<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Varova Analyytikkopalvelusta: “Tehokas tapa kehittää tiedolla johtamista”

18.1.2022

Varova pitää Analyytikkopalvelua erittäin toimivana ja tehokkaana tapana edistää tiedolla johtamista organisaatiossa. “Kehittäminen pysyy käynnissä, ja jo nyt näemme tuloksia talouden ja myynnin johtamisessa“, laskentapäällikkö Björn Lohrum kuvaa.

Kansainvälisen logistiikan asiantuntijayhtiö Varova on pitänyt jo vuodesta 1948 saakka huolta siitä, että suomalaiset huipputuotteet kuljetetaan luotettavasti maailmalle maalla, merellä ja ilmassa.

Vastaavasti yrityksen kautta löytyvät palvelut tuontikuljetuksille, kun suunta on maailmalta Suomeen. Yhtiö palvelee ulkomaankauppaa harjoittavia vienti- ja tuontiyrityksiä kaikissa kansainvälisiin kuljetuksiin, huolintaan ja logistiikkaan liittyvissä asioissa.

Kuvassa Varovan kuljetuslaitteistoa ja kontteja.Tiedolla johtaminen nykypäivää

Kansainvälinen logistiikka on kilpailtu ala, ja menestyminen edellyttää jatkuvaa muutoskyvykkyyttä. Ajan hermolla on pysyttävä, ja siksi ketterästi toimiva yritys pitää tiedolla johtamista tärkeänä osana päätöksentekoa ja yhtiön strategista johtamista. 

“Pari vuotta sitten rakensimme ensin itse analytiikkaa ja tulosarvioita johtamisen tueksi. Reaaliaikainen ja luotettava data luo mahdollisuuden faktapohjaiseen johtamiseen. Päätöksenteossa ei silloin tarvitse mutuilla tai poukkoilla”, Varovan toimitusjohtaja Mikko Vihanto sanoo.

Tiedolla johtaminen auttaa koko yritystä
toimimaan tehokkaammin.  

Hän näkee, että tiedolla johtaminen auttaa koko yritystä toimimaan tehokkaammin. 

“Tiedon jakaminen henkilöstön ulottuville on osa nykyaikaista avointa viestintää. Se on arvostuksen ja luottamuksen osoitus työntekijöillemme, joiden haluamme menestyvän työssään. Tiedon mahdollistama nopea päätöksenteko ja muutoskyky tukevat koko henkilöstöä tässä tavoitteessa tehokkaasti.”

Palvelu ja kumppani vakuuttivat

 Varovalla pidetäänkin keskeisenä kehittää tiedolla johtamista tukemaan yhä paremmin henkilöstön työtä. Jo pitkään hyödynnetyt Business Intelligence -työkalut päivitettiin hiljattain modernimpaan versioon.
 

Samassa yhteydessä Varova valitsi kehittämistavaksi Analyytikkopalvelun, missä Pengonin tietojohtamisen asiantuntija ottaa vetovastuun kehittämisestä ja työskentelee Varovan kehittämisresurssina sovitun työmäärän kuukausittain.

“Analyytikkopalvelu tuntui toimivalta ja tehokkaalta konseptilta. Lisäksi tiesimme Pengonin olevan asiantunteva ja ketterä kumppani. He rakensivat meille aiemman Proof of Concept (PoC) -yhteistyön myötä hyvin toteutetun siirtymän Qlik View’sta Qlik Senseen”, laskentapäällikkö Björn Lohrum sanoo.

Kuvassa Varovan kuljetuskontteja.

Analyytikkopalvelu on toimiva konsepti – 3 tärkeää hyötyä

Tänä päivänä Analyytikkopalvelu on ollut Varovan käytössä yli puoli vuotta. Lohrum pitää sitä erinomaisena tapana kehittää tiedolla johtamista ja Qlik Senseä vastaamaan yhä paremmin yhtiön tarpeisiin. Hän pitää Analyytikkopalvelun suurimpina etuina:

1. Tiedolla johtamisen kehittäminen on jatkuvaa

“Analyytikkopalvelu sitouttaa molemmat osapuolet kehittämiseen, ja pitää kehittämistyön käynnissä. Kun tuntimäärä on allokoitu etukäteen, on kehittämistyölle raamit - tiedetään, missä mennään ja minkä verran resursseja on milloinkin käytettävissä.”

2. Kehittäminen joustavaa ja nopeaa tutun asiantuntijan kanssa

Analyytikkopalvelu on joustava ja nopea tapa kehittää raportointia ja analytiikkaa. Kehittäminen on helppoa tutun asiantuntijan kanssa. Yhteistyö ei ole jäyhää, eikä tarvitse ensin palaveerata tuntikaupalla monien osapuolten kesken. Voi esittää asian suoraan konsultille ja alkaa heti toimia sen mukaisesti.”

