<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

KliqPlan - budjetointityökalu Qlik-tuotteiden rinnalle

27.04.2016

KliqPlan budjetointijärjestelmäKliqPlan on Qlik-järjestelmiin integroitavissa oleva budjetointijärjestelmä. KliqPlanin avulla budjetointi, raportointi ja tiedon analysointi tapahtuvat saumattomasti yhdessä järjestelmässä, ja tietojen hallinta on mutkatonta. Saat yhdellä silmäyksellä näkyviin kaikki liiketoiminnan kannalta kriittiset tiedot. Tässä artikkelissa esittelemme KliqPlan-työkalua tarkemmin.

Mikä on KliqPlan?

KliqPlan on nopea ja helppokäyttöinen budjetointilisäosa Qlik-tuotteiden rinnalle. KliqPlanin avulla voit luoda uusia budjetteja esimerkiksi edellisvuoden tai edelliskuun budjetin lukujen perusteella, sekä rakentaa budjeteista eri versioita. Lukuja voidaan syöttää tarpeen mukaan esimerkiksi tilikausittain tai vaikkapa rullaavasti.

KliqPlan auttaa budjetoinnissa, ennustamisessa ja vaihtoehtoisten skenaarioiden hahmottamisessa. QlikView'ssa olevista luvuista voidaan luoda automaattisia ennustelukuja ja ennusteisiin voidaan hakea erilaisia lisämuuttujia KliqPlanin avulla. Lisämuuttujat mahdollistavat eri skenaarioiden vertailun.

KliqPlanissa voidaan vapaasti määrittää budjetoinnin syklit vaikkapa viikoittain tai kvartaaleittain. Tietoja voidaan siis esimerkiksi syöttää viikoittain, mutta tarkastella kuukausittain. Tämä on kätevä ominaisuus etenkin sellaisilla aloilla, joissa ennustettavuus on hyvin pientä ja vaihtelevuus suurta. Pohjaluvut voidaan kuitenkin ajaa valmiiksi esimerkiksi edellisvuoden lukujen perusteella, ja jyvittää luvut automaattisesti omille tasoilleen.

KliqPlanissa voit siis johtaa koko budjettiprosessin kulkua äärimmäisen tehokkaasti. Budjetointi helpottuu ja tehostuu samaan aikaan, kun budjetointiin vaadittavan ajan ja työresurssien määrä pienenee.

KliqPlanin käyttöönotto

KliqPlanin kustannukset koostuvat työkustannuksista ja lisenssimaksuista. Erillisiä palvelinkustannuksia ei tule, ellei KliqPlania tarvitse rakentaa omalle serverilleen. Useimmiten KliqPlan kuitenkin asennetaan samalle palvelimelle, kuin QlikView tai Qlik Sense.

Palvelimen lisäksi KliqPlanin käyttöönotto vaatii taustalla olevan tietokannan, josta tiedot haetaan. Tietokanta voi olla jo yrityksessä olemassa, tai se voidaan rakentaa alusta alkaen tarpeita vastaavaksi. Yleisimmin KliqPlanin taustalle tuleva tietokanta on SQL- tai Oracle –tietokanta.

KliqPlanin käyttöönotto vie muutamasta päivästä pariin viikkoon. Työkalu täytyy suunnitella huolellisesti, jotta budjetointiprosessi rullaa, kuten pitää. Kun KliqPlan on rakennettu ja suunniteltu oikein, se voi korvata isomman ja hintavammankin budjetointityökalun.

Oikein suunniteltuna KliqPlan säästää työaikaa ja budjetoinnista vaastavien työntekijöiden vaivaa huomattavasti. Turhia työvaiheita, manuaalista seurantaa ja vertailua tai tietojen syöttöä ei enää tarvita. KliqPlanin avulla moni, aiemmin manuaalisesti tehty työvaihe, voidaan automatisoida. Käyttäjän ei tarvitse määritellä manuaalisesti käytännössä mitään lukuja, vaan kaikki saadaan ajettua taustajärjestelmistä automaattisesti, mikäli tieto vain on oikeassa muodossa.

Lisätietoa aiheesta

Saat lisätietoa KliqPlanista asiantuntijoiltamme, blogistamme tai Budjetointioppaastamme. Lue lisää tai ota yhteyttä!

Budjetointiopas-yrityksille

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi