<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hinta ei ole este liiketoimintatiedon hyödyntämiselle – Qlik esittelee aikaperusteisen käyttöoikeusmallin

3.6.2021

Hienoja uutisia Qlikiltä – lisää joustoa Qlik Sense -analytiikan hyödyntämiseen! Qlikin uusi hinnoittelumalli mahdollistaa modernin raportoinnin ja analytiikan jakelun laajemmalle käyttäjäjoukolle kustannustehokkaasti. Jatkossa Qlik Sense Analyzer -käyttöoikeudet voidaan hankkia käyttöaikaan perustuen ja jakaa joustavasti useiden käyttäjien kesken.

Samalla, kun Qlik on tuonut markkinoille pilvipohjaiset palvelut, se on myös uudistanut käyttöoikeus- ja hinnoittelumallejaan. Lisenssien sijaan Qlik Sense -käyttäjät saavat jatkossa pääsyn järjestelmään hankkimalla tarpeensa mukaisia käyttöoikeuksia. Uudet käytänteet koskevat niin pilvipohjaisia kuin on-premise-palveluita.

Qlikin pilvipohjaisten palvelujen uudet hinnoittelumallit tuovat liiketoimintatiedon lähelle.

Uusi käyttöaikaan perustuva Qlik Sense -käyttöoikeustyyppi

Henkilökohtaisten Professional- ja Analyzer-käyttöoikeuksien rinnalle on nyt tuotu uutuutena Qlik Sense Analyzer Capacity -käyttöoikeustyyppi.  Siinä hankit organisaatiosi käyttöön 1000 minuuttia kuukausittaista Analyzer-käyttöaikaa. Voit jakaa käyttöoikeuden organisaatiossasi niin monen työntekijän kesken kuin haluat.

Muutoksen taustalla on se tosiasia, että useissa yrityksissä halutaan mahdollistaa entistä laajempi tiedolla johtaminen sekä tarjota pääsy moderneihin raportointi- ja analyysityökaluihin yhä useammalle käyttäjälle.

Kaikki heistä eivät kuitenkaan käytä järjestelmää jatkuvasti ja säännöllisesti. Nyt voit jakaa käyttöoikeuden esimerkiksi 25 asiantuntijan kesken ja tarjota jokaiselle kuukausittain 40 minuutin Analyzer-käyttöoikeuden.  

Analyzer-käyttöoikeus hyvä ja riittävä monissa työrooleissa

Qlik Sense Enterprise -käyttöoikeudet kuvitettuna.

Kuva: Muokattu Qlikin alkuperäisestä kuvasta.

Qlik Sense Enterprise sisältää kolme erilaista käyttöoikeustyyppiä. Nykyisten, jo olemassa olevien henkilökohtaisten Qlik Sense Professional- ja Analyzer-käyttöoikeuksien toiminnallisuudet säilyvät ennallaan.

Professional on oikeanlainen käyttöoikeus niille organisaatiosi henkilöille, jotka rakentavat, luovat ja julkaisevat erilaisia analytiikka- ja raportointisovelluksia sekä tuovat niihin tietoa useista lähteistä.

Analyzer-ominaisuudet ovat samoja niin henkilökohtaisesti nimetyissä kuin käyttöaikaan perustuvassa käyttöoikeudessa:

  • Analyzer-käyttöoikeus mahdollistaa valmiiden sovellusten laajan hyödyntämisen ja perusteellisen pureutumisen liiketoimintatietoon. Käyttäjä voi tarkastella tietoa eri näkökulmista sekä suodattaa ja lajitella sitä tarpeidensa mukaan.

  • Analyzer on niin kutsuttu Self Service BI -toimintatavan mahdollistava käyttöoikeus, joka mahdollistaa paljon enemmän kuin valmiiden raporttien ja analyysien katselun. Se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden esimerkiksi muokata visualisointeja kuhunkin käyttötapaukseen sopiviksi. Henkilö saa käyttöönsä myös assosiatiiviset analyysit, jotka mahdollistavat liiketoimintatiedon tarkastelun eri näkökulmista sovelluksen antamissa puitteissa.

  • Analyzer-käyttäjällä on käytössä kätevä storytelling-ominaisuus. Siinä hän voi hyödyntää reaaliaikaista dataa ja luoda muokattavia Powerpoint-tyyppisiä esityksiä suoraan raporteista.

  • Käyttäjä voi hyödyntää myös kirjanmerkit-ominaisuutta, jossa omat löydökset ja asetukset voi tallentaa muistiin seuraavaa käyttökertaa varten.

Uuden käyttöoikeusmallin myötä yhä useammat käyttäjät organisaatiossasi pääsevät hyödyntämään kustannustehokkaasti Qlik Sense Analyzer -ominaisuuksia.

Esimerkiksi johto, tiimin vetäjät ja eri toimintojen vastuuhenkilöt pääsevät uuden käyttöoikeustyypin avulla tarkastelemaan vaivattomasti KPI-mittareita ja tuloksia isossa kuvassa. Näin he voivat perustaa päätöksensä liiketoimintatietoon.

Qlik Sense Analyzer Capacity -käyttöoikeus – 3 faktaa

  • Qlik Sense Analyzer Capacity -käyttöoikeus ei ole henkilöön sidottu. Käytännössä tilaat organisaatiosi käyttöön tarvitsemasi määrän Analyzer Capacity -paketteja. Yhden paketin myötä saat 1000 minuutin käyttöoikeuden Analyzer-tason raportointiin ja analytiikkaan. Voit jakaa käyttöoikeuden niin monen työntekijän kesken kuin haluat.

  •  Jokaista Analyzer-käyttöoikeutta mitataan aikaperusteisesti 6 minuutin jaksoissa. Aikaa mitataan aktiivisen käytön perusteella. Se ei kulu, vaikka sovellus jäisi auki koko päiväksi ilman käyttöä.

  • Qlik Sense sisältää monitorointisovelluksen, jolla organisaatiosi pystyy seuraamaan käyttöoikeuksia koskevia käyttöaikoja. Tätä tietoa voit käyttää tehostamaan Qlik Sensen käyttöä organisaatiossasi – Qlik Sense -sovelluksia voidaan esimerkiksi kehittää vastaamaan paremmin käyttäjän tarpeita. Henkilöstölle voidaan myös hankkia koulutusta järjestelmän ja datan parempaan käyttöön.
 

Lisätietoa

Haluaisitko kuulla lisää, tai vaihtaa vanhat Qlik Sense tai QlikView -lisenssit uusiin käyttöoikeuksiin? Ota yhteyttä!

Qlik Sensen tarjoamaan moderniin raportointiin ja analytiikkaan pääset tutustumaan myös Qlik Sense -oppaastamme.

KIRJOITTAJA:
Ari Oksanen
Ari toimii Pengonilla myyntijohtajan roolissa. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi