<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kesälukemista Pengonilta – Suosituimmat tietojohtamisen asiantuntijamateriaalimme

03.07.2019

Kesä on hyvää aikaa itsensä kehittämiselle. Koostimme tämän vuoden luetuimmat materiaalimme yhteen artikkeliin. Vietätpä kesän lomaillen tai töiden parissa, tässä on tiivis paketti suosituimmista asiantuntijamateriaaleistamme tietojohtamisesta kiinnostuneille. Antoisia luku- ja kuunteluhetkiä!

Tässä kesälukemista Pengonilta

QlikView ja Qlik Sense – mitä eroa?

Blogimme kestosuosikkiartikkeli käsittelee Qlikin Business Intelligence -järjestelmien QlikView’n ja Qlik Sensen eroja. Näistä tuoreemman, Qlik Sensen, julkaisun yhteydessä moni ajatteli, että miksi valita enää vanha tuote, kun voi saada uuden. Qlik Sensen ei kuitenkaan ole tarkoitus korvata QlikView'ta, vaan kyse on kahdesta eri tarpeisiin suunnitellusta tuotteesta, jotka täydentävät toisiaan. Lue koko artikkeli täältä.

5 vinkkiä tiedon visualisointiin

Tiedon muuttaminen visuaaliseksi on yksi tärkeimmistä askelista yrityksen tiedolla johtamisen kehittämisessä. Tiedon visualisointi tehostaa lukujen tarjoaman tiedon ymmärrystä ja ohjaa siten liiketoimintaa oikeaan suuntaan. Visualisoinnilla saavutetaan kiistattomia hyötyjä, joista merkittävin on jatkuvasti kasvavan datamäärän tehokkaampi tulkinta. 

Mietitkö, miten kannattaisi lähteä liikkeelle yrityksen keräämän tiedon visualisoinnissa? Ota selvää täältä!

Eväitä tietojohtamisen kehitysprojektissa onnistumiseen

Tuleeko ohjelmisto- ja kehitysprojekteista ensimmäisenä mieleen epäonnistumaan tuomittu resurssisyöppö? Onneksi sen ei tarvitse olla näin. Tietojohtamisen kehitysprojektien onnistuneen läpiviennin tueksi on kehitetty erilaisia viitekehyksiä ja malleja. Näitä malleja hyödyntämällä saat yritykselle nopeita tuloksia tehokkaalla ja fokusoituneella tekemisellä. 

Tutustu täältä kahteen malliin, jotka auttavat yrityksen tietojohtamisen kehitysprojektin onnistuneessa läpiviennissä.

Myynnin raportointi ja johtaminen

Myynti on yksi yrityksen keskeisimmistä toiminnoista. Myyntijohtaja tarvitsee päivittäin valtavan määrän erilaista tietoa, jotta hän pystyy ohjaamaan ja kehittämään myyntiprosessia tarkoituksenmukaisella tavalla. Myynnin raportoinnissa on kuitenkin usein haasteita erityisesti tietojen hajanaisuuden ja vaillinaisuuden vuoksi. Myyntijohtajan raportointioppaastamme pääset lukemaan, miten myynnin johtamista voitaisiin parantaa ja tehostaa. Katso myös tallenne webinaarista, jossa kerromme, miten myynnin tiedolla johtamisella voi menestyä. 

Tietojohtamisen kypsyystason kartoittaminen – näin se tehdään

Ensimmäinen askel yrityksen tiedolla johtamisen kehittämisessä on sen nykytilan kartoittaminen. Kattava ja oikein toteutettu kartoitus luo hyvän pohjan tulevalle kehitystyölle ja siinä onnistumiselle. Mutta miten tietojohtamisen kypsyystason kartoitus käytännössä tehdään? Se selviää tästä webinaaritallenteesta.

Business Intelligence UKK

Mitä on Business Intelligence (BI) ja miten yritykseni hyötyy BI:stä? Mitä Business Intelligencen hyödyntäminen vaatii yritykseltäni? Minkälaisia laitteistoja tai lisenssejä BI-järjestelmän käyttöön tarvitaan? Mitkä ovat yleisimmät BI-käyttöönoton virheet? Jos nämä kysymykset askarruttavat, löydät vastaukset täältä.

Jos tiedonnälkäsi ei talttunut vielä näillä sisällöillä ja kaipaat lisää tietoa yrityksen tietojohtamisen kehittämisestä, kannattaa käydä tutustumassa aktiivisesti täydentyvään tietopankkiimme. Täältä löydät lisäksi asiakkaidemme kertomuksia siitä, miten tietojohtamisen kehittäminen on onnistunut heidän yrityksissään ja mitä hyötyä se on heille tuonut.

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi