<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Oikeilla mittareilla maaliin - hallitse liiketoimintatietoasi

24.05.2016

Hallitse liiketoimintatietoasi

Yrityksen liiketoimintaan liittyy paljon tietomassaa. Välillä datan perkaaminen ja hallitseminen voi tuntua vaikealta. Tiedätkö, miten Business Intelligence voisi konkreettisesti hyödyttää yritystäsi? Tämä teksti toivottavasti selkeyttää ajatuksiasi. 

On Exceliä ja talousjärjestelmää - mikseivät ne riitä?

Excel on hyvä työkalu lukujen muuttamiseen, eri vaihtoehtojen kokeiluun ja laskentaan.  Erilaisista talousjärjestelmistä saadaan puolestaan reaaliaikaisia raportteja, mutta tiedot saattavat olla hajallaan, eikä kokonaiskuvan hahmottaminen onnistu. 

Business Intelligence -työkalun avulla kaikki yrityksen tieto - eri exceleistä ja järjestelmistä - kerätään systemaattisesti yhteen paikkaan. BI-työkalut antavat näkymän jo olemassa oleviin lukuihin ja mittarien seurantaan. BI-työkalu antaa sinulle ajantasaisen tiedon ja mahdollisuuden analysoida tätä tietoa. Voit myös saada vastauksia tästä tulleisiin jatkokysymyksiin.

BI ei ole ainoastaan yrityksen johdon käyttöön tarkoitettu työkalu. Esimerkiksi myyjien työtä voidaan tehostaa, kun he pystyvät juuri ennen asiakaskäynnille menoa - ja sen aikana - tarkastelemaan kunkin asiakkaan tietoja reaaliaikaisesti.

Lue lisää, miksi Excel jää toiseksi BI-järjestelmän rinnalla!

Mittareita moneen lähtöön

Jokaisella yrityksellä on yksilölliset taloudelliset mittarit (esim. laskutus/henkilö, läpimenoaika, jne.), joiden avulla nähdään juuri sen yrityksen tilanne ja kehittyminen. On myös mittareita, joita seurataan yrityksissä yleisesti (liikevaihto, tulos, jne.).

Varsinkin talouslukujen osalta suurin osa mittareista on yrityksissä samanlaisia ja aina ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. On myös olemassa mittareita, joita kaikki eivät ole ottaneet käyttöön vaikka ne voisivat paljastaa uutta tärkeää tietoa yrityksen toiminnasta. Myös mittarien visualisointi (lukujen väritys, viiva-, piirakka-, pylväskaavio, jne.) vaikuttaa tietojen tulkitsemiseen todella paljon.

Oikeat mittarit bisnekseesi

Helposti ajatellaan, että liiketoimintatiedon hallinta on vain isojen yritysten asia. Tosiasiassa BI-työkalujen, kuten esimerkiksi Qlik Sense -palvelun avulla, voidaan helpottaa kaikenkokoisten yritysten liiketoimintaa. 

Pengon ja talouslukujen asiantuntija TietoAkseli järjestävät aiheesta maksuttoman webinaarin 2.6.2016 klo 13.00Webinaari on suunnattu erityisesti PK-yritysten päättäjille ja taloushallinnosta vastaaville. Osallistu webinaariin, niin kerromme miten sinä saat läpinäkyvyyttä yrityksesi toimintaan ja pystyt tekemään parempia päätöksiä. 

Tämä blogiartikkeli on julkaistu myös TietoAkselin blogissa. Blogiartikkeliin pääset tästä.

Tutustu halutessasi myös seuraaviin: 

 

KIRJOITTAJA:
Ville Pasanen
Ville työskentelee Pengonilla teknologiajohtajana. Hän seuraa tiiviisti alan näkymiä ja varmistaa, että myös yrityksen asiantuntijakollegoilla on viimeisin tieto uusista mahdollisuuksista ja teknologioista.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info@pengon.fi