3. Kustannustehokas tapa perinteiseen toimintamalliin verrattuna

“Resurssit kehitystyöhön ovat koko ajan olemassa. Kehittämistarpeet hoidetaan joustavasti Analyytikkopalvelulla, mikä on myös kustannustehokasta tuntihinnan jäädessä projektitekemistä huokeammaksi. Isommat kehityskokonaisuudet hoidetaan erillisinä projekteina, mikä on helppoa liiketoimintamme tuntevan kumppanin kanssa.”

Lue Analyytikkopalvelun muista eduista blogistamme.

Analyytikkopalvelua helppo suositella

Lohrum on kaikin puolin tyytyväinen Analyytikkopalveluun ja suosittelee sitä kaikille organisaatioille, jotka haluavat kehittää tiedolla johtamista suunnitelmallisesti.

 “Analyytikkopalvelu on ollut erittäin toimiva konsepti, ja Pengon on ketterä ja palveluhaluinen kumppani. He ovat reagoineet nopeasti ja joustavasti meidän pyyntöihimme. Yhteistyö toimii hyvin, suosittelen.”


Arvostamme luotettavia ja ketteriä kumppaneita."
- Mikko Vihanto, toimitusjohtaja, Varova

Näin Varova on kehittänyt talouden ja myynnin johtamista Analyytikkopalvelulla

Analyytikkopalvelu auttaa kehittämään tiedolla johtamista suunnitelmallisesti  yhdessä Pengonin asiantuntijakonsultin kanssa varmistetaan parhaat kehityskohteet ja eteneminen kvartaaleittain ja vuositasolla.

Varova on kehittänyt tiedolla johtamista Analyytikkopalvelun avulla merkittävästi jo ensimmäisten kuukausien aikana. Kehittämisessä on keskitytty kahteen keskeiseen osa-alueeseen:

Tuloslaskelma johtamisen tueksi

Tilinpäätös- ja välitilinpäätöstietojen vahvistumisen nähtiin Varovalla kestävän liian kauan, jotta niiden avulla olisi voitu tukea tehokasta ja reaaliaikaista johtamista. Yhtiössä haluttiin siirtyä johtamismalliin, jossa talouden lukuja voidaan hyödyntää ennakoivasti - ajoissa saadut arviot tilinpäätöksistä tukevat päätöksentekoa paremmin kuin jälkikäteen saadut tarkat luvut.

“Takana on näkyvyyden osalta huikea kehitysloikka. Tänä päivänä johtoryhmä voi aloittaa päivän tarkastelemalla koontinäytöiltään ajantasaisia tulosarviota. Arvioimalla edelliskuukausien trendin mukaista kehitystä voidaan pyrkiä vaikuttamaan tuloksiin ja kehittää tuloslaskelmaa. Ollaan kaukana siitä, jolloin tarkasteltiin kuukausia vanhaa välitilinpäätöstä, eikä lukujen yhteys nykyhetkeen ollut yhtä vahva”, Vihanto sanoo.

Yhä parempi näkyvyys myyntiin

Myös myynnin johtamisen kehittämiselle oli kova tarve. Aiemmin liiketoiminta-alueiden ja asiakkuuksien kannattavuutta pystyttiin tarkastelemaan vain osittain ja jälkijättöisesti.

“Nyt meillä on jatkuvasti käytössä ajantasaisia kannattavuusanalyyseja, joiden saaminen on ollut aiemmin hankalampaa. Myyntijohto voi seurata tunnuslukuja heille rakennettujen sovellusten avulla. Tällä hetkellä rakennamme myös myynnin tekijöille omaa näkymää asiakkuuksiin ja myynnin tuloksiin.”

Onnistuneet käyttötapaukset lisäävät kiinnostusta tiedolla johtamiseen myös muualla organisaatiossa. Varovalla onkin suunnitteilla jo seuraavat sovellukset ja käytön laajentaminen.

Varovan logo

 

Lisätietoa

Kiinnostuitko analyytikkopalvelustamme? Lisätietoa palvelustamme saat esitteestämme.

Ota myös yhteyttä minuun, kerron mielelläni lisää analyytikkopalvelun mahdollisuuksista!

Kati Pesola | CGO
040 721 3227, kati.pesola@pengon.fi

Kati Pesola
KIRJOITTAJA:
Kati Pesola
Kati toimii Pengonin asiakkuusvastaavana ja toimitusjohtajana. Hän keskittyy asiakaskokemuksen kehittämiseen ja tähtää yhä syvempään ymmärrykseen asiakastarpeista. Tavoitteena on valjastaa Pengon-osaaminen tiedolla johtamisessa asiakkaan liiketoiminnan menestystekijäksi.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi