut QlikView’n käyttöön ERP-toimittajan kanssa ERP-järjestelmän käyttöönottoprojektin yhteydessä. Silloin käyttöönotetut perusraportoinnin ominaisuudet olivat kuitenkin riittämättömät myynnin kaipaamiin analytiikkatarpeisiin.

Apua ratkaisun laajentamiseen saatiin Pengonilta. Nyt Myllyn Paras hyödyntää QlikView’tä monipuolisesti analytiikan visualisoinnin työkaluna niin toimitusketjun eri vaiheissa kuin johtamisen tukena. 

“Raportoimme sen kautta myyntiä ja talouslukuja sekä varastoja. Lisäksi sinne kootaan tuotannon raportointi ja laatumittaukset eli data syötetään ERP:iin ja raportoidaan sitten QlikView’n kautta”, Riippi kertoo.

Oletko kiinnostunut talouden suunnittelun tehostamisesta? Kuuntele webinaaritallenne,, jossa myös Myllyn Parhaan Jari Riippi kertoo tarkemmin, miten he ovat onnistuneet kehittämään talouden suunnittelua tehokkaammaksi. Lue lisää täältä.

Lisää tehoja myynnin analysointiin ja ennustamiseen K4 Analyticsillä – tulokset näkyvät tuotannossa asti

Myllyn Paras otti Pengonin avustuksella käyttöön K4 Analytics -moduulin talouden ja myynnin budjetointiin. Aiemmin käytössä ollut manuaalinen raportointi Excelillä oli työlästä ja osin mahdotonta. 

Mikä K4 Analytics? Se on monipuolinen tiedon syöttö- ja hallintomoduuli, jonka avulla voidaan hallita budjetteja, ennusteiden tekoa ja simulaatiolaskentaa Qlikissä. Lue lisää täältä.

“Meillä on paljon tuotteita ja asiakkaita ja sen myötä dataa. Kun meidän piti alkaa budjetoimaan entistä tarkemmalla tasolla, niin Excel ei ollut enää siihen tarkoitukseen hyvä, vaan budjetoinnin tarkkuuteen ja työmäärään tarvittiin helpotusta”, Riippi täsmentää. 

K4 Analyticsin avulla Myllyn Paras saa tuotettua entistä tarkemmat myyntibudjetit ja -ennusteet, joita voidaan hyödyntää myös tuotannon optimoinnissa. Tätä kautta sekä toimituskatkoja että hävikkiä on saatu vähennettyä, millä on luonnollisesti vaikutusta liiketoiminnan lukuihin.

Lue koko case-kuvaus

Lataa koko case-kuvaus ja lue tarkemmin, miten Pengon auttoi Myllyn Parasta kehittämään tietojohtamisen tasoa.

Lataa case Myllyn Paras

 

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi