<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tehosta liiketoiminnan suunnittelua: tuo moderni K4-budjetointityökalu osaksi analytiikkaratkaisua

26.8.2021

Niin Qlik kuin Power BI-käyttäjät voivat tehostaa liiketoiminnan suunnittelua ja budjetointia K4 Analytics -työkalulla. K4 Analytics on edistyksellinen ratkaisu tiedon syöttämiseen, ja se toimii saumattomana osana analytiikkaratkaisua. Kun liiketoiminnan suunnittelu, raportointi ja analysointi tapahtuvat saumattomasti yhdessä ja samassa järjestelmässä, saat BI-ratkaisusta huomattavasti enemmän irti. K4 Analytics integroituu myös muihin Microsoft-työvälineisiin, kuten Teamsiin ja SharePointiin.

Miten K4 Analytics tehostaa liiketoiminnan suunnittelua?

1. Yrityksesi budjetointiprosessi nopeutuu

Ottamalla K4 Analyticsin käyttöön osana Qlik- tai Power BI -analytiikkaratkaisua voit johtaa koko budjetointiprosessin kulkua äärimmäisen tehokkaasti. Budjetoinnissa hyödynnetään analytiikkaratkaisun älykästä käyttöliittymää, visualisointeja ja dataa sekä K4 Analyticsin moderneja suunnitteluominaisuuksia. Kaikkien toimintojen tekeminen samassa ympäristössä tehostaa budjetointia ja vähentää siten budjetointiin vaadittava aikaa ja työresurssien määrää.

Hyödyntämällä K4 Analyticsia kaikki yksiköt pääsevät osallistumaan budjetointiin. Jokainen yksikkö voi käyttää K4 Analyticsia omalle tiimille sopivien määritteiden laskemiseen ja ennustamiseen. Taloushallinnon budjetointi on tilejä, euroja, kustannuspaikkoja. Myynnin budjetointi ja suunnittelu voi puolestaan olla esimerkiksi euroja, tuotteita, palveluita ja asiakkaita. K4 Analyticsia on helppo käyttää, eikä tiimien aika kulu työkalun käytön opetteluun.

2. Budjetin seuranta on aina ajan tasalla

K4 Analyticsin avulla budjetit, ennusteet ja toteumat ovat yhdessä ja samassa järjestelmässä ja ne saadaan saumattomasti keskustelemaan analytiikkatyökalujen kanssa. Muuttaessasi lukuja budjetissa, näet saman tien, mitä muutos tarkoittaa liikevaihdon kannalta. Budjetin lukujen seuranta sekä toteuman ja budjetin erojen analysointi on helppoa ja auttaa yritystäsi reagoimaan yllättäviinkin muutoksiin toimintaympäristössä. Mitä vaativampaa budjetointia tehdään, sitä monipuolisempia työvälineitä sen laatimiseen tarvitaan. Lue, miksi Excel ei riitä budjetointityökaluksi.

3. Luot kätevästi ennusteita liiketoiminnan tueksi

K4 Analytics yhdistää Business Intelligence -ratkaisuusi tiedonsyöttö- ja tallennusmahdollisuuden, jota voit hyödyntää lukuisilla eri tavoilla. Sen avulla laadit helposti esimerkiksi simulaatioanalyyseja – Voit syöttää analyysiin ennusteen ja simuloida uusia analyyseja syöttämiesi tietojen perusteella. Hyödyntämismahdollisuuksia on rajattomasti. Tiimisi voivat laskea helposti esimerkiksi, miten uusien työntekijöiden palkkaaminen tai projektimäärien kasvu vaikuttavat ennusteisiin. Yhtälailla voidaan simuloida vaikkapa, miten erilaiset hinnoitteluvaihtoehdot tai tuotteiden ja palveluiden menekki vaikuttavat tulokseen. Eri mahdollisuuksien vertailu auttaa päätöksenteossa ja toiminnan suuntaamisessa.

Yhteenveto K4 Analyticsin hyödyistä:

  • Ratkaisussa hyödynnetään olemassa olevaa Business Intelligence -käyttöliittymää, visualisointeja ja dataa.
  • Raportit ja liiketoiminnan suunnittelu tehdään samassa järjestelmässä yhden kirjautumisen kautta. Raportit keskustelevat automaattisesti budjetoinnin kanssa, mikä vähentää valtavasti työmäärää. Järjestelmä on näin ollen helppo omistaa ja käyttää. 
  • Työkalu on dynaaminen ja täysin räätälöitävissä yrityksenne budjetointiprosessiin, eikä päinvastoin - Usein budjetointiprosessi joudutaan suunnittelemaan järjestelmän ehdoilla. 
  • K4 Analytics sopii hajautettuun budjetointiin ja kaikille yksiköille, kuten talous, myynti, tuotanto, logistiikka ja IT. Jokainen yksikkö voi laatia osuutensa budjetista yksikölleen sopivilla määritteillä ja työkalussa ne yhdistyvät selkeäksi kokonaisuudeksi. Se sopii myös kaikilla toimialoilla toimiville organisaatioille.

Lue lisää K4 Analytics -työkalun hyödyistä. Tutustu myös webinaaritallenteeseen Kohti parempaa ja helpompaa raportointia - 6 vinkkiä raportoinnin tehostamiseen.

Mistä liikkeelle K4 Analyticsin hankinnassa?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua yhdistämään K4 Analyticsin Power BI -ympäristöön! 

Jaakko Niskanen
KIRJOITTAJA:
Jaakko Niskanen
Jaakko on Pengonin myyntitiimiin Account Manager, jonka tehtäviin kuuluu niin uusasiakashankintaa kuin asiakassuhteiden hoitoa.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi