<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Koe BI-järjestelmän hyödyt helpolla PoC-toteutuksella

11.11.2021

Haluaisitko tietää, millaista tiedolla johtaminen BI-järjestelmällä voisi olla sinun organisaatiossasi? Tätä pääset kokeilemaan helposti ja vaivattomasti Proof of Concept (PoC) -toteutuksella! Rakennamme 3 päivässä organisaationne dataan perustuvan BI-sovelluksen kiinteällä hinnalla. Kuukauden testikäytössä saat aidon käsityksen modernin raportoinnin ja analytiikan mahdollisuuksista.

”Olimme tyytyväisiä siihen, mitä
Pengon sai näin lyhyessä ajassa aikaan.
Se oli mielestämme hyvä suoritus.”
- Teuvo Halonen, Molok

Lue lisää asiakastarinasta.


Proof of Concept (PoC) on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla analytiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa. Se on aidosti testaamisen arvoinen - näet, mitä tiedolla johtaminen on käytännössä ja millaisen muutoksen se tuo päätöksentekoon ja prosesseihin.

PoC ei kuitenkaan ole vain hieno testausmahdollisuus, vaan se tuo lisäarvoa ja vastinetta investoinnille jo itsessään. Tässä lupauksemme.

BI-järjestelmän PoC-toteutus Pengonin kanssa

Olemme rakentaneet PoC-toteutuksiin selkeän palvelumallin, jonka avulla varmistamme onnistuneen lopputuloksen sovitussa ajassa.  Selkeä kuva projektin kulusta tekee yhteistyöstä helppoa ja sujuvaa molemmille. PoC-toteutuksemme koostuu seuraavista vaiheista:

PoC-palvelumalli etenee vaiheittain.

Helppo ja vaivaton organisaatiollesi

PoC on kevyt tapa kokeilla tiedolla johtamista. Se ei vaadi organisaatioltasi suurta panostusta tai resurssia, mutta tarjoaa silti huikeita hyötyjä ja mahdollisuuksia. Rakennamme PoC-toteutuksen organisaatiollesi 3 päivässä kiinteään hintaan.

Aluksi määrittelemme tavoitteet ja käyttötapaukset PoC:ille liiketoimintatarpeidesi pohjalta. Tämän jälkeen rakennamme BI-sovelluksen, jota henkilöstösi pääsee testaamaan ja käyttämään päivittäisessä työssään kuukauden ajan. Kokeilujakson jälkeen päätätte, haluatteko jatkaa tai  laajentaa BI-työkalujen hyödyntämistä liiketoiminnassanne.

 

Omaan dataanne perustuva sovellus

PoC toteutetaan organisaationne järjestelmäympäristössä, omaa liiketoimintadataanne hyödyntäen. Käytännössä rakennamme käyttöösi oikean Business Intelligence -sovelluksen pienessä ja rajatussa mittakaavassa.

Se toimii kuten varsinainen BI-järjestelmä - integroimme sen valittuun lähdejärjestelmään (esim. ERP), jossa tapahtuvat muutokset päivittyvät automaattisesti PoC-raporteille ja analytiikkaan.

Pengon-toteutuksena PoC ei siis ole pelkkä demo tai kuvaus raportointimahdollisuuksista, vaan aito työkalu organisaation käyttöön.

Erinomainen testimahdollisuus

PoC:n avulla henkilöstösi näkee jo kuukauden aikana, millaisen muutoksen moderni BI-järjestelmä tuo raportointiprosesseihin. Aikasyöppö manuaalinen tiedonkeruu ja -käsittely eri järjestelmistä ja Exceleistä poistuu, kun BI-sovellus tekee sen työntekijöidenne puolesta. Näin henkilöstönne pääsee suoraan laatimaan laadukkaita visuaalisia raportteja ja käyttämään dataa päätöksenteon tukena.

Jos BI-työkalu koetaan toimivaksi, hankitaan tarvittavat käyttöoikeudet, ja PoC-projektissa tuotetun analytiikan käyttöä voidaan jatkaa keskeytyksettä.

 

Itsessään lisäarvoa tuova

Meille on tärkeää, että toteuttamamme PoC tuo lisäarvoa jo itsessään. Jotta saatte kaiken hyödyn irti BI-järjestelmän kokeilusta, autamme valitsemaan käyttökohteeksi todellisen raportointihaasteen. Useissa tapauksissa se koskee kriittistä liiketoimintatietoa, jota on aiemmin ollut vaikeaa tai lähes mahdotonta saada irti operatiivisista järjestelmistä.

Käytännössä toteutus voi tarkoittaa esimerkiksi myynnin tai talouden tunnuslukujen raportointia ja analytiikkaa, mikä on vaatinut tähän saakka paljon manuaalista työtä. PoC-toteutuksessa nämä tiedot näkyvät helposti analyysi- ja raportointisivuilla. Niistä henkilöstösi pystyy suodattamaan kätevästi haluamaansa tietoa datasta. 

Ensimakua yhteistyöstä Pengonin kanssa

Toteutamme PoC:in toiveesi mukaan paikan päällä organisaatiossanne tai etätyönä. Asiantuntijanne ovat tervetulleita seuraamaan läheltä, miten rakennamme organisaationne tarpeisiin räätälöidyn raportointi- ja analytiikkaympäristön. Tämän ovat kokeneet hyödylliseksi esimerkiksi sovellusten ylläpitäjät, kehittäjät ja raporttien laatijat. Henkilöstönne oppimista BI-järjestelmän käyttäjiksi tuemme myös tukipalveluillamme, jotka ovat käytettävissä koko PoC-toteutuksen ajan.

 
 
    Miksi PoC?

  • Helppo ja sujuva toteutus
  • Kiinteä aika ja hinta, pieni riski
  • Analytiikan hyötyjen arviointi ja todentaminen
  • Lisäymmärrys tiedolla johtamisen mahdollisuuksista
  • Parempi näkemys oman lähdejärjestelmän dataan
  • Mahdollisuus konkreettiseen teknologiavertailuun

 

 

Kiinnostuitko – Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos kiinnostuit BI-järjestelmän kokeilusta Proof of Concept (PoC) -toteutuksena! Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tämän lomakkeen avulla:

 

 


Haluamme, että asiakkaamme saavat PoC-kokeilusta ja BI-järjestelmän käyttöönotosta aitoa liiketoiminnallista hyötyä. PoC-toteutus on vastinetta rahoille myös siksi, että se voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan myös varsinaisen BI-sovelluksen rakentamisessa. BI-järjestelmän laajentaminen ja jatkokehittäminen on tehokasta esimerkiksi analyytikkopalvelumme avulla.

Haluaisitko tietää, millaisena asiakkaamme pitävät PoC-kokeilua ja analyytikkopalvelua? Tästä pääset lukemaan esimerkiksi Molokin asiakastarinasta. Sepan kokemukset PowerBI:n kokeilusta PoC-toteutuksella puolestaan löytyy täältä! 

Sinua voisivat kiinnostaa myös muut aiheeseen liittyvät materiaalimme: 


KIRJOITTAJA:
Ari Oksanen
Ari toimii Pengonilla myyntijohtajan roolissa. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi