<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Qlik Sense -käyttäjä, joko hyödynnät näitä edistyksellisiä ominaisuuksia?

23.9.2021

Qlik Senseä on täydennetty useilla hyödyllisillä toiminnallisuuksilla, joista saat paljon apua päivittäiseen johtamiseen ja raportointiin. Lue niistä blogistani ja katso videolta, kuinka saat ne helposti käyttöösi!

Qlik Senseä kehitetään koko ajan vastaamaan yhä paremmin käyttäjien ja markkinoiden muuttuviin tarpeisiin. Tyypillisesti uudet toiminnallisuudet julkaistaan ensin SaaS-versiossa, jonka jälkeen ne esitellään soveltuvin osin myös On-Premises-version julkistuksissa. Viimeisimmät On-Premises-versiota koskevat uudet toiminnallisuudet julkaistiin helmi-, touko- ja elokuussa 2021.

Koostin tähän blogiin tärkeimpiä organisaatiosi raportointia ja analytiikkaa hyödyttäviä ominaisuuksia. Alla olevalla videolla näytän, miten ne käytännössä toimivat Qlik Sensessä!

 

 

Ota käyttöösi Qlik Sensen edistykselliset ominaisuudet: 4 hyödyllistä toiminnallisuutta

1. Pysy perillä muutoksista hälytystoiminnallisuuden avulla 

Hälytystoiminallisuus on Qlik Sense SaaS:n uusi päivittäisjohtamista helpottava toiminnallisuus. Sitä hyödyntäen voit valita datasta yksittäisiä osa-alueita ja määritellä niille raja-arvoja, joiden poikkeamista ja muutoksista haluat tiedon hälytyksinä itsellesi ja työkavereillesi.

Näin pysytte jatkuvasti tietoisina muutoksista, jotka voivat vaatia reagointia käytännön työssä. Hälytyksiä pääset tarkastelemaan myös jälkikäteen hälytyslokista, joka tarjoaa hyvän yleisnäkymän niistä.

 • Tilaa hälytykset mobiilisovellukseesi

  Kun tarkastelet hälytyksiä ja ilmoituksia mobiilisovelluksella, pysyt aina helposti ajan tasalla eri toimintojen tapahtumista. Mobiilisovellus mahdollistaa pääsyn Qlik Senseen mistä ja milloin tahansa - tarvittaessa voit käyttää sovellusta myös offline-tilassa.

2. Ajasta analyysit suoraan sähköpostiisi

Tiedolla johtaminen näkyy organisaatioissa päivittäisessä päätöksenteossa, joka perustuu luotettavaan tietoon esimerkiksi myynnistä, tuotannosta, taloudesta ja niiden tunnusluvuista. Jatkossa raportit tarjotaan käyttäjälle helpossa muodossa myös suoraan sähköpostiin, jolloin tietoon on helppo palata päivän mittaan.

 • Voit määritellä Qlik Sense SaaS -palvelussa datan, kuten tunnusluvut, kaaviot tai taulukot, joista haluat raportit sähköpostiisi. Raporteista jää talteen pysyvä jälki, joten niiden avulla voit tarvittaessa palata helposti esimerkiksi kuukauden takaiseen tilanteeseen.

3. Collaborative notes – keskustele tiimin kesken suoraan työkalussa

Datan tulkinta ja huomioiden jakaminen yhdessä tiimin kesken on yksi hyödyllisimmistä tavoista oppia ymmärtämään dataa paremmin.

 • Qlik Sensen Collaborative Notes tarjoaa mahdollisuuden käydä keskustelua tiimin kanssa suoraan työkalussa. Voit lisätä huomioita ja havaintoja Qlikin sisään joko itsellesi tai toisten kanssa jaettuna.

  Collaborative Notes tekee keskustelusta vaivatonta - mielipiteiden ja ajatusten vaihtoon ei enää tarvita erillisiä kuvakaappauksia, linkkien postituksia tai muuta erillistä keskustelukanavaa. Collaborative Notes on käytettävissä myös Qlik Sense SaaS -palvelussa.

4. Hyödynnä Insight Advisor -työkalua laajemmin 

Oletko jo tutustunut Insight Advisoriin? Se on työkalu, joka luo käyttäjälle valmiita analyysi- ja visualisointiehdotuksia raportoinnin ja analytiikan tueksi.

Insight Advisor tukee itseohjautuvaa analytiikkaa ja auttaa näin tarkastelemaan dataa yhä monipuolisemmin. Itseohjautuva analytiikka on yksi vuoden 2021 tärkeistä BI-trendeistä ja sitä tukevat uudet toiminnallisuudet Qlik Advisor -työkalussa ovat:

 • Ehdotukset valmiista analyyseista
  Insight Advisor käyttää datan analysointiin Qlikin edistyksellistä datamoottoria ja sen kognitiivisia tekoälytoiminnallisuuksia. Niiden avulla työkalu rakentaa käyttöösi erilaisia ehdotuksia taulukoista ja kaavioista aina yksittäisistä malleista kokonaisiin näkymiin.

  Insight Advisor voikin tarjota dataasi ja toimintaasi pohjautuen kokonaan uusia näkökulmia, joita et edes ole tullut ajatelleeksi. Näin työkalu varmistaa, että saat parhaat raportit ja riittävän laajan näkökulman datan analysointiin.

 • Datan kätevä linkitys
  Qlik Sensen käyttäjänä tiedätkin jo, että järjestelmään voi tuoda dataa useista erilaisista lähteistä. Voit yhdistää dataa raporteille manuaalisesti, mutta jatkossa kätevästi myös Insight Advisorin avulla.

  Työkalu auttaa käyttäjää tunnistamaan datan välisiä riippuvuuksia ja ehdottaa automaattisesti parhaita vaihtoehtoja eri lähteistä tuodun datan yhdistämiseen.

 • Omiin tarpeisiin sopivien bisnesmallien luominen
  Voit ohjata Insight Advisorin tarkastelemaan analytiikkaa haluamasi näkökulmien tai logiikan perusteella. Määrittelemällä työkalun tutkimaan ajanjaksoja, laskentoja ja ulottuvuuksia, voit luoda valmiita käyttäytymismalleja analytiikan pohjaksi.

  Kun valitset kohteen ja ajanjakson, kuten esimerkiksi tilauskalenterin ja kvartaalin, koostaa Insight Advisor runsaasti näihin valintoihin liittyvää dataa. Näin saat työkalun tarjoamaan monipuolisempia näkökulmia datasta.

 • Kysy ja ratkaise – keskustele datasta chatissa
  Insight Advisor sisältää uutuutena chatin ja dataa koskevan keskustelun. Chatissa voit  esittää kysymyksiä tekstimuodossa ja työkalu vastaa niihin tekoälyyn perustuvan datan tarkastelun avulla. Keskustelun avulla Insight Advisor tuo tarjolle poimintoja, jotka auttavat ymmärtämään dataa paremmin.

  Chat-toiminnallisuus on integroitavissa myös muihin järjestelmiin, joten voit chattailla datan kanssa vaikkapa suoraan Teamsissa!Muita uusia hyödyllisiä toiminnallisuuksia Qlik Sensessä

 

Lisätietoa

Ota yhteyttä, jos haluat tutustua uusiin ominaisuuksiin yhdessä tarkemmin. Kysy myös koulutuksistamme järjestämme erilaisia analytiikkaan liittyviä räätälöityjä koulutuksia asiakkaiden ympäristössä ja tiloissa. 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä materiaalit:

 

KIRJOITTAJA:
Ville Pasanen
Ville työskentelee Pengonilla teknologiajohtajana. Hän seuraa tiiviisti alan näkymiä ja varmistaa, että myös yrityksen asiantuntijakollegoilla on viimeisin tieto uusista mahdollisuuksista ja teknologioista.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi

Suosituimmat blogikirjoitukset

Jäikö sinulla jotain kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi