Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vexven ratkaisuja toimitetaan maailmanlaajuisesti ja jopa 80% sen tuotteista menee vientiin. Monialainen ja kansainvälinen yritys tarvitsee raportointia ja analytiikkaa sekä päivittäisen toiminnan että liiketoiminnan johtamiseen.
Vexve on hyödyntänyt raportoinnissaan aikaisemmin QlikView’tä, mutta päätti siirtyä uusien tiedon analysointitarpeiden myötä Qlik Senseen. Qlik Sensestä on tullut olennainen osa niin Vexven strategista johtamista sekä operatiivisen toiminnan raportointia. Pengon tuki Vexveä teknisessä siirtymässä järjestelmästä toiseen, paremman analytiikan ja raportoinnin kehittämisessä sekä henkilöstön kouluttamisessa.
Vexve siirtyi QlikView’stä Qlik Senseen uusien tiedon analysointitarpeiden myötä
Voimakkaassa kasvussa olevan Vexven päätöksenteko perustuu yhä enenevissä määrin dataan ja tietoon. Uudet päätöksenteon mallit ovat vaatineet enemmän myös datalta: tietoa käytetään sekä operatiivisen että strategisen johtamisen tukena. Koivunen kertoo, että Vexven toiminnan laajentuessa analytiikan on tärkeää tukea mm. lukujen vertailua ja ennusteiden laadintaa.
Aiemmin käytössä ollut QlikView ei enää sellaisenaan vastannut vaativiin analytiikkatarpeisiin: “Meillä QlikView kuitenkin oli jo suhteellisen vanha ja siinä oli paljon vanhoja rakenteita (QlikView’n) backend-puolella itse teknisessä ratkaisussa”, Vexve Oy:n Head of Digital Solutions and IT Jenni Koivunen kertoo.
QlikView’n kehittämisen sijaan Vexvellä kiinnostuttiin Qlik Sensestä. Myös Pengon suositteli siirtymistä Qlik Sense -ratkaisuun Vexven analytiikan tarpeet huomioiden. “Pengon ensinnäkin suositteli meille tätä ratkaisua ja toimi hyvin vahvassa roolissa siinä meidän päätöksenteossa”, Koivunen kuvailee.
Miksi Qlik Sense?
Qlik Sense sopii itseohjautuvaan tiedonhallintaan: olemassa olevien raporttien lisäksi käyttäjä voi itse muokata sovelluksia, malleja ja graafeja, jotka avaavat eri näkökulmia ja perustuvat käyttäjän henkilökohtaisiin tarpeisiin.
Lue tarkemmin, mitä eroa QlikView ja Qlik Sense ratkaisuilla on ja milloin siirtyminen Qlik Senseen kannattaa.
Pengon auttoi luomaan uusista raporteista Vexven näkökulmasta paremmin käytettäviä ja tarpeita vastaavia
Pengon auttoi Vexveä teknisen järjestelmäkäyttöönoton lisäksi raportoinnin ja tiedolla johtamisen kehittämisessä. Pengon avulla uusista raporteista tehtiin paremmin Vexven raportoinnin ja analytiikan tarpeita vastaavia. Lisäksi Pengonin pitämien koulutusten avulla parannettiin henkilöstön datalukutaitoa ja edistettiin heidän kykyään käyttää analytiikkaratkaisua tehokkaasti hyödyksi.
“Isoin apu Pengonin kumppanuudesta on siinä, että he ovat tuoneet konsultointiavun siihen, miten luodaan näistä uusista raporteista meidän näkökulmasta paljon käytettävämmät”, Koivunen tiivistää.
Voit tutustua Pengonin tarjoamiin palveluihin tarkemmin täällä.
Kehitysprojekti on avannut Vexvelle mahdollisuuden hyödyntää dataa uudella tavalla liiketoiminnan johtamisessa
Qlik Sense tukee Vexven eri liiketoiminta-alueiden raportointia ja tiedon hyödyntämistä päätöksenteossa. Qlik Sensen käyttöönoton ja tiedolla johtamisen kehittämisen ansiosta analytiikkaan päästään nyt entistä nopeammin ja tehokkaammin kiinni. Erityisesti hyödyt näkyvät myynnissä käytettyjen sovellusten käytön nopeutumisena ja helpottumisena.
Qlik Sensestä on tullut olennainen osa niin Vexven strategista johtamista kuin operatiivisen toiminnan raportointia. “Jossain määrin voi sanoa, että datasta on tullut meidän päätöksenteossa hyvin tärkeä elementti. Siinä mielessä ollaan sellaisella kasvun polulla tässä ja nähdään datan mahdollisuudet ihan eri tavalla”, hän täsmentää.
Lue koko case-kuvaus
Lataa koko case-kuvaus ja lue tarkemmin, miten Pengon Oy auttoi Vexveä löytämään heille sopivimmat raportointia tukevat työkalut.
Pengon Oy
Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi
Blogikirjoitusten aiheet
- Tietojohtamisen kehittäminen (13)
- Qlik (11)
- Asiakastarina (9)
- Tietovarastointi, integraatiot (8)
- Power BI (6)
- Myynnin analytiikka (5)
- Tuotannon analytiikka (5)
- Uutiset (5)
- Talouden analytiikka (4)
- Vastuullisuusraportointi (4)
- ESG (3)
- Ennustava analytiikka (2)
- Kiertotalous (2)
- Automatisointi (1)
- HR-analytiikka (1)
- Tiedon visualisointi ja BI (1)