<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tiedolla johtaminen valmistavassa teollisuudessa – kuinka Hydroline Oy kehitti raportointia BI:n avulla?

27.02.2018

Qlik Sense

Raportointi – pakollinen paha vai aidosti liiketoimintaa edistävä funktio? Tätä kysymystä myös asiakkaamme Hydroline Oy pohti, kunnes BI-työkalun myötä muutaman päivän työ muuttui muutaman tunnin työksi!

Business Intelligence valmistavassa teollisuudessa

Nykypäivänä yrityksiä johdetaan tiedolla, eikä valmistava teollisuus ole tässä mielessä poikkeuksellinen toimiala. Suurta tietomassaa on kuitenkin vaikea hallita, jolloin kriittinen tieto jää helposti hyödyntämättä päätöksenteossa – ilman oikeita työkaluja. Siksi yhä useammat yritykset etsivät BI-työkaluja datan tehokkaampaan hyödyntämiseen tukeakseen liiketoimintaa.

Raportointi on suuressa roolissa valmistavan teollisuuden arjessa. Haasteeksi muodostuu useasti siihen uppoava aika ja toisaalta raportoinnin tehottomuus. Raportoinnin ja analytiikan avulla on mahdollista mm. kasvattaa tuotannon tehokkuutta, vähentää tuotannossa muodostuvan hävikin määrää ja eliminoida mahdollisia pullonkauloja. Pelkästään näiden avulla BI-työkalu maksaa itsensä takaisin hetkessä!

Hydroline Oy:n haasteena oli raportoinnin jäykkyys

Hydroline Oy on Suomen johtava, vaativaan käyttöön tarkoitettujen hydraulisylintereiden ja -ratkaisujen suunnitteluun, valmistamiseen ja elinkaaripalveluihin erikoistunut yritys. Heidän haasteenaan oli raportoinnin jäykkyys, minkä vuoksi raportointia ei voitu hyödyntää riittävän tehokkaasti yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Yksi tärkeimmistä kehityskohteista oli muun muassa talouden raportointi. Käytettävissä oli vain rajoitetusti määrämuotoisia raportteja, jotka laadittiin työläästä prosessista johtuen vain kerran kuussa. Tästä syystä Hydroline Oy:ssä tehtiin päätös helppokäyttöisen raportointijärjestelmän hankinnasta.

Tavoitteena oli löytää joustava raportointijärjestelmä, joka mukautuisi vaivattomasti Hydroline Oy:n muuttuviin tarpeisiin. Toinen merkittävä vaatimus oli raportointijärjestelmän kyky tuottaa kriittistä tietoa helposti kaikkien käyttäjien saataville. Yritys oli tutkinut erilaisia vaihtoehtoja ja päätynyt Qlik-ratkaisuun, sillä sen käyttäjät vaikuttivat kaikkein tyytyväisimmiltä.

 

Kuinka raportoinnista tuli sujuva prosessi?

Aiemmin pakkopullalta tuntunut raportointi muuttui Qlik Sensen myötä yksinkertaiseksi ja helpoksi prosessiksi, joka tehostaa yrityksen toimintaa. Erityisesti Qlik Sensen automaattisesti muodostuvat raportit tekevät ratkaisun käytöstä helppoa ja raportoinnista nopeaa. Tärkeään tietoon pääsee nyt joustavammin käsiksi, mikä on roima parannus lähtötilanteesta.

Uuden ratkaisun avulla Hydroline Oy on pystynyt toteuttamaan kattavampaa raportointia, jonka tulokset ovat helposti tulkittavissa ja hyödynnettävissä esimerkiksi myynnin kehittämiseen. Ratkaisu kattaa myynnin, oston, talouden ja projektien tuntiseurannan lisäksi muun muassa valmistuneiden töiden seurannan, reklamaatiot, investoinnit, toimitusvarmuuden, henkilöstön fiilismittarit, tulostuksen seurannan, käyttäjäseurannan ja varaston tilanteen. Samalle alustalle saatiin näin ollen useita liiketoiminnan osa-alueita palveleva ja koko organisaation kattava ratkaisu.

Lue lisää!

Miten tehokkaampi ja liiketoimintaa aidosti kehittävä raportointi istuisi teidän organisaationne käyttöön? Lataa Hydroline Oy:n tarina kokonaisuudessaan ja lue mitä talousjohtaja Miikka Ylikangas kertoo BI-ratkaisusta sekä yhteistyöstä Pengonin kanssa!

LATAA ASIAKASTARINA

Tutustu myös esimerkiksi seuraaviin:

KIRJOITTAJA:
Pengon Oy
Pengon on tiedolla johtamisen asiantuntijayritys, joka kehittää ja toteuttaa kokonaisvaltaiset Business Intelligence -ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin eri toimialoilla. Tarjontamme ulottuu dataintegraatioista ja tietovarastoista analytiikkatyökaluihin ja datalukutaidon palveluihin.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi