<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Business Intelligence osana henkilöstöhallintoa

28.01.2016

Business Intelligence osana henkilöstöhallintoa

Henkilöstöhallinnon tärkein tehtävä on osoittaa oikea työntekijä oikeaan työtehtävään oikeaan aikaan. Tähän HR-osasto tarvitsee tietoa ja analytiikkaa työntekijöistään. Oikeanlainen henkilöstön analytiikka onkin yritykselle tärkeä kilpailuetu, ja sillä voi olla suuri vaikutus liiketoiminnan kasvun ja pitkäaikaisen menestyksen kannalta. 

Moni yritys pyrkii esimerkiksi ennustamaan myyntilukuja mahdollisimman tarkasti ja myyntiennusteiden tekemiseen saattaa olla jopa oma järjestelmänsä, mutta yrityksen johto ei kuitenkaan samaan aikaan tiedä, kuinka monta työntekijää yrityksessä on. Miksi myynnin analytiikkaa pidetään korkeammassa arvossa kuin henkilöstöpolitiikkaa?

Automatisoitu raportointi

Tarkastellaanko esimerkiksi työtapaturmaraportteja edelleenkin yrityksessäsi Excel-taulukoiden avulla? Keräätkö itse tietoa henkilöstön määrästä ja käytettävyydestä eri järjestelmien tietoja yhdistelemällä? Haluaisitko, että kaikki raportointi tapahtuisi täysin automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee uhrata ajatustakaan sille, mitä tietoja tarvitset ja mistä?

Manuaalisesti eri järjestelmistä kerättävä data on usein yksinkertaistettua ja suppeaa, kun tiedon jalostaminen ja ”siivoaminen” vievät ylimääräistä aikaa. Monet järjestelmät kertovat HR-osastolle kyllä monia tärkeitä lukuja, mutta datan jatkokäyttö ja tietoihin porautuminen on usein mahdotonta. Esimerkiksi yrityksen henkilöstömäärä esitetään kuukausitasolla tai keskiarvoina, mutta koko henkilöstön kapasiteetin käyttöä ei nähdä päivä- tai viikkotasolla lainkaan.

Qlik-tuotteet käyttävät automaattista tiedonhakua ja yhdistelee tiedot haluamallasi tavalla. Voit siis löytää myös täysin uusia asiayhteyksiä, joita et perinteisillä raportointityökaluilla olisi voinut ajatellakaan. Qlik-tuotteet keräävät kaiken saatavilla olevan tiedon, ja voit itse päättää niiden väliset asiayhteydet ja vertailla tietoja vain parilla klikkauksella.

Räätälöityjä ratkaisuja

Qlikin tuotteet QlikView ja Qlik Sense on täysin räätälöitävissä HR-hallinnon tarpeita ajatellen. Qlikin tuotteiden HR-sovelluksella pystytään toteuttamaan kriittisiä henkilöstöhallinnon tehtäviä, mutta myös kehittämään ja yksinkertaistamaan henkilöstöhallinnan prosesseja.

Yrityksesi tarpeiden mukaan rakennettu sovellus mahdollistaa mm. henkilöstön tehokkuuden seurannan, resursoinnin tehostamisen, työntekijäsuhteiden hallinnan sekä palkkioiden ja muiden etuuksien tarkastelun liiketoimintatavoitteiden mukaisesti. Mitkä ovat sinulle tärkeimpiä mittareita? Annat vain käskyn järjestelmälle ja se hoitaa tiedonkeruun, yhdistämisen, raportin ajamisen ja graafien luomisen.

Kaikki tarvittavat tiedot yhdessä näkymässä

HR-sovelluksella voit tarkastella esimerkiksi työntekijöiden palkkioita, demografisia tietoja, työtapaturmia tai vaikkapa poissaoloja vain muutamalla klikkauksella. Järjestelmä kerää tietoa eri järjestelmistä ja yhdistää ne samaan näkymään yhdessä käyttöliittymässä. Tietojen tarkastelu on helppoa ja intuitiivista, ja tiedot on esitetty helposti sisäistettävässä muodossa graafein ja kuvioin.

Voit myös itse mukauttaa näkymiä tarpeitasi vastaaviksi. Esimerkiksi konserneissa tytäryhtiöiden HR-vastaavat saavat työntekijöiden tiedot omiin näkymiinsä, tai halutessaan voivat katsoa myös muiden alueiden tietoja. Raporttien ja analyysien teko sujuu mutkattomasti, kun automatiikka hoitaa kaiken puolestasi, ja juuri sinulle tärkeät raporttipohjat on luotu valmiiksi.

Selkeää, luotettavaa tietoa

Oikeanlaisen järjestelmän avulla HR-henkilöiden on mahdollista seurata henkilöstön ja rekrytoinnin tehokkuutta, arvioida osaamisen lisäyksen ja koulutuksen tarvetta, sekä parantaa vuorovaikutusta henkilöstön kanssa.

Samalla pystytään vähentämään kuluja ja tehostamaan toimintaa, sekä ohjaamaan yrityksen johtoa parempaan päätöksentekoon. Mikäli tieto on jo valmiiksi oikeassa ja visualisoidussa muodossa, sitä on helpompi hyödyntää myös strategisessa päätöksenteossa.

Kiinnostuitko?

Linkin QlikView-järjestelmän maksuttomaan HR-demoon löydät täältä.

Tutustu myös Business Intelligence -ratkaisut henkilöstöhallinnossa -pikaoppaaseemme. Oppaassa käsittelemme laajemmin mm. HR-raportoinnin haasteita ja Business Intelligence -ratkaisujen tuottamia hyötyjä henkilöstöhallinnolle, sekä esittelemme Qlik-tuotteiden soveltuvuutta henkilöstöhallinnon järjestelmäksi. Opas sopii myös jo Qlik-järjestelmiä käyttäville.

Voit halutessasi tutustua myös muihin blogiartikkeleihimme ja oppaisiimme:

Henkilostohallinnon_business_intelligence_opas

 

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi