<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kansainvälisen yrityksen analytiikka sai uutta potkua siirtymällä Qlik Senseen – Case Vexve Oy

18.10.2019

Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vexven ratkaisuja toimitetaan maailmanlaajuisesti ja jopa 80% sen tuotteista menee vientiin. Monialainen ja kansainvälinen yritys tarvitsee raportointia ja analytiikkaa sekä päivittäisen toiminnan että liiketoiminnan johtamiseen.

Pengon auttoi Vexveä löytämään tiedon analysointia ja hyödyntämistä tukevat työkalutVexve on hyödyntänyt raportoinnissaan aikaisemmin QlikView’tä, mutta päätti siirtyä uusien tiedon analysointitarpeiden myötä Qlik Senseen. Qlik Sensestä on tullut olennainen osa niin Vexven strategista johtamista sekä operatiivisen toiminnan raportointia. Pengon tuki Vexveä teknisessä siirtymässä järjestelmästä toiseen, paremman analytiikan ja raportoinnin kehittämisessä sekä henkilöstön kouluttamisessa.

Vexve siirtyi QlikView’stä Qlik Senseen uusien tiedon analysointitarpeiden myötä

Voimakkaassa kasvussa olevan Vexven päätöksenteko perustuu yhä enenevissä määrin dataan ja tietoon. Uudet päätöksenteon mallit ovat vaatineet enemmän myös datalta: tietoa käytetään sekä operatiivisen että strategisen johtamisen tukena. Koivunen kertoo, että Vexven toiminnan laajentuessa analytiikan on tärkeää tukea mm. lukujen vertailua ja ennusteiden laadintaa.

Aiemmin käytössä ollut QlikView ei enää sellaisenaan vastannut vaativiin analytiikkatarpeisiin: “Meillä QlikView kuitenkin oli jo suhteellisen vanha ja siinä oli paljon vanhoja rakenteita (QlikView’n) backend-puolella itse teknisessä ratkaisussa”, Vexve Oy:n Head of Digital Solutions and IT Jenni Koivunen kertoo. 

QlikView’n kehittämisen sijaan Vexvellä kiinnostuttiin Qlik Sensestä. Myös Pengon suositteli siirtymistä Qlik Sense -ratkaisuun Vexven analytiikan tarpeet huomioiden. “Pengon ensinnäkin suositteli meille tätä ratkaisua ja toimi hyvin vahvassa roolissa siinä meidän päätöksenteossa”, Koivunen kuvailee. 

Miksi Qlik Sense? 

Qlik Sense sopii itseohjautuvaan tiedonhallintaan: olemassa olevien raporttien lisäksi käyttäjä voi itse muokata sovelluksia, malleja ja graafeja, jotka avaavat eri näkökulmia ja perustuvat käyttäjän henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Lue tarkemmin, mitä eroa QlikView ja Qlik Sense ratkaisuilla on ja milloin siirtyminen Qlik Senseen kannattaa.

Pengon auttoi luomaan uusista raporteista Vexven näkökulmasta paremmin käytettäviä ja tarpeita vastaavia

Pengon auttoi Vexveä teknisen järjestelmäkäyttöönoton lisäksi raportoinnin ja tiedolla johtamisen kehittämisessä. Pengon avulla uusista raporteista tehtiin paremmin Vexven raportoinnin ja analytiikan tarpeita vastaavia. Lisäksi Pengonin pitämien koulutusten avulla parannettiin henkilöstön datalukutaitoa ja edistettiin heidän kykyään käyttää analytiikkaratkaisua tehokkaasti hyödyksi.

“Isoin apu Pengonin kumppanuudesta on siinä, että he ovat tuoneet konsultointiavun siihen, miten luodaan näistä uusista raporteista meidän näkökulmasta paljon käytettävämmät”, Koivunen tiivistää.

Voit tutustua Pengonin tarjoamiin palveluihin tarkemmin täällä.

Kehitysprojekti on avannut Vexvelle mahdollisuuden hyödyntää dataa uudella tavalla liiketoiminnan johtamisessa

Qlik Sense tukee Vexven eri liiketoiminta-alueiden raportointia ja tiedon hyödyntämistä päätöksenteossa. Qlik Sensen käyttöönoton ja tiedolla johtamisen kehittämisen ansiosta analytiikkaan päästään nyt entistä nopeammin ja tehokkaammin kiinni. Erityisesti hyödyt näkyvät myynnissä käytettyjen sovellusten käytön nopeutumisena ja helpottumisena. 

Qlik Sensestä on tullut olennainen osa niin Vexven strategista johtamista kuin operatiivisen toiminnan raportointia. “Jossain määrin voi sanoa, että datasta on tullut meidän päätöksenteossa hyvin tärkeä elementti. Siinä mielessä ollaan sellaisella kasvun polulla tässä ja nähdään datan mahdollisuudet ihan eri tavalla”, hän täsmentää.

Lue koko case-kuvaus

Lataa koko case-kuvaus ja lue tarkemmin, miten Pengon Oy auttoi Vexveä löytämään heille sopivimmat raportointia tukevat työkalut.

 Vexven siirtyi Qlik Senseen Pengonin avustuksella - lataa maksuton case-kuvaus

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi