<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2394912390624130&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kaikkien aikojen suosituimmat blogiartikkelimme

Julkaissut Pengon Oy 9.09.2015

Suosituinta blogissa

Välillä on hyvä kääntää katse menneisyyteen ja tarkastella jo saavutettuja tuloksia, jotta myös tulevaisuuden suunnittelu on helpompaa. Paitsi että tämä on neuvomme myös asiakkaillemme, otimme omasta neuvostamme vaarin ja katsastimme saavutuksiamme blogin saralla. Tässäpä siis teille lukijoillekin listausta siitä, mitkä ovat olleet teidän mielestänne kiinnostavimpia aiheitamme tähän mennessä. Mukavia lukuhetkiä!

Qlik Sense julkaistu - mistä on kyse?

Qlik Sense on Qlikin julkaisema uusi Business Intelligence -työkalu. Sense ei ole QlikView:n uusi versio, vaan täysin oma järjestelmänsä - jossa on toki paljon yhteistä QlikView:n kanssa, mutta hieman eri lähestymistavalla. Järjestelmät toimivat rinnakkain ja molempia kehitetään eteenpäin. Lue lisää.

Kohti parempaa budjetointia

Jopa 90% yrityksistä on tyytymättömiä suunnittelu- ja budjetointiprosessiinsa. Tunnistatko sinä budjetointisi ongelmakohdat ja tiedätkö, miten niitä voitaisiin ratkaista? Tässä artikkelissa käsittelemme yleisesti budjetointia sekä QlikView:n hyödyntämistä budjetointityökaluna. Lue lisää.

6 harhakäsitystä Business Intelligencestä - miten asiat olivat ennen ja miten ne ovat nykyään?

Business Intelligenceen liittyy monia harhakäsityksiä. Osa näistä liittyy ihan puhtaasti virheellisiin ennakkoluuloihin, mutta osa taas perustuu asioihin, jotka ovat ammoisina aikoina olleet totta. Tekniikka ja BI-osaaminen ovat kuitenkin kehittyneet huikeasti, joten nyt on hyvä hetki tuulettaa käsityksiään ja päästä BI:ssäkin nykytilanteen tasalle. Tässä artikkelissa käsittelemmekin siis yleisimpiä BI-harhakäsityksiä ja sitä, miten asiat todellisuudessa ovat nykypäivänä. Lue lisää. 

Business Intelligencen usein kysytyt kysymykset (ja vastaukset)

Business Intelligence on tällä hetkellä yrityspäättäjiä kiinnostava aihe ja siihen liittyykin monia kysymyksiä. Tiedätkö sinä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin BI:stä? Lue lisää. 

5 tunnusmerkkiä sille, että olisi syytä tehostaa raportointia

Monesti raportoinnin tehostamista aletaan harkita vasta siinä vaiheessa, kun raportoinnin ongelmat ovat kasaantuneet. Usein nämä ovat aluksi vain pieniä rasitteita, mutta jotka alkavat esimerkiksi toiminnan laajentuessa aiheuttamaan ongelmia ajankäytön ja tiedon hallinnan kanssa. Mitkä ovat tunnusmerkkejä sille, että olisi syytä vakavasti harkita BI-järjestelmän hankintaa ja käyttöönottoa raportoinnin tehostamiseksi? Lue lisää.

Voit halutessasi tutustua myös muihin blogiartikkeleihimme ja oppaisiimme:

Business Intelligence - Usein Kysytyt Kysymykset (ja vastaukset)

 

Aiheet: Uutiset